Home Европейски парламент Джамбазки приветства евродоклада за Турция

Джамбазки приветства евродоклада за Турция

Докладът на ЕП за Турция за 2016 г. е критичен. От три години в залата на Европейския парламент повтарям едни думи за Турция, а днес те вече се чуват и от други страни.

Това заяви в свое изказване евродепутатът Ангел Джамбазки по време на обсъждане на доклада за Република Турция за миналата 2016 година.

Турция на президента Ердоган не е демократична държава. Ердоган нарушава човешки права, подкрепя Ислямска държава в Сирия и Ирак и воюва незаконно на тези територии, допълни той.

Пред колегите си евродепутати Ангел Джамбазки посочи още, че турският президент през фалшиви партии се намесва във вътрешните работи на редица държави, членове на ЕС, между които е и неговата родина България.

На това трябва да бъде сложено край, не може да продължава така, категоричен е българският евродепутат.

Като доводи за недемократичните процеси в Турция той допълни, че тя продължава да окупира Кипър да пречи на обединението, отказвайки да изтегли совите войски от там.

Колкото по-бързо осъзнаем тези неща, толкова по-добре. Нека забравим за измислената политическа коректност и казваме нещата такива, каквито са – с този призив завърши изказването си Джамбазки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Щеше да има много по-малко невалидни бюлетини, ако бе прието да няма номер пред партиите

Коментар на депутата от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти” Юлиан Ангелов в ефира на НОВА. Промените в Изборния...

МЕДИИТЕ ЗА ВМРО

Днес.БГ: ВМРО: Големите партии гледат на ИК като възможност за гласове Нюз.БГ:Джамбазки: Речта на Урсула фон дер Лайен е пълна с противоречия и полуистини БНТ: Каракачанов:...

Машинно гласуване? Само във Венецуела, не и в Европа

Възрастните хора щели да предпочетат хартиената бюлетина Ще има и машини, и бюлетини. Така просто...

Александър Сиди: „Зелената сделка“ ще обрече на смърт стотици хиляди хора от малките населени места

Европейският парламент вчера направи предложение чрез председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за промени в „Зелената сделка“, касаещи нивата на...

Коментари