Начало Европейски парламент Глас за Джамбазки - глас срещу ДПС

Глас за Джамбазки – глас срещу ДПС

За родолюбието и защитата на българския национален интерес в контекста на предстоящите избори за български представители в Европейския парламент разказва заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Той отговаря на въпросите на интернет журналиста Иво Божков в качеството си на кандидат за депутат от листата на коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС и Гергьовден“.

Каузата на България е онова, което ВМРО ще отстоява в европейските институции. Важен въпрос е и накъде ще се развива Европейският съюз. Според заместник-председателя на партията съхраняването на суверенитета на отделните страни-членки, а не създаването на една наднационална федерална държава, е правилният път.

България не трябва да бъде втора ръка, да бъде донор-износител на таксиметрови шофьори и сервитьори, както и да бъде буфер зона за идващата от изток миграция, категоричен е Джамбазки.

Позицията на партията е, че страната ни трябва да бъде фактор при взимането на политическите решения на Европейския съюз. Досега евродепутатите на България са били послушници, наричани „yes men” – съгласни с всичко, допълни той.

Трибуната, която дава Европейският парламент, трябва да бъде използвана и за защита на правата на българите в Македония и Западните покрайнини. Българските представители трябва да поставят ясни условия пред Скопие и Белград за еврочленството  на двете ни съседни държави.

Джамбазки обясни, че сред приоритетите на ВМРО на европейско ниво е въпросът за членството на Турция в съюза. Според партията, инициирала и подписка за провеждане на референдум, категорично една държава, оглавявана от кандидат-султан неосманист, не трябва да бъде член на Европейския съюз.

Призовавам всеки български родолюбец, който е срещу противоконституционната партия ДПС и проводниците на Ердоган в България – Касим Дал и Корман Исмаилов, да подкрепи нашата листа, гласувайки мажоритарно за мен, завърши Джамбазки.

Какво още коментира заместник-председателят на ВМРО относно Шенген, мястото на исляма в Европа и вписването на циганите, както и за опазването на българската природа, може да гледате във видео-интервюто тук.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ДПС готви парламентарна хватка, за да има правителство

ДПС ще направи парламентарни хватки, за да има правителство. Всичко е договорено в Росенец. Депутатите от партията на Ахмед Доган ще излезнат...

Веселинов: ДПС ще управлява с ИТН независимо какво се говори за пред обществото

Липсата на Патриотите в парламента отваря широко вратите за връщане на ДПС в управлението. Всичко, което става в 46-ото Народно събрание е...

Глобалистите с картечница

Европа се разцепва на две под напора на културната война, която набира скорост Ние сме стожер на християнството на...

Контрера: 16 години след Тройната коалиция ще имаме Четворна коалиция, като общото между тях е участието на ДПС

Ликуй, народе! Статуквото падна! Партиите на протеста избраха председател на Народното събрание и трасираха пътя към нова управленска коалиция, която ще ни...

Искрен Веселинов: Желая успех на Слави, на сценаристите, на балета и на актьорската вечер

ИТН са в капана на Конституцията, смята заместник-председателят на ВМРО Започва работа 46-ото НС. Местата си ще заемат 112...

Сиди: Г-н Трифонов е космополит, докато ние си представяме скромна България на три морета

За резултата на коалиция „Български патриоти“, за възможните варианти за излизане от политическата криза, за липсата на представител на консервативното политическо пространство...

Красимир Каракачанов: Христо Иванов да бъде така добър да замълчи за Македония

Това, което той защити днес от трибуната на НС, е чужд, не национален интерес! Това послание отпръви към лидера...

Коментари