Начало Блог Джамбазки: Европа позволи на Ердоган да стане султан

Джамбазки: Европа позволи на Ердоган да стане султан

Армията ни трябва да стане надежден гарант на границите

Направиха ислямистки преврат срещу кемалистката република, посочва евродепутатът от ВМРО и заместник-председател на партията Ангел Джамбазки в интервю пред Мария Филева за в. „Стандарт

– Г-н Джамбазки, турският посланик у нас Сюлейман Гьокче обяви, че в страната му е спечелила демокрацията. Съгласен ли сте с това твърдение?

– Няма как да се каже, че в Турция е спечелила демокрацията, когато край Босфора ислямисти режат глави на натовски войници. Имаме различни представи за демокрация – с турския президент, с назначените от него хора и говорителите му в България. Според мен превратът е успешен – ислямистки преврат срещу кемалистката република. И това беше финалното действие. Превратът започна през 1998 г., когато Ердоган бе осъден на 4 месеца затвор за проповядване на ислямистка идеология и подстрекателство към расова и религиозна омраза. Премина през делото „Ергенекон“ – фалшивото осъждане на високопоставени турски офицери със скалъпени обвинения, през промяната на Конституцията на Турция през 2010 г. и отпадането на членовете, които установяваха съда и армията като пазители на кемалистката република. Този преврат ще бъде завършен с новите промени в Конституцията, чиято цел е еднолична диктатура и възстановяване на Османската империя. Така че превратът се извърши не от тези, които видяхме на камерата, а от турския президент.

– Как Ердоган успя крачка по крачка да отмени всички светски придобивки под благосклонния поглед на Европа? Та само допреди 5 г. не можеше да се види жена със забрадка в институция, това беше забранено със закон…

– А сега съпругата на президента твърди, че харемът е училище за жените… До голяма степен дотук се стигна благодарение на сгрешената политика на ЕС към Турция. Европа се правеше, че не вижда липсата на демокрация, потъпкването на свободата на словото и арестите на журналисти, смазването на протестите на опозицията. Именно лицемерната и двулична политика на европейските „лидери“ позволи на Ердоган да се превърне в новия османски султан.

– Преди ден обаче френският външен министър Жан-Марк Еро предупреди, че събитията от последните дни повдигат въпроса за „надеждността“ на Турция в борбата с групировката „Ислямска държава“. Това означава ли, че в политиката на ЕС към Анкара ще настъпи промяна? Турция продължава да е основен партньор за решаване на мигрантската и бежанската криза и предстои да се обсъжда въпросът за отпадането на визи за турски граждани.

– Нека не се лъжем – Турция не е партньор на ЕС в борбата с „Ислямска държава“, Турция е партньор на „Ислямска държава“. Турция на Ердоган финансира „Ислямска държава“, въоръжаваше и лекуваше войниците им, тя е една от трите държави, заедно със Саудитска Арабия и Катар, които финансират терористичната групировка. Кой изкупува незаконно добития нефт от Сирия и Северен Ирак? Който твърди, че Турция е партньор на ЕС и на коалицията за борба с „Ислямска държава“, живее на друга планета или има изгода да говори такива неща. Отпадането на визовия режим е неразумно и не е безопасно за европейските граждани. И ще даде възможност на този режим да продължи да пълни Европа с хора, застрашаващи сигурността ѝ. Моето опасение е, че от визовия режим ще се възползват много ислямисти, които ще се сдобият с нови турски паспорти и ще бъдат пропуснати от мекушавите управници на Западна Европа.  

– Какво трябва да направи Европа в тази ситуация? Ние ще бъдем потърпевши, ако при пряка конфронтация Ердоган „пусне“ към Европа милионите бежанци, които се намират на територията на Турция.

