Начало Парламентарни избори - 2021 Джамбазки: За месеци върнаха България с години назад

Джамбазки: За месеци върнаха България с години назад

Неконтролируемият скок на цените, енергийната криза и задължителните сертификати са престъпна управленска немощ

Във време, в което България трябва единно да отстоява жизненоважните си интереси пред външните сили, самата тя бе хвърлена в невиждан вътрешен хаос. Отвън ни натискат да се лишим от енергийната ни независимост, да приемем т.нар. джендър-политики, да клекнем пред антибългарската политика на Скопие и т.н., а тук хора, играещи си на политици, успяха да разделят народа на фракции и да ги настроят остро едни срещу други.

Това каза евродепутатът Ангел Джамбазки, водач на листата на ВМРО за Бургас, при откриването на кампанията на партията за областта. Джамбазки допълни:

Излишно бяха хвърлени стотици милиони за избори, от които резултат нулев, а по всичко личи, че догодина пак ще има такива. Партиите, които най-гръмко искаха властта, се оказаха неспособни да управляват и България загуби месеци, а най-лошото е че това ще продължи.

Служебното правителство се провали и това е видно за всички, а в резултат за кратко време държавата бе върната с години назад. Не съм предполагал, че ще дойде време да се готвим за „жанвиденова зима“, но е факт, че България наистина не е била толкова зле ръководена от времето на Виденов насам.

Областният лидер на ВМРО в Бургас д-р Георги Дракалиев

Самите кандидати бяха представени от областния лидер д-р Георги Дракалиев, който също е в листата, но този път на почетното последно място. След юриста Джамбазки се нареждат общинските съветници на ВМРО в Бургас и Средец – икономистът Николай Стоянов и историкът и етнолог Тодор Стаматов, а след тях доц. д-р Стоян Транев от СПС „Защита“ и адвокатът-медиатор Елена Ставрева.

В листата също така са Веселин Лафчиев и Борис Гроздев, първият с дълъг стаж в ел. обзавеждането, а вторият – в частния бизнес. Следват икономистът и филолог Емилия Колева, археологът Любомир Богойчев, Вера Георгиева – старши учител и психолог, Златина Димова – юрист, журналист и психолог. Останалите кандидати са Кристиан Рангелов – историк и географ, Цветанка Костадинова – строителен инженер и педагог, Красимира Георгиева – икономист, педагог и специалист в туризма, и Калина Манева – юрист и филолог.

Вторият в листата Николай Стоянов заяви, че ЕС и ЕК действат неадекватно в условията на безпрецедентна здравна, енергийна и икономическа криза и вместо да се занимават с реалните проблеми, се опитват да ни налагат зелени утопии и неадекватни ЛГБТ идеологии.

България не трябва да се поддава на натиска, а трябва да запази независимостта на енергетиката си, както и да доразвива атомната си такава, чрез въвеждането на двата готови реактора, които имаме. Това ще подпомага бизнеса и съответно ще повлияе добре върху доходите. В никакъв случай не трябва да се закриват въглищните ни централи, заради нечии химери за екологична енергетика, защото изцяло такава е невъзможна у нас. Стигне ли се до такова положение, България неминуемо ще изпадне в недостиг и от износител на енергия ще се превърне във вносител, добави още той.

ВМРО подкрепя доброволното поставяне на ваксини, тъй като те оказват положителен ефект при по-тежките случаи, но са категорично против задължителния зелен сертификат. Според тях, не може правителството да наказва народа за нещо, за чието прилагане самото то се е провалило.

Също така войводите заявиха твърдото си намерение да отстояват националния интерес по отношение членството в ЕС на РС Македония, като не допуснат компромис с историческата истина и правата на българите там.

На тези избори парламентарната листа на ВМРО и кандидатпрезидентската им двойка доц. д-р Милен Михов и Мария Цветкова са под номер 21, а девизът на кампанията им е „Браним България!“

Източник: „Флагман

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Джамбазки: ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот

ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот.  Има решение на Организационния съвет, който натоварва Изпълнителния комитет да извърши действията по регистрация...

ВМРО в Ситово за 110 г. от Балканската война

Съпредседателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Александър Сиди бяха гости на традиционния събор на село Ситово, община Родопи. Двамата присъстваха на честванията за...

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

Коментари