Начало Народно събрание Два пъти повече пари за ин витро

Два пъти повече пари за ин витро

Двойно увеличение на бюджета на Фонда за репродуктивна медицина ще предложи „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ в 43-тото Народно събрание.

В момента 200 000 са българските семейства с репродуктивни проблеми. Това заяви на среща с жителите в гр. Долни Дъбник д-р Калин Поповски, кандидат-депутат от листата на Патриотичния фронт в 15 МИР – Плевен.

Тези семейства са поставени на двоен тормоз – от една страна невъзможността да имат дете, от друга – невъзможността да платят необходимите процедури. Цената на една такава процедура е 5 000 лв., а са необходими минимум три. В Европа медицинската практика е приела, че с три процедури проблемът ще се разреши, но там няма такава бедност и демографска криза, каквито има в България. Затова тук процедурите трябва да са най-малко 5, каза още д-р Поповски.

В момента са предвидени 15 млн. лв. за ин витро процедури на нуждаещите се семейства. Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО ще заложи в бюджета на Фонда поне 30 млн.лв., за да има трайно решение въпроса с безплодието и демографската криза в България.

В момента идвам от Буново, където се проведе възпоменателен митинг в памет на жертвите от варварския терористичен акт на 9-ти март 1985 год., каза водачът на листата на за област Плевен – Красимир Каракачанов. През онзи злокобен ден български граждани с турско самосъзнание взривиха вагона за майки с деца и загинаха 3 деца и 4 жени. Това не трябва да се повтаря никога повече. И нека да е ясно, че Патриотичният фронт не насажда омраза към цигани, турци, арменци или други етноси. Патриотичният фронт е за справедливост към всички български граждани, която се изразява в спазване и равенство пред законите на държавата, допълни Каракачанов.

Затова казваме, че сме за решително правораздаване, за да няма политически квоти в съдебната система и съдът да отсъжда справедливи присъди.

Община Долни Дъбник е земеделски регион. Затова е от особено значение Патриотичният фронт да влезе в Народното събрание, за да реализира програмата си за селските райони, каза по време на срещата инж. Николай Маринов – вторият в листата на Фронта.

Ще защитим над 2 млн. собственици с приемането на Закон за рентата. Чрез Национален гаранционен фонд за селските райони и спиране на вноса от Турция и други страни извън ЕС ще защитим интересите на земеделските стопани. Ние се ангажираме и с разработването на дългосрочна стратегия за възраждане на родната консервна промишленост. Всичко това са постижими цели, трябва само обединение около тях и работа за коренна промяна в земеделието, каза инж. Маринов.

Кандидатите за народни представители отговориха на много въпроси на жителите на Долни Дъбник.

Срещите в Плевенска област на Красимир Каракачанов продължават. 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Мария Цветкова: Културата трябва да стане национален приоритет

Културните дейци заслужават по-достойни възнаграждения. Културата трябва да стане национален приоритет Повече пари за култура и по-високи заплати на...

Искрен Веселинов: Да не позволим „епидемия“ от лични и фирмени фалити

Не бива да позволим „епидемия“ от лични и фирмени фалити, категоричен е заместник-председателят на ВМРО. Имаме готовност да внесем...

Д-р Султанка Петрова с поздравителен адрес по повод Международния ден на хората с увреждания

Поздравителен адрес по повод Международния ден на хората с увреждания отправи заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова.

Александър Сиди: Децата от двете държави трябва да знаят, че са имали обща история

Истината относно Северна Македония няма как да остане скрита – имаме обща история България направи всичко по темата Северна...

Удължаване на срока за освобождаване от наем на наемателите на държавни и общински имоти поиска ВМРО – Бургас

Удължаване на срока за освобождаване от наем на наемателите на държавни и общински имоти поиска ВМРО - Бургас. Във...

Две важни теми постави Карлос Контрера. Съветникът иска чиста и зелена София

Две важни теми – за чистотата на града и поддържането на зелената система на София постави общинският съветник от ВМРО и председател...

Седем участника в съревнованието за най-патриотичен дом

Приключи крайният срок за записване участие в съревнованието за най-патриотичен дом на територията на община Септември за 2020 г. То се организира...

Коментари