Начало Блог Джамбазки: Важно е да се решават проблемите на българите, а не да...

Джамбазки: Важно е да се решават проблемите на българите, а не да се разпределят министерски постове

Интервю с Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО, член на Европейския парламент от групата на Европейските консерватори и реформисти, за Flash news 

Ще успеете ли да постигнете компромиси с ГЕРБ за съставяне на работещо правителство?

– За нас е важно да защитим интересите на българските граждани, такива каквито ние ги разбираме. Разговорите с ГЕРБ целят това, за разлика от досегашната практика, когато „компромисите“ целяха трудоустройване на различни „лидери“ на министерски постове. Пример – последното правителство. Пред нас този въпрос не стои. Ако постигнем съгласие за повишаване на доходите, за защита на националната сигурност, за смазване на битовата престъпност – ще има работещо правителство.

Колко министри и колко вицепремиери ще имате?

– Този въпрос не е важен, важно е да имаме съгласие по проблемите, които изброих.

На кои сфери категорично държите?

– Държим да бъдат повишени доходите, да бъде смазана етническата циганска престъпност, да бъде защитена националната сигурност, да бъде подготвено отлично председателството на България на ЕС, да бъдат включени в него Западните Балкани, да бъде поискана европейска агенция на българска територия.

Подкрепяте ли идеята да се въведе принципът за уседналост на изборите?

– Да. Логиката е проста – гласуваш там, където си плащаш данъците. Няма логика хора, които живеят в Бурса, да решават как ще се харчи бюджетът в София. Отделно – тези хора не правят информиран избор, а продават гласовете си. А това, както е известно, е престъпление.

Според уволнения чиновник, с тази мярка президентът е искал да спре влизането на ДОСТ в парламента, което беше и ваша кауза?

– Да, спирането на ДОСТ и на останалите турски мекерета и ибрикчии е моя и наша кауза. Турският диктатор Ердоган се стреми да се превърне в султан, да разруши кемалистката турска република и да възстанови Османската империя. За тази цел използва политически партии в България и религиозни институции. Това е неприемливо и недопустимо, срещу което Обединените патриоти ще се борим.

 Как може да се разграничи вота в Турция от този в САЩ например и това не е ли някаква форма на дискриминация?

– Не. Не ми е известно САЩ да имат териториални претенции към България или да се опитват да манипулират резултатите от изборите у нас.

Как бихте обяснили на българите по света, които пращат милиони на близките си у нас, че ще бъдат лишени от право на глас?

– Местожителството е въпрос на личен избор.

Какъв принцип за интеграция на чужденци бихте подкрепили?

– Бих подкрепил най-сетне политика за привличане на българите от нашите исторически общности – от Молдова, Украйна и навсякъде около нас. Те са наши братя българи, които въпреки столетията разделение пазят свято своя български език, корени и традиции, за разлика от някои днешни наши сънародници, които след две години в чужбина започват да говорят с акцент и да питат „как му казвахте вие на това на български?“

Ще подкрепите ли връщането на Постановление 208 в сегашния му вид и смятате ли, че въпросът с имигрантите може да бъде решен с постановление?

– Трябва да се изработи напълно ново Постановление, което да защитава националните интереси.

Каква е оценката Ви за работата на президента?

– Рано е за оценки, но до момента се справя отлично. Само си представете предшественикът му как щеше да хленчи, мрънка, хъмка и увърта след недопустимото изявление на Ердоган. Тръпки да те побият.

Като евродепутат – каква позиция ще отстоявате по дебата с мигрантите?

– Моята група в ЕП – има изработен проект за специална нова европейска политика на отблъскване на нелегалната имиграция и отбрана и охрана на външните граници на ЕС. Взех дейно участие в изработването на тази програма. Предстои борбата да я превърнем в официална политика на ЕС по темата.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Кристина Димитрова, Искрен Пецов и агент Тенев също влизат в листите ни като гражданска квота

Те са представители на СЕК (Средна европейска класа), които подписаха споразумение за подкрепа с войводите за парламентарните избори. Заедно...

Красимир Каракачанов лично се увери във възможностите на ремонтираните самолети Су-25

Ремонтираните самолети Су-25 са български самолети, защото са платени от българските граждани. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов лично провери...

Каракачанов: България няма да промени позицията си към Скопие след изборите

Няма да има българска партия, която ще предаде българските национални интереси. Или да промени позицията си към Скопие след изборите

Кузман Илиев: Повече свобода за бизнеса и по-малко бумащина

Ще насоча разговора към повече свобода за бизнеса и по-малко бумащина Добре е, че партийните формации се отварят за...

Ген. Кирил Радев: Не съм съгласен България да бъде категоризирана като черната овца по корупция в ЕС

Ген. Кирил Радев, бивш директор на НСБОП, е поканен лично от лидера на партията Красимир Каракачанов да се присъедини към гражданската листа...

Ангелов: ВМРО отстоява виждането на 90% от българите да не подкрепим Македония, докато краде българската история

Македония докато краде българската история и революционери няма да я подкрепим Именно ВМРО отстоява виждането на 90% от българите,...

ВМРО: България над всичко! Да развеем трибагреника на Трети март!

Това зоват младежите на ВМРО във видеообръщение към всички сънародници. Да покажем, че тачим свободата си, допълват още те.

Коментари