Начало Блог ГЕРБ и Обединените патриоти не редят правителство, а управленска програма

ГЕРБ и Обединените патриоти не редят правителство, а управленска програма

В момента кроим бъдещата програма за управление на страната. Подходът е следният – да се изчистят конфликтните моменти между ГЕРБ и Обединените патриоти, да се заложат основните теми на програмата, и оттам насетне да се тръгне към друг тип разговори.

Това заяви в „Здравей, България“ по Нова телевизия заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Запитан за конфликтните теми в бъдещата програма за управление Веселинов отговори: „Всичко, свързано с политиката по доходите. Има конфликтни теми по отношение и на изборните закони. Но основният проблем си остават пенсиите и желанието на Обединените патриоти да има значителен ръст на доходите на пенсионерите. Засега обаче нищо не сме се разбрали. Разработват се различни варианти“.

Предстои по-интензивна серия от преговори, добави той.

Запитан дали редят бъдещото правителство Веселинов отговори, че в настоящите преговори се реди управленска програма, около която да се обединят участниците в разговорите.

Веселинов посочи, че бъдещото управление трябва да даде ясен знак, че ще работи за повишаване на доходите, конкретно и пенсиите – един път за минималната пенсия и втори път за преизчисляване на тези, които трупат огромни разлики. Няма причина Обединените патриоти да не поддържаме исканията си в тази посока, каза политикът.

По повод скандала с предлагания от Министерство на правосъдието и после свален от обсъждане проект за промяна в изборния закон Веселинов посочи, че Патриотите имат свои разработки за Изборния кодекс. Някои от тях са и приети и заради тези промени партия ДОСТ не е станала част от новия парламент, каза заместник-председателят на ВМРО.

Ограничихме една част от секциите в Турция, но остана нереализирана една част от закона в частта, че посланика ни в Турция трябваше да даде становище до колко е възможно нормалното провеждане на избори за български парламент в тази държава, което не се случи, напомни Веселинов.

Българите в чужбина могат да гласуват по определен ред, както и до момента. Ние имаме проблем само с една страна – която се опитва да се меси във вътрешните ни работи. Става сдума за Турция, подчерта той. Според него начин е въвеждането на някаква форма за образователен ценз при гласуване.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Кристина Димитрова, Искрен Пецов и агент Тенев също влизат в листите ни като гражданска квота

Те са представители на СЕК (Средна европейска класа), които подписаха споразумение за подкрепа с войводите за парламентарните избори. Заедно...

Красимир Каракачанов лично се увери във възможностите на ремонтираните самолети Су-25

Ремонтираните самолети Су-25 са български самолети, защото са платени от българските граждани. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов лично провери...

Каракачанов: България няма да промени позицията си към Скопие след изборите

Няма да има българска партия, която ще предаде българските национални интереси. Или да промени позицията си към Скопие след изборите

Кузман Илиев: Повече свобода за бизнеса и по-малко бумащина

Ще насоча разговора към повече свобода за бизнеса и по-малко бумащина Добре е, че партийните формации се отварят за...

Ген. Кирил Радев: Не съм съгласен България да бъде категоризирана като черната овца по корупция в ЕС

Ген. Кирил Радев, бивш директор на НСБОП, е поканен лично от лидера на партията Красимир Каракачанов да се присъедини към гражданската листа...

Ангелов: ВМРО отстоява виждането на 90% от българите да не подкрепим Македония, докато краде българската история

Македония докато краде българската история и революционери няма да я подкрепим Именно ВМРО отстоява виждането на 90% от българите,...

ВМРО: България над всичко! Да развеем трибагреника на Трети март!

Това зоват младежите на ВМРО във видеообръщение към всички сънародници. Да покажем, че тачим свободата си, допълват още те.

Коментари