Начало Блог Джамбазки: Важно е да се решават проблемите на българите, а не да...

Джамбазки: Важно е да се решават проблемите на българите, а не да се разпределят министерски постове

Интервю с Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО, член на Европейския парламент от групата на Европейските консерватори и реформисти, за Flash news 

Ще успеете ли да постигнете компромиси с ГЕРБ за съставяне на работещо правителство?

– За нас е важно да защитим интересите на българските граждани, такива каквито ние ги разбираме. Разговорите с ГЕРБ целят това, за разлика от досегашната практика, когато „компромисите“ целяха трудоустройване на различни „лидери“ на министерски постове. Пример – последното правителство. Пред нас този въпрос не стои. Ако постигнем съгласие за повишаване на доходите, за защита на националната сигурност, за смазване на битовата престъпност – ще има работещо правителство.

Колко министри и колко вицепремиери ще имате?

– Този въпрос не е важен, важно е да имаме съгласие по проблемите, които изброих.

На кои сфери категорично държите?

– Държим да бъдат повишени доходите, да бъде смазана етническата циганска престъпност, да бъде защитена националната сигурност, да бъде подготвено отлично председателството на България на ЕС, да бъдат включени в него Западните Балкани, да бъде поискана европейска агенция на българска територия.

Подкрепяте ли идеята да се въведе принципът за уседналост на изборите?

– Да. Логиката е проста – гласуваш там, където си плащаш данъците. Няма логика хора, които живеят в Бурса, да решават как ще се харчи бюджетът в София. Отделно – тези хора не правят информиран избор, а продават гласовете си. А това, както е известно, е престъпление.

Според уволнения чиновник, с тази мярка президентът е искал да спре влизането на ДОСТ в парламента, което беше и ваша кауза?

– Да, спирането на ДОСТ и на останалите турски мекерета и ибрикчии е моя и наша кауза. Турският диктатор Ердоган се стреми да се превърне в султан, да разруши кемалистката турска република и да възстанови Османската империя. За тази цел използва политически партии в България и религиозни институции. Това е неприемливо и недопустимо, срещу което Обединените патриоти ще се борим.

 Как може да се разграничи вота в Турция от този в САЩ например и това не е ли някаква форма на дискриминация?

– Не. Не ми е известно САЩ да имат териториални претенции към България или да се опитват да манипулират резултатите от изборите у нас.

Как бихте обяснили на българите по света, които пращат милиони на близките си у нас, че ще бъдат лишени от право на глас?

– Местожителството е въпрос на личен избор.

Какъв принцип за интеграция на чужденци бихте подкрепили?

– Бих подкрепил най-сетне политика за привличане на българите от нашите исторически общности – от Молдова, Украйна и навсякъде около нас. Те са наши братя българи, които въпреки столетията разделение пазят свято своя български език, корени и традиции, за разлика от някои днешни наши сънародници, които след две години в чужбина започват да говорят с акцент и да питат „как му казвахте вие на това на български?“

Ще подкрепите ли връщането на Постановление 208 в сегашния му вид и смятате ли, че въпросът с имигрантите може да бъде решен с постановление?

– Трябва да се изработи напълно ново Постановление, което да защитава националните интереси.

Каква е оценката Ви за работата на президента?

– Рано е за оценки, но до момента се справя отлично. Само си представете предшественикът му как щеше да хленчи, мрънка, хъмка и увърта след недопустимото изявление на Ердоган. Тръпки да те побият.

Като евродепутат – каква позиция ще отстоявате по дебата с мигрантите?

– Моята група в ЕП – има изработен проект за специална нова европейска политика на отблъскване на нелегалната имиграция и отбрана и охрана на външните граници на ЕС. Взех дейно участие в изработването на тази програма. Предстои борбата да я превърнем в официална политика на ЕС по темата.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Д-р Султанка Петрова с поздравителен адрес по повод Международния ден на хората с увреждания

Поздравителен адрес по повод Международния ден на хората с увреждания отправи заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова.

Александър Сиди: Децата от двете държави трябва да знаят, че са имали обща история

Истината относно Северна Македония няма как да остане скрита – имаме обща история България направи всичко по темата Северна...

Удължаване на срока за освобождаване от наем на наемателите на държавни и общински имоти поиска ВМРО – Бургас

Удължаване на срока за освобождаване от наем на наемателите на държавни и общински имоти поиска ВМРО - Бургас. Във...

Две важни теми постави Карлос Контрера. Съветникът иска чиста и зелена София

Две важни теми – за чистотата на града и поддържането на зелената система на София постави общинският съветник от ВМРО и председател...

Седем участника в съревнованието за най-патриотичен дом

Приключи крайният срок за записване участие в съревнованието за най-патриотичен дом на територията на община Септември за 2020 г. То се организира...

Веселинов: Тепърва Северна Македония има да преоткрие своето истинско минало

Тепърва Северна Македония има да преоткрие своето истинско минало. Тепърва Северна Македония има да преоткрие своето истинско минало. И това е...

Разказ на бай Сандо – родственик на Владо Черноземски

Разказва родственик на Владо Черноземски Александър Пепелянков е член на ВМРО от много години и е родственик на героя...

Коментари