Начало Блог Джамбазки за декларацията на Качински и Орбан: Това е нашият отговор на...

Джамбазки за декларацията на Качински и Орбан: Това е нашият отговор на налагането на антинационалната и антисемейна пропаганда

14 държави от Централна и Източна Европа вече се присъединиха към документа

До този момент повече от 14 държави от Централна и Източна Европа са се присъединили към декларацията на председателя на полската управляваща партия Ярослав Качински и унгарския премиер Виктор Орбан за бъдещето на Европа със защита на националния суверенитет и християнското семейство. Подкрепили са я и делегации от Италия и Испания, съобщи в интервю за радио „Фокус“ евродепутатът Ангел Джамбазки, водач на листата на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ в 1 МИР Благоевград и 3 МИР Варна. Декларацията е за съюз на суверенните нации и против намеренията за създаването на европейска свръхдържава и бе подписана и от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов и заместника му Ангел Джамбазки

Това е нашият отговор каква трябва да бъде нова Европа. Идеята, че Европа, за да оцелее, за да се възстанови, трябва малко да се върнем към своите корени, да се върнем към идеята за Европа на суверенните отечества, за един много силен, единен, общ вътрешен пазар, за една много силна отбрана на външните граници, за идея на свободна търговия, движение на стоки и хора, но и в същото време опазването на националната държава, запазването на националните образователни институции, запазването на вътрешното законодателство, брака и семейството, като основна градивна клетка на обществото, аргументира се евродепутатът. Имам предвид съюза между мъж, жена и техните деца. 

Това не се харесва на нашите политически конкуренти, които се движат от мощния поток от грантове, финансови средства, се опитват да ни представят в съвсем различна светлина. Истинският проблем е налагането на една крайно левичарска, антисемейна, антинационална утопия и нейното превръщане във всекидневна пропаганда. Това е проблемът в Европа, обобщи водачът на две листи на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ.

Бъдещето на Европа

Ако не се случи това, за което призоваваме, бъдещето за Европа е доста безрадостно. Очаква я един континент, пренаселен от нелегални мигранти от целия свят, с унищожени християнски корени, с разбито семейство, без национални държави, нещо, което никой от нас не иска да види, коментира Джамбазки. Европейската свръхдържава ще обслужва на първо място крайно екстремистки настроените федералисти в ЕС, които нямайки отговори на въпроса как да се преборим с нелегалната имиграция и с конкуренцията на САЩ, Китай и Русия, имат единствен отговор и той е „повече Европа“. Видяхме колко е неверен този отговор по време на пандемията – тогава европейската свръхдържава рухна като кула от карти, с гръм и трясък, даде пример евродепутатът.

На второ място според него тази идея за супердържава обслужва финансово-икономическите кръгове, които залагат на рекламата на унищожаването на цялата държава, като на своя търговска марка, като продават това през социалните мрежи, през забавления и през пазара на стоки.

Джамбазки се фокусира върху една от основните цели на документа – запазването на християнското семейство в отпор на агресивната пропаганда на ЛГБТИ. Тези хора твърдят, че половете били около 40, но понеже сме учили биология, твърдо знаем, че половете са два – мъжки и женски. Техните настоявания за пропаганда в училища и детските градини са напълно недопустими. Идеята им за противопоставяне на детето на семейството е напълно неприемлива. Идеите, че семейството не знае какво иска неговото дете, а някаква група емоционално определени типове могат да решават вместо него, е неприемлива за нас, заяви Джамбазки.

Идеята, че детенцето не знае какво иска, че трябва да взема решения без граница на възрастта, е меко казано нелепа – тя е нелогична. Идеята да насъскаш детето срещу родителите, защото според тази весела, шарена дружинка, особено озлобена, родителите са врагове, защото не му позволяват да сменя своя пол, е недопустима, отсече той. Това за нас са хора, които имат нужда не от политическо представителство, а от медицинска помощ. Там разговори не може да има, трябва да има твърда и ясна позиция, с отклонения не се преговаря, категоричен беше евродепутатът от ВМРО.

В защита на българското семейство

По думите му вместо тази атака към традиционното семейство у нас то трябва да бъде целенасочено подпомагано от държавата през политики за поощряване, като семейното подоходно облагане – нещо, за което ВМРО се пребори и беше въведено в 44-ия парламент. 

В обществото има огромна несправедливост, наречена „подпомагане на семействата“. Почти няма българско семейство, което да се ползва от каквато и да е финансова помощ, за да отглежда детето си. Критериите са толкова изпилени, че ако един родител работи, детето не получава никаква подкрепа. Напротив, парите се изсипват в циганските гета за подпомагане на един модел, който е антисемеен, антиобществен, посочи той. Джамбазки напомни, че в махалите масово живеят без брак, за да може уж самотните родители да получат всички видове социални помощи, които им се полагат. Тези хора създават деца, които нямат намерение нито да отгледат, нито да образоват, нито да възпитат. Те имат единствено идеята да получават повече социални помощи. Тези деца растат в мизерия, в нищета, без образование, те са изхвърлени на общество да ги отглежда, а след това бодро се вливат в редиците на криминалния контингент, тъй като няма друг модел на поведение, очерта реалностите заместник-председателят на ВМРО.

Затова и следващото правителство трябва да продължи политиката на семейно подоходно облагане, започната от патриотите. Не държавата да излива помощи в махалите, а да не взема от образованите семейства. По този начин ще се подпомагат семействата, които са образовани, създали са деца и вървят напред, а не необразованите, антисоциалните и антинационалните модели на поведение, категоричен беше Ангел Джамбазки.

Българският интерес в Македония

Той формулира и какво правителство ще получи подкрепата на патриотите – такова, което не отстъпва от позицията за Македония.

Има нужда от една силна, ясна и агресивна защита на българския национален интерес в Македония. В момента нашите политически конкуренти се готвят безславно и бързо да извършат национално предателство. Те са готови да клекнат на западния натиск и веднага да дадем светлина за началото на преговори за членство в ЕС на Северна Македония и на едно яростно, агресивно, антибългарско правителство там, което продължава да нарушава човешките права на македонските граждани с българско самосъзнание, което насърчава езика на омразата и фалшифицирането на българската история, заяви Джамбазки. Това е нещо, което ние не можем, не трябва и няма да допуснем, подчерта той. 

Ще се борим за правителство, което да защитава българския национален интерес, което няма да отстъпва по темата за Република Северна Македония, което ще се грижи най-сетне да приеме работещ документ за решаването на циганския въпрос в държавата ни, което ще се грижи за българското семейство, което ще работи за повишаването на доходите на българските пенсионери. Правителство, което няма да кляка пред натиска на турския президент Ердоган и ще преследва националните каузи, категоричен беше Ангел Джамбазки. 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари