Начало Народно събрание Патриотите с декларация по повод Деня на християнското семейство в НС

Патриотите с декларация по повод Деня на християнското семейство в НС

В навечерието на Деня на християнското семейство сме длъжни да обещаем, че ще защитаваме българските семейни и християнски ценности!

На 21 ноември отбелязваме Деня на християнското семейство. По този повод народният представител от ВМРО в ПГ на „Обединени патриотиМария Цветкова прочете декларация от трибуната на Народното събрание. Тя бе от името на цялата парламентарна група.

Цветкова отбеляза, че неслучайно в България и Република Северна Македония се празнува този празник като Ден на християнското семейство. И каза, че е важно да помислим в два аспекта. А именно – българското семейство като основен фактор в борбата с демографската криза и като морален щит срещу вредната либерална пропаганда.

Ето и цялата декларация:

На 21 ноември Православната църква отбелязва един от най-големите християнски празници Въведение Богородично. В България от 1929 г. се чества и като Ден на християнското семейство. От векове дедите ни са вярвали, че домът е свещено място, а в семейството децата научават най-ценните житейски уроци. Възпитават в християнските добродетели, на които се крепи българският род.

Семейното ходене на църква в този ден символизира влизането на Мария в храма и напомня на родителите за духовните им задължения към децата. 

Единствено в България и в Македония празнуваме Въведение Богородично като Ден на християнското семейство. Тук отново се преплитат църковните и народните традиции, съхранявани и отстоявани в продължение на стотици години. В многовековната си история българинът е отредил достойно място на семейството.

Ето защо, в навечерието на Деня на християнското семейство, е важно да помислим в два аспекта. Българското семейство като основен фактор в борбата с демографската криза и като морален щит срещу вредната либерална пропаганда.

Пропаганда, която цели да подмени традиционните християнски ценности чрез налагането на джендър-идеологията.

Това представлява сериозна заплаха за устоите на християнска Европа и на здравото българско християнско семейство. Откъде идва опасността и кой се опитва да наложи тази чужда, пагубна за българското общество идеология?!

Преди дни стана ясно, че Европейската комисия ще предложи законодателни промени, с които държавите-еврочленки да бъдат задължени да признават гей браковете, родителските права на еднополови двойки, както и транссексуалните хора в целия Европейски съюз.


ВМРО и ПГ на ОП категорично се противопоставя на тези скандални предложения. Те са в разрез с християнските ценности на традиционното българско семейство, което се състои от майка, баща и техните деца.

Абсурдните промени са заложени в стратегията за равнопоставеност на лесбийките, гейовете, бисексуалните, транссексуалните, небинарните, интерсексуалните и куиър индивиди, известни като ЛГБТИ.

Още по-скандално е, че стратегията, разписана от Европейската комисия, е изработена по настояване на председателя на Комисията Урсула фон дер Лайен. Лайен в годишната си реч пред ЕП за състоянието на Съюза поиска да бъдат засилени правата именно на ЛГБТИ-общността.

Според българското законодателство и Конституцията на Р България „бракът е доброволен съюз между мъж и жена“. По настояване на ВМРО тази формулировка е заложена в проекта за нова Конституция. което ще противодейства на натиска на Европа за промяна на законодателството с цел легализиране на еднополовите бракове.   

Имаме лошите европейски примери – в началото на 2019 г. Германия узакони третия пол като в актовете за раждане освен като „мъж“ и „жена“. Германците имат и трета възможност – да се запишат като „друг“. Във Франция бе предложена поправка, с която във формулярите за училище понятията „майка“ и „баща“ да бъдат заменени с Родител 1 и Родител 2. Това, за да не бъдат засегнати правата на  хомосексуалните родители.

Противопоставяме се на соросоидни неправителствени организации като БХК и други НПО-та, известни с антибългарската си дейност. А и на леви либерални партии, които лансират у нас джендър-идеологията и стават съучастници на разрушаването на основни морални ценности в Европа.

Не приемаме Истанбулската конвенция, хомосексуалнта пропаганда в училищата и детските градини.

Също така и провеждането на гей-паради, които са пошли и натрапват сексуалната ориентация на участниците в тях.

Всеки от нас има свещен дълг към идните поколения и бъдещето на българските деца. В навечерието на Деня на християнското семейство сме длъжни да обещаем, че ще защитаваме българските семейни и християнски ценности. Ще бъдем безкомпромисни с вредните либерални опити за налагането на полове, извън традиционните мъжки и женски и на внушенията, че родителите могат да са различни от майка и баща.

Битката за защита на традиционните християнски семейни ценности вече е основна битка в Европа. Претенциите за признаване на гей браковете и на трети, четвърти и прочие полове, са само част от атаките срещу националната държава, християнската ни вяра и семейството като институция. Ние, от ВМРО и ПГ на ОП, знаем каква е алтернативата за България и за Европа – това е патриотизмът.

Видео от представянето на Декларацията от страна на Мария Цветкова вижте тукк>>>

Последни Новини

Ангел Джамбазки към лидерите на политическите партии и ЦИК: Докажете, че сте национално отговорни и спрете манипулациите на изборния процес в Турция

В нарочно писмо до политическите партии, които имат представители в ЦИК, българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки...

ВМРО е онази политическа сила, която единствено и винаги е отстоявала не само българския национален интерес, но и българската духовност

А без духовност, няма да я има България! С молебен за здраве, мир и благодат на българския народ беше...

Юлиан Ангелов: ВМРО е за безплатни учебници в средното образование

ВМРО е за изцяло безплатни учебници в средното образование, заяви в „Предизборно кафене“ на Национална телевизия БГ+ главният секретар на ВМРО Юлиан...

Сиди: ВМРО предлага за първа работа на млад човек да не се дължат осигуровки 2 години

Това е част от пакета демографски мерки, които ще задържат младите хора в България Работодателят да не плаща осигуровки...

Джамбазки: Има опасност от мигрантска вълна, да усилим охраната на границата

На изборите в неделя трябва да се гласува за България и за българите, срещу монополите. Това призова Ангел Джамбазки, съпредседател на ВМРО...

ВМРО закрива кампанията си в Крепчанския скален манастир, в който се пази най-старият текст, изписан на кирилица

В тези размирни времена е нужно да си припомним кои сме и какво сме дали на Европа и света. Без родова памет,...

Младежи от ВМРО – Русе благодариха на инициаторките на първия протест за чист въздух в града преди 35 години

Областната и общинската структура на ВМРО - Русе оказа уважение на русенките, проявили смелост преди 35 години първи да надигнат глас срещу...

Коментари