Начало Блог Даниел Сираков: Имаме идея как да превърнем Ловешка област в новата перла...

Даниел Сираков: Имаме идея как да превърнем Ловешка област в новата перла на България за вътрешен туризъм

Разработихме концепция как да превърнем Ловешка област в новата икономическа перла на България за вътрешен туризъм, тъй като считаме, че туризмът е сектор, който има бъдеще за развитие и би могъл да създаде допълнително икономически лостове и промяна за население.

Това съобщи водачът на листата на ВМРО – БНД за 11 МИР Ловеч и областен председател на патриотите Даниел Сираков на пресконференция в Регионалния пресклуб на БТА.

Той посочи и мотивите да акцентират именно в развитието на туризма в региона. След тях са богатото многообразие от средства за настаняване от клас А и Б съгласно закона за туризма, в които са наети хиляди хора, уникалните природни забележителности на Ловешка област, богатството на културни и исторически паметници. Друг мотив е фактът, че във всяка община в областта се организират традиционни празници, които привличат хора от всички краища на страната.

По думите на Сираков реализирането на тяхната идея може да стане само с участието на осемте общини в Ловешка област. От ВМРО предлагат да се създаде Сдружение „Областен съвет по туризъм“, който да разработи стратегия за развитието на туризма, както и рекламна агресивна кампания, с която да промотират различните туристически продукти.

Допълнителният ефект, който очакваме от реализирането на тази идея, се свързва с икономическия растеж в областта, създаване на работни места и популяризиране на областта в национален и световен мащаб, каза Сираков и добави, че идеята е да се съживят и сектори като селско стопанство, земеделие, търговия, ресторантьорство, фермерски пазари и др.

Заставаме пред Вас с имената си, с делата си, с отговорността, че ако получим Вашата подкрепа, ще направим всичко възможно този проект да бъде реализиран, каза още водачът на ловешката листа на ВМРО.

Той добави, че листата на ВМРО – БНД за Ловешка област е съставена от хора от местните общности, разпознаваеми лица.

Всеки един от нас всеки ден е в определена община и работи по наболели проблеми. Всеки глас за ВМРО е глас за защита на българщината, добави Даниел Сираков.

Д-р Радослав Цанков, който е втори в листата, посочи, че хората трябва да гласуват за тях, тъй като техните цели и намерения са за обикновените хора. Припомни приоритетите на ВМРО в национален план.

На пресконференцията присъстваха още инж. Тихомир Лилов – трети в листата, инж. Поля Христова – четвърта, Николай Щрегарски – шести, и Фидана Веселинова – седма.

Последни Новини

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Ще останат ли училища без отопление през зимата?

Този въпрос става още по-актуален предвид липсата на адекватен бюджет в държавата за 2023 г. Сигналът, подаден от председателя...

Михов: Нападенията срещу български клубове в РСМ не са дело на обикновените граждани

доц. д-р Милен Михов – член на ръководството на ВМРО, в ефира на България 24. Нападенията срещу български клубове...

Кирил Петков разцепи българската позиция за Македония

Доц. Милен Михов, историк, бивш депутат от ВМРО, пред Труд News: Скопие натиска Европа България да признае за...

Коментари