Начало По места Джамбазки: Заплахата за радикализъм в България идва от Пазарджик

Джамбазки: Заплахата за радикализъм в България идва от Пазарджик

Пазарджишкият окръжен съд даде ход на делото за разпространяване на идеите на „Ислямска държава” и призиви към война. По делото са обвинени 14 души, сред които Ахмед Муса Ахмед, съобщава БНР.

Ахмед Муса Ахмед и поддръжниците му демонстрираха неуважение към българското правосъдие, отказвайки да станат при влизането на съдебния състав.

В съдебната зала се чете обвинителния акт, който е особено обемен. В него е записано, че хората на Ахмед активно са призовавали към джихад. За целта те са използвали социалните мрежи. Над 30 тома са доказателствата по делото.

По време на първото заседание стана ясно, че Ахмед Муса Ахмед е контактувал пряко с терористична клетка в Австрия и Германия. Освен това се разбра, че е приютявал в кв. „Изток” пътуващи от Турция към Сирия доброволци на „Ислямска държава”.

Пред съда се събраха и представители на структури на ВМРО от Пазарджик и Пловдив, а в тяхна подкрепа пристигна и евродепутатът и заместник-председател на партията Ангел Джамбазки.

Те заявиха категоричната позиция на ВМРО, че законът не трябва да прави и най-малък компромис с радикалистите, които проповядват нетрадиционен за българските мюсюлмани ислям.

Припомняме, че ВМРО постоянно присъстваше на заседанията по предното дело срещу Муса и 13-те имами. Тогава единственият, който получи ефективна присъда от 2 г. затвор бе именно Ахмед Муса, а другите подсъдими проповедници бяха осъдени на парична глоба.

Пред съда имаше и хора, дошли в подкрепа на Муса. В тази връзка Джамбазки коментира, че така облечени хора няма дори и в квартали като „Скарбек”, „Моленбек” или „Форет”.

Той е категоричен, че не става въпрос за никакво религиозно чувство, а за съчетанието от циганската пресметливост и саудитското финансиране. Когато се проповядва война, никой не трябва да си затваря очите, подчерта Джамбазки и уточни, че Европа в момента е във война. Той предупреди, че за България реална опасност има и тя е в циганския квартал в Пазарджик.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

21 октомври (сряда), 12.30 ч., Пловдив – пресконференция на ВМРО

На 21.10.2020 г. (сряда) от 12:30 ч. в клуба на ВМРО - Пловдив, намиращ се на бул. „Марица“ № 51 (под моста...

Откриха паметник на българщината

С официална церемония бе открит паметник на българщината в местността „Чековището“ в курортното селище Свети Константин край Пещера. Той е в памет на...

Избраха общински комитет на ВМРО в Септември

На 18 октомври в град Септември бе проведена общинска конференция на структурите на Организацията в общината. Представителите на местните организации от Септември,...

Така се прави! Младежите от ВМРО с личен пример – чистиха около р. Марица

Младите членове на студентската организация ВМРО в град Пловдив проведоха зелена акция. Те дадоха личен пример как може да си полезен за...

23 октомври (петък), 16.00 ч., с. Струпец – паметна плоча на Гено Димитров

На 23 октомври 2020 г. (петък) от 16.00 ч. в с. Струпец, общ. Роман ще бъде открита паметна плоча на Гено Димитров...

Д-р Петрова поздрави дамите от „Зонта клуб – София“

От организацията отбелязват 25 години от основаването си Днес съвременната жена има много превъплъщения – на майка, съпруга, любима,...

Коментари