Начало Блог Георги Дракалиев: ВМРО няма никакъв проблем с преминаването на бариерата

Георги Дракалиев: ВМРО няма никакъв проблем с преминаването на бариерата

Повишаването на доходите е първата ни цел, за да задържим младите българи

Повишаването на доходите е най-важната цел за ВМРО, за да задържим младите хора в България.

Това каза в предизборното студио на „Темите“ по ТВ Европа областният председател на партията в Бургас и трети в листата на 2 МИР Георги Дракалиев

В последния мандат успяхме да постигнем немалко в тази посока, като се доходите в сферата на образованието, здравеопазването и сигурността се повишиха, а минималната заплата отбеляза ръст от над 50%. Пенсиите също бяха вдигнати с 50%. По време на управлението на предишния кабинет „Борисов 2“, в който участваха от РБ, които пак искат да управляват, пенсиите и заплатите бяха замразени. Разликата между „Борисов 2“ и „Борисов 3“ е само в присъствието на ВМРО, която отстоя виждането си за увеличаване на доходите, коментира Дракалиев. Българската армия никога през последните 30 не е отбелязвала такъв интерес, такъв подем  и ръст на заплатите, добави той.

Основната цел, която се опитваме да прокараме, и през образование, и през социална дейност, и през сигурност – това е да няма маргинални общности, които да паразитират на гърба на обществото, обобщи лидерът на войводите в Бургас.

ВМРО има голямата цел и за запазване на традиционните семейни ценности, защото големият проблем е демографският. Ние трябва да подпомогнем младите семейства. Едно от нещата, които ВМРО направи, е постигането на данъчните облекчения за деца, припомни той. 

Като бургазлия третият в листата на ВМРО в града констатира, че туризмът пострада най-много от пандемията и именно с цел да го съживи бяха мерките, които ВМРО първи предложиха – намаляването на ДДС на 9%, ваучери за родните туристи да почиват в българските курорти, субсидирането за част от сумата за чартърните полети на туристи, което в Бургас вече бе въведено. Дракалиев е оптимист, че тази година летният сезон ще бъде по-добър от миналогодишния, ще започне по-рано и българите ще се ориентират повече към родното море, тъй като е ясно, че няма да е много лесно да почиват в Гърция и Турция.

По повод непримиримостта на ВМРО срещу агресивното налагане на правата на ЛГБТИ-общността, кандидат-депутатът на Организацията посочи, че някой се опитва да внуши, че войводите са против хората с различна сексуална ориентация, а това не е вярно. Ние не обвиняваме хората, нека всеки да се чувства, какъвто иска, нашите позиции са, че не трябва да налагат своите виждания насила върху останалата част от обществото, коментира Дракалиев. 

Той наблегна, че ВМРО не приема тази показност, която се опитват да налагат ЛГБТИ-организациите през организирането на паради и опити за прокарване на промени в законодателството с искане за еднополови бракове. Това проваля идеята за запазване на традиционното българско семейство и преборването на демографската криза, убеден е Георги Дракалиев. 

По темата Македония потомъкът на егейски македонци и доктор по история заяви, че интересът и на Скопие, и на София е да бъдем заедно в ЕС и да паднат границите помежду ни, тъй като е ясно на всички, че сме един народ. И за да стане, трябва да се спре с езика на омразата към българите и изопачаването на историческата истина. За нас няма проблем това, че те се чувстват македонци, а това, че крадат българската история и отричат общото ни минало, и притискат собствените си граждани, които имат българско самосъзнание и са подложени на тормоз. Това трябва да спре, отсече лидерът на ВМРО в Бургас.

България за първи път успя да покаже своята самостоятелна външна политика, защото обикновено българските правителства гледат какво ще каже някой голям брат от Изток или Запад, а в случая успяхме да защитим своя национален интерес и така ще ни уважават повече нашите партньори, коментира Дракалиев.

Той е убеден, че ВМРО няма да има никакъв проблем с преминаването на бариерата. Ако българският народ оцени това, което нашите, макар и само 11 народни представители, успяха да направят за тези 4 години, би трябвало да ни даде доверие и подкрепа, заяви Георги Дракалиев.

Видео >>>

България над всичко!
България над всичко!

Последни Новини

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Ще останат ли училища без отопление през зимата?

Този въпрос става още по-актуален предвид липсата на адекватен бюджет в държавата за 2023 г. Сигналът, подаден от председателя...

Михов: Нападенията срещу български клубове в РСМ не са дело на обикновените граждани

доц. д-р Милен Михов – член на ръководството на ВМРО, в ефира на България 24. Нападенията срещу български клубове...

Кирил Петков разцепи българската позиция за Македония

Доц. Милен Михов, историк, бивш депутат от ВМРО, пред Труд News: Скопие натиска Европа България да признае за...

Коментари