Home Европейски парламент Джамбазки в защита на Полша и Унгария – не допускали джендър пропаганда

Джамбазки в защита на Полша и Унгария – не допускали джендър пропаганда

Българският евродепутат съзря либерален болшевизъм в пленарната зала

Източник: „Клуб Z

Българският евродепутат Ангел Джамбазки от ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) пламенно защити властите в Унгария и Полша в пленарната зала в Страсбург.

Той говори по време на дебат, в който бе направена оценка на процедурата по член 7. Днес ще бъде гласувана резолюция по въпроса за напредъка на двете страни.

Наказателните процедури срещу Полша и Унгария са лов на вещици. Защото народите им са избрали суверенно своите правителства, каза Джамбазки.

И посочи кои и защо не харесват тези правителства:

Истинската причина да не ги харесват уважаемите колеги отляво – тези от Вас, които се гордеят повече с червената петолъчка, отколкото с националното си знаме, е, че Вие не харесвате политиката на Полша и Унгария по отношение на нелегалната имиграция, на еднополовите бракове, на джендър пропагандата, на акциите на г-н Сорос.

Според него левицата действа под формата на тоталитарна и болшевишка диктатура. Но не тя, унгарците и поляците ще решат как да бъдат управлявани техните страни.

Знам, че част от Вас се срамуват от националната си принадлежност. Но ще Ви кажа – много империи са се опитвали да заличат нашето национално чувство, но не са успели и Вие няма да успеете, продължи евродепутатът.

Българският представител бе репликиран от германската социалдемократка Катарина Барли. Тя го попита дали не смята, че в Унгария днес преследват инакомислещите – така, както правят диктаторите.

Точно това става не в Полша и Унгария. Поляците и унгарците избират своите правителства. Това става тук, в тази зала. Когато Вие не сте съгласни с нас, Вие ни обвинявате, не ни давате да се изразяваме и ни наричате с различни имена. Ето това е тоталитаризъм, ето това е потъпкване на свободата на словото, ето това е новият либерален ляв болшевизъм, отговори Джамбазки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

100 г. от убийството на Стоян Мълчанков ще бъде отбелязано в Гоце Делчев

Утре, 19 септември 2020 г. (събота), от 11.00 ч. на лобното място на Стоян Мълчанков (местността Купена, Буково, до главния път за...

Юлиан Ангелов: Щеше да има много по-малко невалидни бюлетини, ако бе прието да няма номер пред партиите

Коментар на депутата от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти” Юлиан Ангелов в ефира на НОВА. Промените в Изборния...

Машинно гласуване? Само във Венецуела, не и в Европа

Възрастните хора щели да предпочетат хартиената бюлетина Ще има и машини, и бюлетини. Така просто...

Александър Сиди: „Зелената сделка“ ще обрече на смърт стотици хиляди хора от малките населени места

Европейският парламент вчера направи предложение чрез председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за промени в „Зелената сделка“, касаещи нивата на...

Каракачанов към ЕП: Правите опити да наложите коминтерновски тези за „македонско малцинство“. Няма да го позволя!

В същото време оказвате системен натиск срещу България като национална държава и срещу християнството у нас като хилядолетна ценностна система

Красимир Богданов, „В мрежата“ – 17.09.2020

Красимир Богданов, депутат от ВМРО, коментира окончателно приетите от парламента поправки в Изборния кодекс. Ще гарантират ли те честни избори? Може ли...

Джамбазки: Речта на Фон дер Лайен за състоянието на ЕС е разочароваща

В дневния ред на тазседмичната пленарна сесия на Европейския парламент освен дългоочакваната реч на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен...

Коментари