Начало По места Граждани на Харманли: След протеста срещу центъра за мигранти нищо не се...

Граждани на Харманли: След протеста срещу центъра за мигранти нищо не се промени

Чрез декларация гражданите на град Харманли и местните организации на Патриотичен фронт (НФСБ и ВМРО) и „Атака“, подкрепени от БСП се обръщат към министър-председателя, министъра на вътрешните работи и областния управител.

Не виждаме никакъв ефект от действията, предприети от институциите след протеста ни, проведен на 4 септември. Ситуацията с бежанския център продължава да е заплаха за сигурността, здравето и живота на жителите, посочват в декларацията.

Пълен текст на документа:

Декларация

от

гражданите на град Харманли и местните организации на Патриотичен фронт (НФСБ и ВМРО) и „Атака“, подкрепени от БСП – Харманли

Господин министър-председател на Република България,

Госпожо министър на вътрешните работи,

Господин областен управител,

Госпожо кмет и господа политици,

Ние, гражданите на град Харманли, заявяваме, че не виждаме никакъв ефект от действията, предприети от институциите след протеста ни, проведен на четвърти септември. Ситуацията с бежанския център продължава да е заплаха за сигурността, здравето и живота на жителите.

Госпожи и господа, не искаме празни обещания, а реални действия. Действията Ви до момента не доведоха по никакъв начин до изпълнението на нашите искания.

Настояваме най-категорично, че искаме Центърът за бежанци в Харманли да се преобразува в такъв от изцяло затворен тип. Настояваме за засилване на контрола вътре в Центъра. Ако не предприемете нужните стъпки това да се случи, ще предприемем протестни действия.

Първият учебен ден наближава, ние сме загрижени за безопасността на нашите деца. Не искаме градът ни, който е на 506 години, да се превърне в бунище – от хора, които нямат нищо общо с нашите традиции и морал.

Няма да допуснем това да се случи и Ви призоваваме спешно да обърнете внимание и да предприемете действия за изпълнение на нашите искания!

снимка: архив, протест срещу бежанския център на 4 септември 2016

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари