Начало По места Десети юбилеен Трабантфест се проведе във Велико Търново

Десети юбилеен Трабантфест се проведе във Велико Търново

Атрактивен четириколесен двутактов фест събра за 10-и път собственици и фенове на източногерманския автомобил „Трабант“ във Велико Търново. Основен организатор на най-голямото такова събитие в България е депутатът от ВМРО доц. д-р Милен Михов, който повече от 30 години притежава трабант в движение. Инициативата бе подкрепена от община Велико Търново в лицето на проф. Георги Камарашев, зам.-кмет, активните членове на търновския Трабант клуб и спонсори.

Специален гост на автофеста бе евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, който призна, че е фен на двутактовия автомобил, защото като студент е разнасял пици с такъв.

Беше огромна изненада за мен, защото бях карал само една учебна „Жигула“. Беше много забавно – 2,5 г. се занимавах с това. Сега си го припомням по събори, по срещи. Това не е просто кола за каране. Има много готина емоция – с всички вицове за нея, с особената история, с духа на времето, който носи… Вижте колко се е развихрило въображението… Тук можете да видите от кабриолети, през джипове, до лимузини… Не съм виждал друга кола, така масово обичана от толкова хора. Има хора, които обичат редки коли, други, които харесват колекционерски – но те са единици. А вижте тук колко хора са отделили тази събота, за да се повозят на този „звяр на пътищата“. Тази кола се кара лесно. И, въпреки че са минали доста години, уменията да се управлява тази двутактова евромашина са като при карането на колело – не се забравят, сподели впечатленията си и емоциите от събитието Ангел Джамбазки, чието включване като участник в трабантфеста е първо.

Повече от 100 коли бяха строени пред сградата на Община Велико Търново, а собствениците им – българи, румънци, германци и англичани, със задоволство и гордост наблюдаваха реакциите и възклицанията на желаещите да видят отблизо соц возилата и да се снимат пред най-впечатляващите по визия.

Излъскани, спретнати, нарисувани и тунинговани, трабантите преминаха парадно по главните улици на старопрестолния град, аплодирани от жителите и гостите на Търново. В автомобилното шествие из града се включи и Ангел Джамбазки с трабант, осигурен от Ивайло Антов, дългогодишен активист в клуба и притежаващ 85 двутактови автомобила.

Финалът на автошествието беше на паркинга под крепостта „Царевец“. Там част от водачите демонстрираха шофьорските си умения и възможностите на автомобилите си. Всички участници в трабантфеста получиха грамоти за участие и стек бира от спонсорите на събитието, а най-добре представилите се сред мъжете и жените бяха класирани на призовата три места.

За майсторско кормуване на почетното трето място при силния пол се класира Кольо Тончев, втори стана Момчил Атанасов, а първенец – Звезделин Атанасов. Дамите се представиха не по-зле от мъжете. С трето време се класира Илияна Михова, втора се нареди Светозара Борисова, а на почетното първо място застана Ренета Цанкова.

Съвсем на финала призьорите си направиха снимка за спомен с организаторите и се разделиха с обещанието да се подготвят старателно през следващите 366 дни, за да се съберат отново заедно и още повече на 11-ото издание на Трабантфест – Велико Търново 2020.

Снимки от събитието може да видите ТУК.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протестно автошествие срещу съкращаването на 12 хил. човека в Старозагорско

„Зелената сделка“ унищожава енергетиката в Източномаришкия басейн 12 хиляди работещи в комплекса „Марица-Изток“ ще бъдат освободени според новия регионален...

ВМРО се регистрира в ЦИК: Отиваме на избори с платформа, която е основана на защита на българския интерес!

ВМРО се регистрира за самостоятелно явяване на предсрочните парламентарни избори. Отиваме на избори с...

Закриването на 12 хил. работни места в Старозагорско без алтернатива е равносилно на геноцид

Позицията на Организацията ще бъде представена в цялост на пресконференция днес – 16 август 2022 г. от 16.00 ч. в пресклуба на...

Джамбазки: ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот

ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот.  Има решение на Организационния съвет, който натоварва Изпълнителния комитет да извърши действията по регистрация...

ВМРО в Ситово за 110 г. от Балканската война

Съпредседателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Александър Сиди бяха гости на традиционния събор на село Ситово, община Родопи. Двамата присъстваха на честванията за...

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Коментари