– Този въпрос показва зависимостта на Европа от волята на един диктатор. Той си позволява да злоупотребява с милиони човешки съдби в угода на вътрешния си интерес и геополитическите си планове и се държи все едно е кранче на чешма. Но ЕС се е поставил в тази зависимост. Няма причина тези 2 млн. души да влизат на територията на Европа и на България. Това, което трябва да направим ние, е ясно да заявим, че няма да допуснем незаконното преминаване на границата.

– С какво ще се противопоставим?

– Ние сме държава-член на НАТО. И аз смятам, че най-сетне е дошло време да пазим националния си интерес, вместо да сме изпълнители на чужда воля. Замислете се само защо турските офицери избягаха с вертолета си на гръцка територия, а не на българска. Може би защото в Гърция поне ще разгледат молбите им за политическо убежище. Това е много показателно.

– Какво ще се случи оттук нататък?

– Личното ми мнение е, че ще продължи укрепването на диктаторския режим на Ердоган, втвърдяване на позицията по кюрдския въпрос и ожесточаване на гражданската война в Турция, защото от години в Източен Анадол и Диарбекир се води мащабна гражданска война. Нищо добро не чака нито Турция, нито целия регион, когато начело на държавата с най-силна войска в Европа и втора по големина в НАТО стои човек, чиито действия стават все по-опасни и той се превръща в неконтролиран диктатор.

– Но аргументът на Ердоган и неговите поддръжници е, че народът е излязъл на улицата, за да се противопостави на танковете.

– Видя се народът на Ердоган – брадати главорези, които крещяха „Аллах Акбар“, режеха главите на наборни войници на 18-20 години, унижаваха ги. Стана ясно, че всички турци са получили по един есемес, за да им каже „излизайте навън, отечеството е в опасност“. Това говори, че турското правителство има пълен контрол над телекомуникационните канали. Незабавно мюфтиите и ходжите се покатериха по минаретата да призовават правоверните за молитви в 3 през нощта и да пускат еничарския марш по високоговорителите, за да надъхват брадатите „демократи“ с ножове по улицата.

– Какво трябва да направим в тази ситуация?

– Българската държава най-сетне трябва да започне сериозно да работи за повишаване на отбранителната способност на въоръжените ни сили, на службите за сигурност, на разузнаването и контраразузнаването ни, да пристъпи към модернизация и попълване на личния състав, да превърне българската армия в надежден гарант на границите. Това трябва да се направи безусловно и безапелационно.

– Доколко изпълнимо към момента е вашето предложение за връщането на задължителната наборна служба?

– Това зависи от трезвата мисъл на българските политици, които най-сетне трябва да осъзнаят, че живеем във време, в което ни трябва отбрана, и че състоянието на въоръжените ни сили е обезпокоително – откъм личен състав, откъм подготовка, откъм техника.

– Обвиняват ви, че се опитвате да яхнете страховете на българските граждани, че сеете разделение и сте ксенофоби.

– Тези обвинения не ме интересуват.

– Ден преди опита за преврат в Турция се случи ужасяващ атентат в Ница. Имате ли обяснение защо Франция се превърна в основна мишена на терористите?

– Искам да направя един паралел – видяхте какво беше поведението на хората в Ница, прегазени от един-единствен човек с камион, и поведението на турските граждани, които се изправиха срещу танковете. Европейските държави са загубили рефлексите си за самоотбрана, за оцеляване, защото прекалено дълго живеем в общество, скопяващо инстинктите за самозащита и внушаващо, че е постигнат вечен мир и войната е далеч. Войната не е далеч, конфликтът се развива до границите ни. Каквото и да е отношението ни към Ердоган, не може да се отрече, че гражданите там опитаха да се защитят, не се побояха да водят престрелки по улиците. Изводът е, че към този момент населението на Западна Европа е безпомощно да се мобилизира.

