Начало Европейски парламент Ген. Шивиков: Само след дни ВМРО ще се докаже заслужено като трета...

Ген. Шивиков: Само след дни ВМРО ще се докаже заслужено като трета политическа силa

Източник: Русе Медия

Ген. Димитър Шивиков е висш офицер от състава на Българската армия със звание бригаден генерал. Служил е като национален командир на българския контингент в Афганистан и като командир на 4-ти пехотен батальон в Ирак. Освен НВУ„В. Левски” и Военната академия, той е завършил и Военния колеж на Сухопътните войски на САЩ. Ген. Димитър Шивиков е бил заместник-командир на 68-а бригада „Специални сили“ и автор на девиза им „Там, където другите не могат“. Негова е заслугата за изграждането на православния храм в района на 68-a и 61-а бригада, както и на параклисите във военните формирования в Ирак и Афганистан. През 2012 г. Димитър Шивиков е произведен в бригаден генерал и назначен за командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

– Ген. Шивиков, защо приехте да сте в листата на ВМРО за евроизборите?

– Няма по-естествено от това да съм в листата на ВМРО, въпреки че съм от гражданската квота. Тя е единствената организация, която изповядва националната идея като политика. Като български генерал съм положил клетва да защитавам националните интереси, ще ги отстоявам и в Европейския парламент, ако бъда избран. На първо място трябва да се поставят националните, а не европейските интереси. Ние няма да бъдем чиновници, които да служат на чужди интереси, а ще браним само и единствено българските. В огромна степен моите виждания се припокриват с политиката, която отстоява ВМРО.

Нашата листа е представена от хора, доказали се в професионалния си път, образовани, има представители на православното християнство, католицизма и протестантството, а каузата, която ги обединява е България.

– Кои са приоритетите, по които ще работите, ако бъдете избран за член на Европейския парламент?

– Като човек от кариерата на Министерството на отбраната в ЕП бих се чувствал изключително ползотворен със своята експертиза в т.нар. Обща европейска отбранителна политика. Тази тема тепърва предстои да се развива и според мен, освен да предоставя войскови формирования, България трябва да генерира политики и сигурност. Ще бъда безкомпромисен в битката с двойните стандарти не само при храните, а и в здравеопазването, в културата. Залогът на тези избори е голям, защото сега ще се реши по кой път да поеме Европа. Дали Европа ще възприеме либералния модел и ще се превърне в разграден двор, в който ще се населят хора враждебни на нашата култура и установен ред? Дали Европа ще продължи да се саморазрушава, като разбива семейните взаимоотношения и християнски ценности? Или Европа ще се съхрани като Европа на Отечествата, в която българите ще бъдат горди и равноправни европейци? Пред нас друг път няма! Ние можем да отстояваме българщината! Ние можем да браним България.

– Позицията Ви по отношение на мигрантския проблем?

– Ясно трябва да се разграничат онези бежанци, които бягат и са принудени да напускат родните си места в резултат на военни конфликти. На такъв тип мигранти трябва да се подаде ръка и да им се помогне, но след като бъдат премахнати причините за тази вълна, трябва да бъдат върнати обратно в страните, откъдето са дошли. Трябва много ясна и категорична политика против нахлуването на икономическите мигранти. Те са предимно от Африка и Близкия Изток и идвайки в Европа се обособяват в социални групи, които не искат да се интегрират в европейското общество. По този начин се създават все повече гета, които са източник на беззаконие, криминални престъпления и тероризъм.

– Може ли Европа да се справи с голямата заплаха – разпространението на радикалния ислям и тероризма?

– Това е процес, изискващ много време, отлична координация, взаимодействие и доверие между европейските страни и структурите във всяка една страна. Тези терористични актове са и в резултат на политиката на Европа, която се провежда от „моторите“ на ЕС – силно развитите икономически страни като Франция, Германия и Белгия и която трябва да бъде променена.

– Как коментирате изказването на турския посланик Хасан Улусой в Кърджали, който призова да се изучава турски език в България?

– Според мен това е тотална намеса във вътрешните работи на една суверенна страна. Недопустимо е изказването му, че за да просперира България и българското общество, трябва да бъде въведено изучаването на турски език. В българската конституция е посочено, че официалният език е българският език. Никой не отнема правото на нашите сънародници, които имат желание да изучават какъвто и да е чужд език. Категорично отхвърлям намесата на турския посланик, който на официално събитие призова да се изучава турски език в България, както и настояването на председателя на ДПС Карадайъ, че ще печатат учебници на турски език. Това е провокация. Програмата за образование на българските ученици е една. България е еднонационална държава.

– ВМРО се обърна с призив срещу фалшивите новини, за съжаление обидите, непристойният език, лъжите и провокациите преобладават в предизборната кампания. Заради обиди към Вас и към други кандидати на ВМРО ЦИК глоби Марешки. Каква е причината за атаките?

– Отговорът на този въпрос е, че всички се страхуват от ВМРО, защото още от своето създаване преди 126 години организацията винаги е отстоявала българщината и националния ни интерес. Такива току-що създадени формации използват цинизми и всякакви средства за клевети и обиди, защото нямат смислена програма и стратегия за бъдещето на България и Европа.

– Кампанията е към своя край, обиколихте доста градове в страната. Усещате ли подкрепата на хората за Вас и за листата на ВМРО?

– Моето усещане е, че само след дни ВМРО ще се докаже заслужено като трета политическа сила. За моя голяма радост виждам, че от ден на ден подкрепата на хората от всички краища на България нараства. Хората са въодушевени и изпълнени с надежда, което ме кара да бъда много оптимистично настроен. Смятам, че ще успеем да привлечем гласовете на голяма част от колебаещите се. Призовавам хората да намерят половин час на 26 май и да гласуват, а единственият правилен избор е № 3 в интегралната бюлетина.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Провежда се най-мащабното учение на Сухопътните войски през последните 20 години

Учение „Балканска стена - 2020” на Сухопътните войски , което се провежда в момента на учебен полигон „Корен“, е

Веселинов: ВМРО е единствената партия, която се опитва да помогне на туристическия бранш

На Общинската конференция на ВМРО - Варна Искрен Веселинов представи пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш Подпомагане...

Каракачанов пред „Сител“: По време на Титова Югославия, ако говориш за ВМРО – отиваш в „Идризово“

По повод празника 23 октомври, датата на основаване на ВМРО, лидерът на Организацията Красимир Каракачанов даде интервю за македонската телевизия „Сител“.

127 години ВМРО (ОБЗОР)

На 23 октомври 2020 г. се навършиха 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО. По този...

ВМРО – Карлово с пореден жест към медицинските лица

Поредно дарение на защитни средства направиха общинските съветници от ВМРО - Карлово. То бе заинфекциозното отделение в...

ВМРО откри паметна плоча на Гено Димитров в село Струпец

Навръх годишнината на родолюбивата, българска патриотична организация ВМРО в село Струпец беше открита паметна плоча на революционера Гено Димитров. Тя е изработена...

Д-р Петрова се включи в раздаване на хранителни продукти на хора от област Плевен

Д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост в градовете Долна Митрополия, Долни Дъбник и...

Коментари