Начало Блог Даниел Сираков: Имаме идея как да превърнем Ловешка област в новата перла...

Даниел Сираков: Имаме идея как да превърнем Ловешка област в новата перла на България за вътрешен туризъм

Разработихме концепция как да превърнем Ловешка област в новата икономическа перла на България за вътрешен туризъм, тъй като считаме, че туризмът е сектор, който има бъдеще за развитие и би могъл да създаде допълнително икономически лостове и промяна за население.

Това съобщи водачът на листата на ВМРО – БНД за 11 МИР Ловеч и областен председател на патриотите Даниел Сираков на пресконференция в Регионалния пресклуб на БТА.

Той посочи и мотивите да акцентират именно в развитието на туризма в региона. След тях са богатото многообразие от средства за настаняване от клас А и Б съгласно закона за туризма, в които са наети хиляди хора, уникалните природни забележителности на Ловешка област, богатството на културни и исторически паметници. Друг мотив е фактът, че във всяка община в областта се организират традиционни празници, които привличат хора от всички краища на страната.

По думите на Сираков реализирането на тяхната идея може да стане само с участието на осемте общини в Ловешка област. От ВМРО предлагат да се създаде Сдружение „Областен съвет по туризъм“, който да разработи стратегия за развитието на туризма, както и рекламна агресивна кампания, с която да промотират различните туристически продукти.

Допълнителният ефект, който очакваме от реализирането на тази идея, се свързва с икономическия растеж в областта, създаване на работни места и популяризиране на областта в национален и световен мащаб, каза Сираков и добави, че идеята е да се съживят и сектори като селско стопанство, земеделие, търговия, ресторантьорство, фермерски пазари и др.

Заставаме пред Вас с имената си, с делата си, с отговорността, че ако получим Вашата подкрепа, ще направим всичко възможно този проект да бъде реализиран, каза още водачът на ловешката листа на ВМРО.

Той добави, че листата на ВМРО – БНД за Ловешка област е съставена от хора от местните общности, разпознаваеми лица.

Всеки един от нас всеки ден е в определена община и работи по наболели проблеми. Всеки глас за ВМРО е глас за защита на българщината, добави Даниел Сираков.

Д-р Радослав Цанков, който е втори в листата, посочи, че хората трябва да гласуват за тях, тъй като техните цели и намерения са за обикновените хора. Припомни приоритетите на ВМРО в национален план.

На пресконференцията присъстваха още инж. Тихомир Лилов – трети в листата, инж. Поля Христова – четвърта, Николай Щрегарски – шести, и Фидана Веселинова – седма.

Последни Новини

ВМРО към СЕМ: Направете мониторинг на БТВ. Цензурират „неудобни“ кандидати

Влизането на Антон Хекимян в надпреварата за София само потвърди, че там е имало политическа обвързаност ВМРО - Българско...

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Коментари