Начало Блог Красимир Каракачанов: Трябва да се осигури нормален, честен изборен процес

Красимир Каракачанов: Трябва да се осигури нормален, честен изборен процес

За избори единствено трябва да се осигури нормален, честен изборен процес, в който хората да могат да гласуват. Да им се осигури възможността да отидат до урните. Посочената дата 4-и април е дата като дата. Каквото и да бяха казали партиите по време на консултациите, нямаше да има значение, защото президентът си е избрал нея. По Конституция президентът решава кога да насрочи изборите. Не можах да разбера защо не на 28 март, но дали щеше да бъде тогава или на датата 4-и април, на датата 18-и април или по-нататък, дата като дата.

Това заяви по темата за парламентарните избори в предаването „Панорама“ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Познавам българската родна действителност. Отдавна съм в този народен цирк и ми е ясно, че каквото и да кажеш на едни подобни консултации, най-накрая ще стане така, както президентът е решил. А и като гледам как завършиха консултациите, мисля, че моята теза се потвърди, каза министърът на отбраната.

Той коментира, че не се страхуват от българите в чужбина и ако в България последните 30 години има политическа формация, която да прави нещо за българите в чужбина, това е ВМРО.

Не знам защо се създава внушение, че българите в чужбина не могат да гласуват. Ще Ви припомня законът какъв е. В страните членки на ЕС могат да се откриват секции навсякъде – толкова, колкото искат българските граждани там. Извън страните от ЕС има определен брой секции. И на последните избори се видя, че в чужбина гласуват 1% от българите, които живеят там. Секциите са достатъчни, категоричен беше Каракачанов.

Той уточни, че е против безразборното откриване на секции извън ЕС навсякъде. Това според него означава една друга държава да организира изборния процес и да определя колко депутати ще има българският парламент. И припомни как преди време в турски градове е имало по 170-190 секции, там според него, се е гласувало на 120% и се е гласувало само за една политическа формация.

Каракачанов допълни, че няма как да се гарантира контролът и честността на изборния процес по пощата.

По пощата няма как да се осигури нормален, честен изборен процес.

Ако говорим за гласуване по пощата в България, мога да Ви кажа какво ще се случи. Една тотална манипулация. Електронното и машинното гласуване, които са една голяма дъвка, с която някои от опозиционните партии разиграват сценки, започват европейски държави да го отменят и да го отлагат. Защо трябва да изпием Черно море, за да разберем, че е солено, попита Каракачанов.

Той заяви, че в България практиката е да се променят законът за изборите малко преди самите избори и то винаги е в полза на този, който ги променя.

Да оставим законодателството такова, каквото е и ако има недъзи в това законодателство, да го променяме след изборите. Защо не го направихме в последните 4 години, попита вицепремиерът.

По темата за армията и похарчените средства, Каракачанов коментира, че армията не е похарчила нищо извън това, което е в бюджета. Освен това, са спестили 300 млн., които са оставили на разположение за пандемията от Ковид-19. Разходите, които са направени, са гласувани още през 2018 година в българския парламент с проектите за модернизация.

30 години армията не беше модернизирана и техниката не беше ремонтирана. Искате в същото време да привличаме кадрови военнослужещи да служат на техника, която не може да бъде използвана. 4 години по 10% се увеличават заплатите на българските военнослужещи. Няма авиационна платформа, която да не е ремонтирана. Същото и по отношение на сухопътните войски. Но не за сметка на заплатите на военнослужещите, завърши министърът на отбраната.

Целия разговор гледайте тук >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Доходи, семейство, сигурност. ВМРО ще продължи да отстоява нормалността и в 45-ото Народно събрание

За нас номер 1 винаги е била и ще бъде България! С тези послания лидерът на Организацията Красимир Каракачанов...

Владимир Кисьов в Карлово: Българинът има голяма нужда от самочувствие, за да бъде по-силен

Водачът на листата на ВМРО в Пловдив област инж. Владимир Кисьов, който е от гражданската квота, се срещна с активисти на воеводите...

В Пловдив откриха предизборната кампания: Искаме бъдеще без гей бракове

С молебен в църквата „Света Троица“ в район „Южен“ ВМРО - Пловдив откри предизборната си кампания, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Във Варна предизборната кампания стартира с водосвет за здраве, успех и благоденствие

ВМРО – Българско национално движение - Варна, стартира днес официално предизборната си кампания с водосвет за здраве, успешни начинания и благоденствие, съобщава...

Александър Сабанов представи листата за Хасково

ВМРО - БНД има като основен приоритет в следващите четири години средната заплата да се повиши до 2 500 лева, а минималната...

Красимир Каракачанов: Проектът за придобиване на нов тип бойна бронирана машина за Сухопътните войски не е прекратен

Проектът за придобиване на нов тип бойна бронирана машина за Сухопътните войски не е прекратен. Предложил съм стартираната процедура да  бъде прекратена...

ВМРО открива официално кампанията си на 6 март с ансамбъл „Българе“ и тенора Веселин Вачев

За начало на изборната битка войводите са избрали емблематичната Западна порта на стара Сердика. Уважаеми колеги,

Коментари