Начало Блог Джамбазки: ДПС са изнервени, защото вече няма „порции“ и „обръчи от фирми“

Джамбазки: ДПС са изнервени, защото вече няма „порции“ и „обръчи от фирми“

Признаването на българско малцинство в Република Албания е край на македонизма, казва евродепутатът

ДПС е символ на политическа корупция. Това е партията, чийто почетен председател мотивира гласно обръча от фирми като основа на политиката, която те правят. Това е партията, чийто народен представител се свързва с медии за т.нар. „фалшиви новини”. Тези хора да говорят за свобода на словото, за език на омразата, е меко казано смешно.

Това  заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Коментарът на Джамбазки идва след като БСП и ДПС поискаха оставката на депутата от ОП Валентин Касабов заради острото му изказване по адрес на ДПС.

Заместник-председателят на ВМРО запита риторично и как биха приели евродепутати от АЛДЕ, от които е част ДПС в Европарламента, факта, че тази партия у нас е свързана с обръчи от фирми и медии за фалшиви новини. Това ли е европейска мярка за либерализъм, попита той.

Обяснението на Джамбазки за поведението на ДПС е, че са изнервени, защото Патриотите ги извадиха от властта. Според него ДПС са гледали на властта единствено като отстояване на собствената си корупционна политическа среда. По думите му като не са във властта за ДПС няма нито „порции“, нито „обръчи от фирми“.

Затова и неслучайно всеки път изтъкват, че подкрепят управление без Обединени патриоти, каза Джамбазки.

Той е категоричен, че Патриотите не търсят скандала като изява, а водят политика за изпълнение на своите обещания към избирателите.

По повод признаването на българско малцинство в Албания евродепутатът адмирира решението на местния парламент. Посочи, че заслугите за това са общи – и на българското правителство, парламент, българските евродепутати, учени.

Признаването на българско малцинство в Република Албания е край на македонизма, заяви Ангел Джамбазки. Той обясни, че това ще повлече признаването ни в Косово и остава големият въпрос за българите в Македония.

Чисто географски – Македония се намира между България и Албания. В България и Албания има българи, какви да има тогава в  Македония – естествено българи, каза той.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Ангел Джамбазки: Благодаря на всички за борбата за защитата на каузата на българския национализъм и Организацията

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки направи видеообръщение, в което благодари на всички за огромната борба, усилия и упоритост за защита...

Кузман Илиев: Халал да са ни новите корифеи на управлението и морала

Икономистът Кузман Илиев написа гневен коментар в своята Фейсбук страница по повод интервю на Атанас Атанасов от ДСБ за македонската ТВ „Сител“.

Йордан Йорданов: Решението за самостоятелно участие бе правилно

Самостоятелно участие - това бе правилното решение Въпреки че не преминахме 4-процентната бариера, продължавам да смятам, че решението за...

Джамбазки: Ако новите депутати водят национално предателска политика, ВМРО ще раздава политически шамари

Ако новите депутати бъркат и водят политика, която е национално предателска, ние от ВМРО ще раздаваме политически шамари, закани се евродепутатът.

Кузман Илиев: Слави, ДБ и Мая явно са едно. Казват, че са победители взети заедно

Народът и журналистите да слушат една идея по-внимателно, някои от партиите казват, че са победители взети заедно предупреди икономистът, който бе кандидат-депутат...

Коментари