Начало Блог Александър Сиди: Ще направим възможното да забавим зеленото лицемерие

Александър Сиди: Ще направим възможното да забавим зеленото лицемерие

Ще направим възможното да забавим зеленото лицемерие, казва депутатът от ВМРО.

Интервю на старозагорския информационен сайт Zarata.info с Александър Сиди.

Александър Сиди е роден на 13.10. 1981 г. в Стара Загора. Завършва ПМГ „Гео Милев”, а след това право във Великотърновския университет. Той е депутат в 44 Народно събрание.

– Г-н Сиди, окончателно ли е решението ВМРО да се яви самостоятелно на парламентарните избори на 4 април?

Решението е от вчера. То е и на Организационния съвет, и на ИК на ВМРО. Считаме, че имаме силите сами да се справим с 4% бариера. 

ВМРО успя да изпълни голямата част от своята управленска програма,

т.е. българският избирател знае реално какво може да очаква от нас, как работим, как изпълняваме – не просто даваме обещания.

– Какво предстои в предизборната кампания на ВМРО?

– Ние винаги сме разчитали на разговора очи в очи със своите избиратели. В условия на пандемия няма как да направим големи събирания, но предстои да посетим по места симпатизантите ни, да чуем какво те биха искали от нас, да разговаряме откровено, а после те да разкажат на близките си.

– Кои теми остават приоритет за ВМРО днес, а и при евентуално влизане в следващия парламент?

– Ще направим всичко възможно

да забавим процеса по включване на България в „зелената сделка”, 

да забавим зеленото лицемерие,

което ще удари изключително силно и моя роден град Стара Загора. Бихме искали България да се нареди сред скептиците като Полша и Унгария по отношение на сделка, която на практика би оставила страната без енергийна алтернатива, в случай на затваряне на рудници и ТЕЦ-ове.

– Това е много трудна задача. Голяма част от еврофондовете са вече обвързани със зелената сделка…

– Всяка една трудна битка е предизвикателство. Субсидиите са важни за развитието на догонващи страни като нашата. Но все пак е от огромно значение за какво се отпускат средства и още повече за какво се харчат. Ясно е, че няма как да се спре процесът. Но едно е да подпишем за затваряне на Енергийния комплекс през 2025 г. и съвсем друго – през 2050 година. Това са допълнителни 25 години на постепенна промяна, подмяна на енергийни източници, развитие, а не шоков удар върху цели региони и по енергийната сигурност на страната.

Трябва да забавим зеленото лицемерие „Зелена сделка“!

Продължаваме да се борим и за нашата концепция срещу циганизацията. Тя би имала дисциплиниращ ефект и в последна сметка ще донесе позитивни резултати на всички, включително на групите, които се считат за засегнати от нея. Надявам се да имаме следващо правителство, способно да отстоява националните интереси.

– Ако е вярна социологията няма ли да е твърде трудно дори създаването на следващо правителство, да не говорим за задържането му на власт?

– Това ще каже българският избирател. Смятам и вярвам, че българите ще изберат стабилността и шанса за развитие. Без значение какво им говори армията тролове, каквито и приказки да им разказва. А когато направят избора си, съставянето на правителство от влезлите в НС партии няма да бъде толкова трудно. Спомняте си, че и при съставянето на правителство в предишния парламент се говореше колко краткосрочно ще е то. А вижте – то е единственото, което ще изкара пълния си мандат.

– Не мога да не попитам остава ли на дневен ред твърдата позиция на ВМРО относно Македония?

– Позицията на ВМРО е една и съща от 130 години насам и няма защо да се променя. Опира се на факти, не на пропаганда. Надявам се в следващото народно събрание да има разум и сила да бъде отстояван българският интерес,

за да спрем либералните сили, говорещи за безусловна подкрепа на Македония за ЕС,

готови да предадат този интерес в името на няколко спечелени гранта. Като вицепремиер Красимир Каракачанов върна през 2017 година разговора за Македония на дневен ред. Да, бе подписан договор за приятелство и добросъседство, но той не се спазва. Ако Заев си мисли, че ще вкара Македония в ЕС, спекулирайки с исторически факти и въвеждайки изучаването на сръбски език – налаган по тези земи съвсем не отдавна с цената на десетки хиляди избити и стотици хиляди репресирани в Македония, не е изчислил добре нещата. Не може единия ден да честваш Гоце Делчев, водач и идеолог не на друго, а на Българските македоно-одрински революционни комитети, а на другия да въвеждаш сръбски език.

– Имате ли впечатление как се развива Стара Загора?

– Разбира се. Не живея в Стара Загора, но там живее майка ми. Там е гробът на баща ми и често си идвам. Стара Загора е прекрасно място. Променя се много в последните години и това е много добре. А в същото време запазва онзи невероятен дух на „под липите”. Има и проблеми, които обаче може да реши, защото има потенциала за това. Дано да е по-бързо! Развива се и в основата на това развитие е Енергийният комплекс, чието оптимално съществуване трябва да отстояваме. 

Пожелавам на старозагорци здраве! Нека масово да излязат на 4 април и да гласуват за избраниците си.

Последни Новини

Прокуратурата образува проверка по сигнала ни за престъпление против републиката срещу ПП

Скандалът беше изнесен чрез видеозапис на пресконференция от депутатът от ПГ на ПП-ДБ Радостин Василев в петък Припомняме...

В Брюксел беше представен документален филм, разобличаващ македонска кинолъжа

По покана на Ангел Джамбазки в сградата на Европейския парламент в Брюксел беше излъчен документалният филм „Последно полувреме“. Българският представител в Европейския...

ВМРО внесе сигнал до Главния прокурор за престъпление против републиката след пресконференцията на Радостин Василев

За пореден път се потвърждава, че хора от „Промяната“ работят срещу националния интерес и грубо нарушават българските закони Днешната...

По доклад на ВМРО СОС одобри конкретни срокове за възстановяването на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове

източник: БГНЕС Столичният общински съвет взе решение, регламентиращо процедурата и сроковете за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести...

Контрера, ВМРО към ГЕРБ и ДБ в СОС: В болест и здраве, в радост и мъка, докато следващата коалиция Ви раздели…

А новото сватбарско мнозинство ще се погрижи ли за проблемите на София? Ние напълно разбираме колко е трудно до...

Честит Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Честит „Букър“ на Георги Господинов – историческа победа за българската писменост в навечерието на 24 май Днес е двоен...

Коалицията между ГЕРБ и ПП-ДБ е тежко предателство към българските граждани

Бъдещото управление е неморално и безпринципно, целта е да се усвоят милиони от еврофондовете, отбелязаха съпредседателите на ВМРО Тримата...

Коментари