Начало Блог Джамбазки: В европейските общества правата трябва да вървят ръка за ръка със...

Джамбазки: В европейските общества правата трябва да вървят ръка за ръка със задълженията

Станахме свидетели на кръгла маса на тема „Новата стратегическа рамка на ЕС за равенство, приобщаване и участие на ромите“. Звучи Ви познато? Може би защото това е поредната кръгла маса върху тази тема. Поредната дискусия, на която бяха повторени високопарните глупотевини като „права“ и „безплатно“ , а думата „задължения“ беше смутолевена само веднъж. Това коментира евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки, съобщават от „Топ новини“.

След безброй програми, концепции, рамки, кръгли маси и т.н. изводите са отдавна направени от мислещите. Най-важните са, че насила можеш да вземеш, но насила не можеш да дадеш. А интеграцията не е мръднала. Въпреки това Комисията предложи минимални цели за 2030 г., като, забележете, да се надгражда върху напредъка от предходната рамка. Напредък?! В какво се изразява той? В допълнителното забогатяване на някои цигански барони и финансовото благополучие на лицемерни НПО-та?

Освен около „правата“, кръглата маса гравитираше и около термина „равно третиране“. Крайно неискрено е да се настоява за подобно нещо, когато всички държави, имащи маргинална общност от този тип в обществото си, знаят отлично, че равното третиране зависи до не малка степен от самите цигани. Както и тяхната образованост, благополучие, начинът, по който градят образа си като общност. А истината е, че в по-голямата си част те упорито отказват да се интегрират.

Въпреки всичко това чухме „готови решения“, искания и предложения за циганското вписване, които ако не бяха абсурдни, щяха да са смешни. Например гарантиране на минимален доход и сигурност при безработица за всички цигани, схеми за ипотеки на жилище, без да се връщат парите, квоти при наемане на работа, раздаване на мобилни телефони и компютри на циганчетата, за да ги стимулираме да учат и още, и още. Коя държава би гласувала тези нелепи предложения, когато това ще означава безотговорна дискриминация спрямо нормалните трудещи се и образоващи се нейни граждани?

Моята позиция и тази на ВМРО винаги е била неизменна: Не на социалния паразитизъм! На циганите трябва ясно да се заяви, че освен права, имат и задължения! Защото определено това с кръгли маси не става. Доказателството: вероятно над половината битови престъпления в България се извършват от цигани. Нападения и тормоз над възрастните хора по селата, безконтролно размножаване, с цел получаване на социални помощи. На тази база най-често е „дискриминацията“ към тях, не на расистка, защото българите не сме расисти.

И, не, след поредната кръгла маса, не излизайте и с поредното оправдание, че на циганите „това им е културна особеност“. Ако от утре всички в Европейския съюз приемем културната особеност на циганите и спрем да плащаме данъци, сметки, започнем да крадем и да искаме, без да даваме, откъде ще се пълнят еврофондовете, с които, например, да купим компютри и мобилни телефони за циганските деца, за да ги насърчим да учат, пише Джамбазки.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Христо Смоленов: Санкциите по „Магнитски“ са щрих от противоборството между САЩ и Турция за контрол върху ДПС

Христо Смоленов, ВМРО, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Радио К2“ и на живо във...

ВМРО учреди младежка организация в Козлодуй

ВМРО - Българско национално движение продължава да разширява своята организационна структура в област Враца. На 18 юни в град...

Красимир Каракачанов: Служебното правителство прави политика, а не избори

ВМРО ще внесе жалба във ВАС за секциите в Турция и ще протестира пред ЦИК Когато става дума...

Богомил Бранков – Наместо програма

Богомил Бранков е водач на листата на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ в София област. За него гласувайте на 11...

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ: ЦИК предаде следващото управление на България в ръцете на Еродоган и ДПС

Откриват се 121 секции в Турция. Това е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО и вече са нужни крайни действия! Ние няма...

Кузман Илиев: Страшна е тази подигравка на Трифонов и протестърите с бъдещето на България

Срам и позор! Оръжията в Черно море дрънчат, а ние като щрауси си заравяме главата в пясъка, все...

Александър Сиди: Да спрем да се изчегъртваме, а да работим за държавата!

Вече 30 години изчегъртваме и от 9 милиона изчегъртахме 2 милиона, категоричен е Сиди Да спрем да се изчегъртваме,...

Коментари