Начало Блог Джамбазки: Готови сме за избори - и сами, и в българофилска коалиция

Джамбазки: Готови сме за избори – и сами, и в българофилска коалиция

Самостоятелното участие е най-сигурното, то е неизбежно.

Това заяви в Пловдив съпредседателят на ВМРО и български евродепутат Ангел Джамбазки по повод предстоящите извънредни парламентарни избори на 2 октомври, цитиран от БНР. Като отбеляза, че са си взели поуки от коалиционни грешки, той обясни, че от ВМРО ще водят разговори с формации, които определят себе си като българофилски и имат българоцентрично, национално мислене. 

Джамбазки посочи, че от „Има такъв народ“ индиректно са показали, че нямат интерес от подобен разговор. Той изключи и коалиция с „Възраждане“ като ги нарече „част от руската хибридна пропаганда в цяла Европа“, която защитава интересите на Кремъл. Евродепутатът от ВМРО нарече предстоящите избори „страшна глупост“, изкуствено създадена от ДПС с помощта на ГЕРБ и „Възраждане“.

Ангел Джамбазки нарече състава на четвъртото служебно правителство – цитирам: „впечатляващ на първо четене“. И подчерта, че в него няма хора с тежки политически биографии на корупция, а членовете на служебния кабинет са професионалисти в сътответните ресори. Според съпредседателя на ВМРО те имат да решават много тежки въпроси, тъй като предстои много тежка зима. Заради безумната, безобразна и безотговорна политика по т. нар. Зелена сделка, цената на тока и на всички енегроносители ще бъде драстично висока, заяви Ангел Джамбазки. Той призова страната ни трябва да търси възможности за доставка на газ откъдето и да е другаде, но не от „Газпром“.

Джамбазки коментира и темата за членството на Република Северна Македония в Европейския съюз. Ние искаме да се извинят за геноцида върху своите граждани с българско самосъзнание, да им възстановят имотите, да покажат къде са масовите гробове и ако продължават да упорстват и да не искат да го направят, няма да влязат в Европейския съюз, каза евродепутатът, цитиран от БТА. По думите му трябва всяко едно българско Народно събрание и Министерски съвет много стриктно да следва протокола.

Ангел Джамбазки участва в Пловдив в общоградско честване по повод 119 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание и тържествено почитане на героите, загинали в него. В церемонията взеха участие представително военно формирование от Съвместното командване на специалните сили и комитет „Родолюбие“. Венци и цветя пред паметника на българите от източна и западна Тракия и Беломорска Македония, загинали в национално-освободителните борби и войните за България, положиха представители на местната власт, политически партии, организации и граждани.

Снимки >>> 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари