Начало Народно събрание Депутатите от ВМРО в началото на политическия сезон (ОБЗОР)

Депутатите от ВМРО в началото на политическия сезон (ОБЗОР)

Още от самото начало поставихме нашите условия, а именно да бъдат приети нашите 6 точки. Няма как да подпишем проекта на ГЕРБ, защото той още от самото начало имаше много несъвършенства. Сега вървим към едно споразумение, което ще засегне предложенията на ВМРО, едно от нещата, които виждаме е, че преамбюлът е върнат в Конституцията.

Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по БТВ народният представител от ВМРО Красимир Богданов.

Към момента нямаме разбирателство по някои от въпросите с ГЕРБ, например образователният ценз – изключително важно, особено по време на избори, когато нарушенията са много. Спорен е въпросът дали образователният ценз е дискриминационен, защото може да бъде записано и по друг начин, но темата е много важна, защото трябва да се сложи край на купения и корпоративен вот, а тази стъпка би благоприятствала за този процес, категоричен бе Красимир Богданов.

Друго от нашите предложения е свързано със задължителната казарма – нека да бъде вписано в закона, че се позволяват различни възможности, както и към момента имаме професионална военна служба, така и следващата седмица да бъде приет закона за доброволната военна служба, но нека да има и наборна служба, с наборен принцип, който да дава по-голяма възможност за окомплектоване на българската армия и изпълняване на нейните конституционни задължения, заяви депутатът.

Според Александър Сиди преговорите с ГЕРБ протичат добре.

Покрили сме 2/3 от текстовете и нашите партньори от ГЕРБ имат съгласие с тях. Останаха две изключително важни за нас обаче точки, които сме сложили на масата и преговорите ще дадат резултат. Надявам се, че днес ще постигнем съгласие. Имаме и заседание на ръководството, за да преценим какво правим от тук нататък с целите, които сме си поставили, заяви депутатът Александър Сиди в предаването „Здравей, България“ по Нова ТВ.

Коалицията е стабилна и ще се види днес при ветото. Всички търкания относно Конституцията и нашето желание да вложим решения на редица проблеми, например маргиналния купен вот – едно от нашите изисквания за образователен ценз, със сигурност не са камъчета, които могат да „обърнат колата“, защото в крайна сметка мнозинството е стабилно по отношение на това кой да управлява страната. А по отношение на Конституцията това е друг разговор, завърши Сиди.

За „България сутрин“ по България ОН ЕР доц. д-р Милен Михов коментира, че демонстрациите са част от демокрацията, но самият той нормално е пристигнал на работа в сградата на НС.

Ще изслушаме и президента. Нямаме резерви, позицията ни е ясна. Националното ръководство на ВМРО днес ще се събере. Прекалено големите амбиции на някои лидери на протеста влизат в противоречие с добрия тон, каза още народният представител от ВМРО Милен Михов.

Александър Сабанов от ВМРО обясни в Сутрешен блок по БНТ, че всеки един български народен представител е представител на народа и е нормално да е притеснен когато крещят „оставка“ пред прозорците.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

127 години ВМРО!

На 23 октомври 2020 г. се навършват 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО.

Богданов: От нас зависи дали ще има по-строги мерки срещу коронавируса

От нас зависи дали ще има по-строги мерки. Нека да няма отново КПП-та, призова народният представител За да няма...

Смолянските родолюбци отбелязаха празника на Смолян – 108 години Освобождение

Cлeд Бepлинcĸия ĸoнгpec oт 1878 г. Смолян и Cмoлянcĸият ĸpaй ocтaвa пoд тypcĸo влaдичecтвo, нo нe и бългapcĸият дyx нa poдoпчaнинa. Чyждoтo...

Необходими са по-радикални мерки за овладяване на Ковид-19, смята д-р Поповски

Ковид-19 пациент струва между 2000 и 3000 лева на болницата Kовид-19 данните за последното денонощие са: положителни са 16,8%...

Хранителни продукти от първа необходимост раздаде д-р Петрова

Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост. Те...

Исторически момент за България – кирилицата е българска азбука

Исторически момент за България - кирилицата е българска азбука, поставила основата на славянската книжовност. Около тази формулировка се обединиха...

Нелегалната миграция ще доведе до халифат в Европа, предупреждава Джамбазки

Нелегалната миграция ще доведе до установяване на халифат в Европа. Вие, колеги от лявата част на залата, подкрепяте и продължавате да подкрепяте...

Коментари