Начало Парламентарни избори - 2021 Джамбазки: За месеци върнаха България с години назад

Джамбазки: За месеци върнаха България с години назад

Неконтролируемият скок на цените, енергийната криза и задължителните сертификати са престъпна управленска немощ

Във време, в което България трябва единно да отстоява жизненоважните си интереси пред външните сили, самата тя бе хвърлена в невиждан вътрешен хаос. Отвън ни натискат да се лишим от енергийната ни независимост, да приемем т.нар. джендър-политики, да клекнем пред антибългарската политика на Скопие и т.н., а тук хора, играещи си на политици, успяха да разделят народа на фракции и да ги настроят остро едни срещу други.

Това каза евродепутатът Ангел Джамбазки, водач на листата на ВМРО за Бургас, при откриването на кампанията на партията за областта. Джамбазки допълни:

Излишно бяха хвърлени стотици милиони за избори, от които резултат нулев, а по всичко личи, че догодина пак ще има такива. Партиите, които най-гръмко искаха властта, се оказаха неспособни да управляват и България загуби месеци, а най-лошото е че това ще продължи.

Служебното правителство се провали и това е видно за всички, а в резултат за кратко време държавата бе върната с години назад. Не съм предполагал, че ще дойде време да се готвим за „жанвиденова зима“, но е факт, че България наистина не е била толкова зле ръководена от времето на Виденов насам.

Областният лидер на ВМРО в Бургас д-р Георги Дракалиев

Самите кандидати бяха представени от областния лидер д-р Георги Дракалиев, който също е в листата, но този път на почетното последно място. След юриста Джамбазки се нареждат общинските съветници на ВМРО в Бургас и Средец – икономистът Николай Стоянов и историкът и етнолог Тодор Стаматов, а след тях доц. д-р Стоян Транев от СПС „Защита“ и адвокатът-медиатор Елена Ставрева.

В листата също така са Веселин Лафчиев и Борис Гроздев, първият с дълъг стаж в ел. обзавеждането, а вторият – в частния бизнес. Следват икономистът и филолог Емилия Колева, археологът Любомир Богойчев, Вера Георгиева – старши учител и психолог, Златина Димова – юрист, журналист и психолог. Останалите кандидати са Кристиан Рангелов – историк и географ, Цветанка Костадинова – строителен инженер и педагог, Красимира Георгиева – икономист, педагог и специалист в туризма, и Калина Манева – юрист и филолог.

Вторият в листата Николай Стоянов заяви, че ЕС и ЕК действат неадекватно в условията на безпрецедентна здравна, енергийна и икономическа криза и вместо да се занимават с реалните проблеми, се опитват да ни налагат зелени утопии и неадекватни ЛГБТ идеологии.

България не трябва да се поддава на натиска, а трябва да запази независимостта на енергетиката си, както и да доразвива атомната си такава, чрез въвеждането на двата готови реактора, които имаме. Това ще подпомага бизнеса и съответно ще повлияе добре върху доходите. В никакъв случай не трябва да се закриват въглищните ни централи, заради нечии химери за екологична енергетика, защото изцяло такава е невъзможна у нас. Стигне ли се до такова положение, България неминуемо ще изпадне в недостиг и от износител на енергия ще се превърне във вносител, добави още той.

ВМРО подкрепя доброволното поставяне на ваксини, тъй като те оказват положителен ефект при по-тежките случаи, но са категорично против задължителния зелен сертификат. Според тях, не може правителството да наказва народа за нещо, за чието прилагане самото то се е провалило.

Също така войводите заявиха твърдото си намерение да отстояват националния интерес по отношение членството в ЕС на РС Македония, като не допуснат компромис с историческата истина и правата на българите там.

На тези избори парламентарната листа на ВМРО и кандидатпрезидентската им двойка доц. д-р Милен Михов и Мария Цветкова са под номер 21, а девизът на кампанията им е „Браним България!“

Източник: „Флагман

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Ангел Джамбазки: Северна Македония е добре дошла в ЕС, когато прекрати кражбата на българска история

Северна Македония трябва да изпълни най-малко базовите критерии, които самият Европейски съюз залага за запазване на човешките права в държавата. Когато тези...

Константин Стаев: Маските паднаха в 47-ото Народно събрание

Как да носиш маска в магазин, в който има 5 човека, когато в зала с над 240 няма кой да направи забележка...

Отиде си председателят на „За честта на пагона“ ген. Петър Илиев

ВМРО изказва най-искрени съболезнования по повод кончината на председателя на Национално сдружение на клубовете на запасното войнство „За честта на пагона“ ген. Петър...

Вицепремиер на Косово и еврокомисари се включват в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Вицепремиерът на Република Косово Емилия Реджепи, еврокомисарят по съседство и разширяване Оливер Вархеи, специалният представител на ЕС по диалога Прищина – Белград Мирослав...

Д-р Калин Поповски: Нека извадим от Търговския регистър първо държавните болници

Според д-р Калин Поповски от ВМРО, който е и действащ лекар, ще бъде трудно всички болници в страната да не бъдат вече...

Андрей Слабаков: Образованието е ключово, време е да се справим с неграмотността в Европа

Единствената качествена и дълготрайна инвестиция в бъдещето е чрез културата и образованието. Всякаква друга помощ е само краткотрайно наливане на пари от...

ВАС окончателно забрани пропаганда от „Свидетели на Йехова“ по домовете в Шумен

Върховният административен съд със свое окончателно решение забрани на сектата „Свидетели на Йехова“ да извършва пропаганда по домовете на хората в Шумен.

Коментари