Начало Парламентарни избори - 2021 В Плевен ВМРО ще се бори да постигне поне две депутатски места...

В Плевен ВМРО ще се бори да постигне поне две депутатски места в новия парламент

ВМРО – Българско национално движение, Плевен ще се бори да постигне поне две депутатски места в новия парламент от 15 МИР.

Това заяви в д-р Калин Поповски в пресклуба на БТА в Плевен.

Той посочи, че са съставили силна листа с водач Красимир Каракачанов и в нея са предложили много силни личности, професионалисти, и от гражданската квота. Част от тях участваха в пресконференцията – Десислава Иванова, ген. Валентин Буров, д-р Венцислав Грозев, Георги Татарлиев. Д-р Поповски е втори в листата, която има 18 кандидат-депутати.

От името на Красимир Каракачанов той припомни, че през изминалия мандат са осигурили на два пъти по 1 милион лева за Университетската болница „Д-р Георги Странски“. Първият е вложен за ремонти на материалната база. Вторият е инвестиран за апарат от най-ново поколение за инвазивната кардиология, който спасява човешкия живот. Тези дни апаратът започна работа в университетската болница, уточни д-р Поповски. Той припомни, че благодарение на Красимир Каракачанов и ВМРО Плевен има най-големият у нас войнишки паметник за Дойранската епопея. Също благодарение на подкрепата на министър Каракачанов Плевен получи 1 милион лева за поддръжка на парка „Кайлъка“, както и временен понтонен мост над река Искър при Чомаковци, отбеляза д-р Поповски.

На въпрос той отговори, че ВМРО винаги е била част от патриотичния спектър от много години. Патриотичният вот у нас събира около 10 на сто подкрепа. Сега ВМРО се явява самостоятелно – така сме решили така по искане на местните структури на партията, каза той.

На друг въпрос прогнозира, че очаква на тези парламентарни избори избирателната активност да бъде около 40 на сто – с около 10 на сто по-ниска в сравнение с предходните. По отношение на здравеопазването ВМРО има ясна визия за нужните промени, в момента то е недофинансирано с около 60 на сто.

Д-р Поповски подчерта, че очаква скоро магистрала „Хемус“ да мине край Плевен, за което са нужни общински пътища. Той припомни, че от ВМРО винаги са били радетели и за проекта АЕЦ-Белене.

България над всичко!
България над всичко!

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Ангел Джамбазки: Благодаря на всички за борбата за защитата на каузата на българския национализъм и Организацията

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки направи видеообръщение, в което благодари на всички за огромната борба, усилия и упоритост за защита...

Кузман Илиев: Халал да са ни новите корифеи на управлението и морала

Икономистът Кузман Илиев написа гневен коментар в своята Фейсбук страница по повод интервю на Атанас Атанасов от ДСБ за македонската ТВ „Сител“.

Йордан Йорданов: Решението за самостоятелно участие бе правилно

Самостоятелно участие - това бе правилното решение Въпреки че не преминахме 4-процентната бариера, продължавам да смятам, че решението за...

Джамбазки: Ако новите депутати водят национално предателска политика, ВМРО ще раздава политически шамари

Ако новите депутати бъркат и водят политика, която е национално предателска, ние от ВМРО ще раздаваме политически шамари, закани се евродепутатът.

Кузман Илиев: Слави, ДБ и Мая явно са едно. Казват, че са победители взети заедно

Народът и журналистите да слушат една идея по-внимателно, някои от партиите казват, че са победители взети заедно предупреди икономистът, който бе кандидат-депутат...

Коментари