Home Блог Джамбазки: Всеки трябва да знае за какво и срещу кого се е...

Джамбазки: Всеки трябва да знае за какво и срещу кого се е борил Апостола

Всеки български гражданин, независимо от политическите си убеждения, е родолюбец и патриот – поне така би трябвало да бъде.

Това заяви Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО и член на Европейския парламент, в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

Темата на дебата между него и адвокат Николай Хаджигенов бе за съвременния патриотизъм в деня на 144-тата годишнина от смъртта на Васил Левски.

Роля на държавата е да възпитава децата на набор от ценности – родолюбие, да знаят кой е Апостола на свободата, за какво и срещу кого се е борил, както и защо е загинал, обясни Джамбазки.

Ние сме последователни в своята политическа позиция и тя не се е променяла, заяви той и уточни, че е влязъл във ВМРО през 1994 година и усилията им вече дават резултати.

Нормално е нашите политически противници да се дразнят от това и да ни осмиват, заяви Джамбазки.

По повод взаимстването от програмата на Обединени патриоти той посочи, че е важно всички, които сега говорят, след 26 март (парламентарните избори) да започнат да работят.

Хора, които не са стъпвали в едно населено място, оценяват част от българските граждани, разделят българските граждани. Наричани са глупави, необразовани, селяни и т.н. от хора, които не са ги виждали, не са ги попитали как живеят, какви са им проблемите, заяви Джамбазки по повод недоволството на жителите на Елин Пелин и Широка лъка от настаняването на мигранти.

Той изрази пълната си подкрепа към хората, искащи да опазят себе си от това, което се случва.

Трябва да има силна държава, да има защита на границите, защита на обществото, всичко друго е безумие, водещо до война, завърши Ангел Джамбазки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Чествания и филм за 100 години от убийството на Стоян Мълчанков

Град Гоце Делчев беше домакин на мероприятията по почитане на паметта на големия войвода на ВМРО Стоян Мълчанков. На лобното му място,...

100 г. от убийството на Стоян Мълчанков ще бъде отбелязано в Гоце Делчев

Утре, 19 септември 2020 г. (събота), от 11.00 ч. на лобното място на Стоян Мълчанков (местността Купена, Буково, до главния път за...

Юлиан Ангелов: Щеше да има много по-малко невалидни бюлетини, ако бе прието да няма номер пред партиите

Коментар на депутата от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти” Юлиан Ангелов в ефира на НОВА. Промените в Изборния...

Машинно гласуване? Само във Венецуела, не и в Европа

Възрастните хора щели да предпочетат хартиената бюлетина Ще има и машини, и бюлетини. Така просто...

Александър Сиди: „Зелената сделка“ ще обрече на смърт стотици хиляди хора от малките населени места

Европейският парламент вчера направи предложение чрез председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за промени в „Зелената сделка“, касаещи нивата на...

Каракачанов към ЕП: Правите опити да наложите коминтерновски тези за „македонско малцинство“. Няма да го позволя!

В същото време оказвате системен натиск срещу България като национална държава и срещу християнството у нас като хилядолетна ценностна система

Красимир Богданов, „В мрежата“ – 17.09.2020

Красимир Богданов, депутат от ВМРО, коментира окончателно приетите от парламента поправки в Изборния кодекс. Ще гарантират ли те честни избори? Може ли...

Коментари