Начало Циганският въпрос В памет на жертвите на битовата престъпност

В памет на жертвите на битовата престъпност

В средата на октомври 94-годишната Емилия Бузова от Видин се превърна в поредната, но със сигурност не и последна, жертва на вилнеещата битова престъпност в България. Онази престъпност, за която присъда няма, защото крадците взимат собственост на стойност под минималната работна заплата. Такъв е законът в правова България. Крадците взимат 30 лв. и одеяло, но и я пребиват фатално. Месец по-късно Емилия Бузова почина. Достойният живот на жената, която е била музикален педагог, завършва в мъки и унижение.

Единственият задържан е циганин, който в последствие е освободен. Нямало доказателства. Благодарение единствено и само на дъщерята на Емилия случаят придобива публичност, което принуждава органите на реда да влязат в правомощията си и да започнат ново разследване. В Северозапада, и не само там, това е познат на полицията сценарий, който е част от черната статистика. Деянието към момента се води, че е извършено от неизвестни лица.

Журналисти се възмущават: „Да преживееш война, следвоенно време, комунизъм, демокрации, преходи и на 94-годишна възраст да те пребие белоградчишки циганин за 30 лева и едно одеяло.“

И са прави. Защото днес в България законите явно не важат за една определена група от обществото – безнаказаните цигани, препитаващи се от кражби, престъпна дейност, задоволяващи първични страсти с побои, изнасилвания и убийства. Помним Вероника от Велико Търново, която умря от ръката на друг циганин, заради няколкостотин лева.

Общото между Емилия и Вероника е, че те не са можели да се защитят – едната на преклонна възраст, другата на едва 23 години. Сами срещу лицето на престъпници, които по всички закони в държавата би следвало да не са на свобода. Рецидивисти, които не познават морал, закон, а само животински нагон да отнемаш – и достойнство, и човешки живот.

ВМРО е единствената българска партия, която посмя да назове проблема – безнаказана етническа престъпност. Организацията предложи пет неотложни мерки за овладяването ѝ. За въвеждане на ред във всяко населено място, за гарантиране сигурност във всеки дом. Но партиите на статуквото, на тези 26 години безхаберие и разрушаване на държавността, на контролиране на циганските маси с по 20 лв. на всеки избор, с безплатен ток и вода, със социални помощи за това, че са цигани. С мълчаливото съгласие с утрешното изнасилване, побой, грабеж и убийство, извършено от циганин с обемно съдебно минало.

И проблемът не е дали даден човек е циганин, българин или какъвто и да било. Всички трябва да сме равни пред законите. Проблемът е, че нашата държава не прави нищо, за да спре гетоизацията и че допуска в гетата чувството за безнаказаност.

ВМРО има представители и в законодателната власт – Народното събрание, и в местните парламенти. През тях води непримирима борба за сигурност, достойнство и справедливост за всеки български гражданин. Първата стъпка е да се приложи на всички нива в държавата програмата на партията по отношение на Циганския въпрос и реализиране на мерките, включени в инициативата „Пазим теб. Пазим закона“.

В памет на всички жертви на безнаказаната циганска престъпност институциите са длъжни да приложат законите на републиката и да въведат нови, които да запълнят празнотите, заради които ежедневно наш сънародник става жертва на произвол.

Защото днес в България се води война. За чест и живот.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Коментари