Начало Европейски парламент Джамбазки: Еди Рама ще поиска разделяне на Албания и РС Македония в...

Джамбазки: Еди Рама ще поиска разделяне на Албания и РС Македония в преговорите с ЕС

Албанският министър-председател Еди Рама ще направи изявление за разделяне на Албания и Република Северна Македония в процеса на преговори за присъединяването на двете страни към Европейския съюз. Това ще се случи след следващото заседание на Съвета по общи въпроси на ЕС.

Това съобщи евродепутатът Ангел Джамбазки, член на групата на Европейски консерватори и реформисти по време конференция „Български гласове за Европа“ в пресклуба на БТА в Скопие. 

Инструментът за натиск през Албания над България ще изчезне съвсем скоро и ние можем съвсем спокойно да водим разговори с Република Северна Македония, прогнозира евродепутатът. Той обясни, че е постигнал съгласие за това, че няма никаква причина Албания да бъде сдвоена с Република Северна Македония или да чака да започне преговори за членство, след тежък разговор с Еди Рама и спор с него.

Джамбазки обясни, че сдвояването на двете страни не е формално политическо решение. По думите му този начин Албания се използва като инструмент за натиск срещу България, за да се опитва да натиска България, казвайки че несправедливо чака, въпреки че е изпълнила своите условия. 

Джамбазки се обърна към председателя на парламентарната група на „Има такъв народ“ в българския парламент Тошко Йорданов с думите, че ако позицията им за Република Северна Македония бъде защитена още няколко седмици, натискът върху България ще намалее значително.

Според него така правителството на Република Северна Македония най-накрая ще бъде принудено да започне да прави нещо, да започне да спазва договора за добросъседство. Ще бъде принудено не да измисля някакви глупости, като махането на някакви табелки и връщането на учебника за четвърти клас, а ще трябва да започне да променя същността на антибългарската реч на омразата, която трови отношенията. 

Джамбазки отбеляза, че е критичен към самата идея за това, че някой трябва да ни кара да променяме договорите, за да може „непослушните“ и тези, които отстояват по някакъв начин националните си виждания, да бъдат наказани, да бъдат дисциплинирани и вкарвани в една обща кошара, в която трябва да правят това, което им каже Брюксел. Той посочи, че една от най-критикуваните държави за това, че не прилага стандартите на ЕС по отношение на семейството и на брака, е Полша.

Полша е държавата, която изнася 90% от военната тежест на войната, която Руската федерация води срещу Украйна. Полша беше първата, която достави оръжие. По времето, когато Полша достави оръжие, ЕП и ЕК обсъждаха дали да накажат Русия, като я лишат от участие в Евровизия, коментира той. 

Относно двойните стандарти в ЕС Джамбазки призова да се погледне как в момента държавите се пазарят за заплащането на газа от Русия. Ето Ви истинската – видимата скала на двойния стандарт. Поинтересувайте се как плащат фирмите в Австрия, Германия, Италия, добави евродепутатът. 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Сиди: 170 национални предатели задоволиха болното его на френския президент

Решението на парламента за РСМ е обидно и разочароващо. Денят, в който се случи това национално предателство, истината е, че костите на...

Искрен Веселинов: Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори

Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори. Въобще не изключвам, както и самият Кирил Петров намекна, за някакво коалиране на ПП...

ВМРО предлага да се издигне паметник на Тодор Александров в Стара Загора

Съветниците от групата на ВМРО в Общинския съвет на Стара Загора внасят предложение за финансиране и изграждане на паметник на видния български...

Десето юбилейно издание на Патриотичните игри във Враца

Патрон на Програмата за патриотично възпитание е Красимир Богданов С много настроение, спортен дух и положителни емоции премина четвъртото...

Искрен Веселинов: Призовавам Президента да започне консултации за промяна на Конституцията

Видя се, че срещите с партиите са ялови и такива ще останат без реална промяна на системата За това...

Александър Сиди: Българският парламент се продаде, предаде, създаде ден на националния позор

Оставихме в ръцете на брюкселските чиновници да решават съдбините на един народ, който е бил разделен позорно преди 100 години! Народ, разделен...

Кмет на ВМРО възстанови традиция в памет на Желю войвода в Маломир

129-ата годишнина от смъртта на Желю войвода беше отбелязана в ямболското село Маломир, където е живял и починал големият български революционер. В...

Коментари