Иначе защо във Франция? Защото години наред страната прилагаше един сгрешен модел на интеграция, който така и не се случи. И нямаше как да стане. Не можеш да пропускаш безконтролно всякакви хора на територията си, да приемаш за културно различие, а не за престъпление това, че някой бие жена си или забулва и затваря дъщерите си, да оставяш хиляди имами да проповядват крайни салафитски и сунитски тези от незаконни джамии. Така получаваш отчуждено, изолирано общество от хора, които смятат, че щом не приемаш Шериата, е нормално да ти отрежат главата. Само преди месец „министърът на атентатите“ призова – нападайте Западна Европа, всички цивилни и военни там са наши врагове, убивайте ги с оръжие и ножове, ако нямате – газете ги с коли. Два месеца по-късно се случи нападението с камиона.

– Защо пренасят военните действия в Европа?

– Защото са притиснати тежко в Сирия и Ирак. Защото стана ясно, че американци и руснаци постигат съгласие и ако обединят сили, „Ислямска държава“ ще е приключен въпрос. Къде ще се върнат техните бойци? Откъдето са дошли. 5000 са бойците с британски и белгийски паспорти. И когато се върнат, те няма да се занимават с гоблени и хербарии.  

– Защо толкова много европейци воюват там, а от най-голямата арабска държава – Египет, бойците са между 600 и 1000?

– По една проста причина – дълги години властта беше светски настроена, преследваше „Мюсюлмански братя“. И в Сирия, и в Ирак, и в Либия имаше диктатори, но бяха светски и обществата бяха уредени. Видяхте след войната какво се случи – ислямистки взрив и връщане към най-човеконенавистните, варварски и мракобесни форми на радикалния политически ислям за налагане на Шериата в целия свят. Това беше тежка политическа грешка, допусната от западния свят – че позволи, а донякъде подпомогна и организира това нещо.

И тогава стана безпощадно ясно, че невписаните в обществата джихадисти намериха къде да отидат да потренират как се режат глави и сега спокойно могат да прилагат наученото по улиците на Париж, Лондон, Брюксел и където намерят за добре.

– В състояние на трета световна война ли сме?

– В състояние на трета световна война сме, да. След разпада на двете противостоящи системи, когато беше ясно, че никой не е достатъчно луд да започне война, защото тя ще е последна за всички, в безполюсния свят в момента се отключиха конфликти, които не могат да бъдат решени с инструментариума на политически коректната либерална демокрация. Тя няма възможностите, енергията, потентността да го направи.

– Вие какво предлагате на мястото на либералната демокрация?

– Националната демокрация. Европейски съюз, основан на идеята за суверенни, силни, европейски нации, които са способни да защитават националните си интереси, да поддържат ниво на въоръжените си сили. 

Последни Новини

ВМРО: Готвят ли нова сглобка ПП-ДБ и ГЕРБ?

Днес Деница Сачева е завила, че времето на сглобката не е било загубено. По думите ѝ имало постигнати нелоши текстове по едно...

Карлос Контрера: Новият бюджет на София гарантира хаос, анархия и пълен батак

Зачеркнаха всичките ни добри идеи и за транспорт, и за инфраструктура, и за екология, и за образование и спорт, посочва общинският съветник...

Каракачанов: Може да се появи политическа алтернатива, която да предизвика интереса на отвратените от сглобката

Според мен и вчерашният позорен ден в парламента и целият този пазарлък, който горе-долу от един месец тече, отврати българите. Тук има...

Красимир Каракачанов: Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни

Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни, каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, който беше гост в предаването...

Контрера: Асен Василев не трябва да бъде министър никога повече!

Ще изтъргува горите и ще наложи финансов Big Brother на хората чрез НАП Министърът на финансите (в оставка) залага...

Кр. Каракачанов призовава: Всички срещу сглобката в национално обединение – за национален суверенитет и излизане от кризата

Време е всички нормални личности, организации и политически субекти да застанат в едно обединение срещу сглобката и да създадат истинската алтернатива на...

ВМРО: Кой стои зад кампанията срещу Югозападния университет в Благоевград?

В основата на атаката е преподавател, който иска да се откажем от езика и историята си за сметка на Скопие!

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir