Начало По места Джамбазки бе гост на областната конференция на ВМРО - Враца

Джамбазки бе гост на областната конференция на ВМРО – Враца

На 13 април 2019 г. в салона на Дома на науката и техниката в гр. Враца се проведе Деветата областна отчетно-изборна конференция на ВМРО – БНД.

В началото делегатите чуха приветственото слово на българския представител в европейския парламент Ангел Джамбазки, който обрисува политическата ситуация в България и Европа. В своето експозе той заяви:

Никога досега в новата история на България политическа партия ВМРО – БНД не е била така силна самостоятелно, както в настоящия момент. И аз мисля, че просто е дошло времето на ВМРО. Призовавам всички искрени български патриоти да застанем единни зад кандидатите на ВМРО за евроизборите.

Водещият на конференцията Красимир Тодоров даде думата на народния представител и областен председател на ВМРО Красимир Богданов, който представи отчета на досегашното областно ръководство в три части – организационна, идейна и политическа. В своето изказване той сподели, че Ангел Джамбазки е в топ десет на най-активните евродепутати в настоящия европейски парламент и най-активен измежду българските такива. Сам е направил доста за своето евентуално преизбиране. Красимир Богданов отчете създаването на 36 нови организации в областта, с което в момента ВМРО разполага с 59 структури с над 400 членове.

Секретарят на областния комитет и председател на младежката организация на ВМРО Момчил Янков запозна присъстващите с културно-просветната дейност на Патриотите през изминалия мандат, а Галя Георгиева, която е касиер на областния комитет и председател на женската формация на ВМРО – Враца, представи пред делегатите отчета на контролната комисия.

След гласуването на отчетите се пристъпи към избора на новия състав на областния комитет на ВМРО. За председател бе преизбран народният представител Красимир Богданов. Заместник-председатели станаха: д-р Светлозар Лазаров – личен лекар в община Бяла Слатина, и Красимир Тодоров – бизнесмен от Мездра. Секретар стана Момчил Янков – заместник-председател на Националния младежки комитет на ВМРО, а касиер – Анна Миткова – бизнесдама от Враца. За членове на областния комитет бяха избрани Робертино Маринов от Оряхово – заместник-областен управител на област Враца, Красимир Ангелов – председател на групата на ВМРО в Общински съвет – Враца, Галя Георгиева – секретар на Националната женска организация на ВМРО, Радослав Василев – служител в АЕЦ „Козлодуй“, д-р Тихомир Тодоров – ветеринарен лекар в община Криводол, и Марин Връбчев от Роман, член на РИК.

След проведения избор контролната комисия на ВМРО – БНД е в състав: председател – Тихомир Илчев от Мездра, членове – Цветомир Марков от община Мизия и Цветелина Ботева – кмет с. Камено поле.

Накрая новият-стар председател на областния комитет Красимир Богданов очерта пред делегатите бъдещите планове и задачи, които стоят пред ВМРО.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Борис Вангелов в „Денят ОН ЕР“ на 24 септември

Народният представител Борис Вангелов ще бъде гост в предаването „Денят ОН ЕР“ по България ОН ЕР на 24 септември 2020 г. (четвъртък)...

ВМРО: Победа за патриотизма – парламентът прие доброволната военна служба

Идеята на вицепремиера Каракачанов вече е гласувана на първо четене в НС С промените в Закона за резерва на...

25 септември, 7.30 ч., БНР – Борис Вангелов

Интервю по програма „Хоризонт“ на БНР с депутатата Борис Вангелов може да слушата от 7.30 ч. сутринта на 25 септември, петък.

25 септември (петък), 15.00 ч., Добрич – кампанията „Бъди войник“

Националната информационна кампания „Бъди войник“  през 2020 г. започва от град Добрич Националната информационна кампания на Министерството на отбраната...

ВМРО – Хасково пита: Да очакваме ли скоро да ни събуди моллата?

От местната организация на ВМРО в Хасково излязоха с позиция по повод намерението на Общината да отмени Наредбата, с която се регламентира...

Доц. Милен Михов: С прилагането на т.нар. политика на интеграция доникъде няма да стигнем

Цигани са нападнали с мачете млад мъж от Роман, сигнализират от ВМРО. Жертвата е Калин Христов, а ситуацията се развива на 14...

Мария Цветкова зарадва ямболии с прожекция на филми в навечерието на Деня на независимостта

Прожекция на филмите „Леринската операция и Каймакчалан“ и „Тутраканската епопея“ предизвика интереса на жители и гости на Ямбол в навечерието на Деня...

Коментари