Начало Европейски парламент Джамбазки за работата в ЕП вътрешнополитическата ситуация

Джамбазки за работата в ЕП вътрешнополитическата ситуация

Заместник-председателят на ВМРО и представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки бе гост в „Добро утро, България“ по ТВ7.

В Европейския парламент българският език е официален, защото страната ни е член на общността. Всеки български евродепутат може сам да прецени дали да ползва родния си или друг език при изказвания. Това обясни Джамбазки, помолен да коментира противоречиво изказване на друг български евродепутат на английски език.

Запитан за статистиката за ранг на евродепутатите, в която представителят на ВМРО е на първо място сред българските представители, Джамбазки поясни на какъв принцип се изготвя тя. Системата отчита брой на изказвания, внесени предложения, доклади, питания и т.н.

Конкретно за себе си той обясни, че изключително се старае да оправдава доверието на хората и затова откликва на техни петиции в ЕП.

Поставянето на въпроси в Европарламента не е самоцел, аз внасям запитвания, които са в интерес на сънародниците ми и от България, и от българските общности по света, каза той.

Запитан за конкретното изражение на поставените въпроси в качеството му на евродепутат Джамбазки обясни например за българските превозвачи, които бяха поставени в неравностойно положение и внесеното питане е дало резултат. Направихме предложения рестрикциите спрямо българските превозвачи да бъдат отменени. Получих подкрепа и от другите български представители в ЕП и това е факт към момента, каза той.

Това е във вътрешен план. Във външен план, който е много важен за мен като част от ВМРО, е позицията към двете най-важни резолюции по доклада за напредък на Македония и Сърбия. Внесох повече от 30 поправки по тези доклади, заедно с други български представители – Ковачев и Станишев. На етап комисия успяхме да запишем тези предложения, защото ги смятаме за важни – защита на хората с българско национално самосъзнание в Македония, разказа Джамбазки.

Той обобщи, че Македония и Сърбия имат да извървят дълъг път, за да станат равноправни членки на съюза. По отношение на Турция евродепутатът изрази становището си, че тази държава няма място в ЕС заради местоположението си, културните различи и заради това, че е заплаха за сигурността в България.

За вътрешнополитическия живот в България Джамбазки сподели, че от началото на този кабинет ДПС се старае да бъде в управлението. По думите му ДПС е мафиотска организация – структура, която се издържа от политически корупция. Тя се опитва да внуши на обществото и на ГЕРБ, че е незаобиколим фактор и без ДПС не може да се управлява държавата. Би било грешка от страна на ГЕРБ да залага на ДПС. Единствената цел на ДПС е да запази влиянието си заради обръчите от фирми, които се хранят с пари от държавния бюджет, каза още Джамбазки.

На трети март отбелязваме и празнуваме освобождението на България от турско робство. Това освобождение нямаше да стане без участието на Руската империя и смъртта на стотици хиляди руски, украински, фински и румънски воини. Аз, като български националист, уважавам акта на освобождението от страна на Руската империя, уважавам руската култура и традиции. Това, което не уважавам, е да се твърди, че руският интерес трябва да е поставян пред българския, сподели заместник-председателят на ВМРО.

България трябва да е наясно къде е нашето място в Европа, какъв е нашият избор и съобразно него да следваме собствените си интереси, които нито са русофилски, нито русофбски. Интересите ни са  българофилски, посочи той.

В навечерието на трети март – над всичко трябва да бъде българският трибагреник – бяло, зелено, червено, завърши коментара си Ангел Джамбазки.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Каракачанов: Преди 102 години Девета пехотна Плевенска дивизия записа златни страници в българската военна история

Преди 102 години воините от Девета пехотна Плевенска дивизия, начело със славния български генерал Владимир Вазов, записаха златни страници в българската военна...

Военният министър: Доброволната военна служба е нужна за българската армия

Доброволната военна служба е нужна за българската армия. Тя е път към връщане на достойнството на българския военнослужещ. Това...

Андрей Слабаков е заместник-координатор в Специалната комисия за борба с рака към ЕК

Веднага след като е избран в началото на този парламентарен сезон, той е провел среща с двама национални координатори – експерти в...

Красимир Богданов, ВМРО: Македония продължава да спазва директиви от Титова Югославия

Депутатът от ВМРО смята, че ВМРО-ДПМНЕ води просръбска политика Северна Македония има още много да извърви по пътя към...

ВМРО – Младежи: Проф. Ивайло Дичев да се извини публично заради спекулата с историята на България по отношение на Македония

Настояваме преподавателят в СУ „Св. Климент Охридски“ да бъде докладван на Етичната комисия! Наскоро във Фейсбук се появи интервю...

В Добрич се проведе първото издание на „Бъди войник“ за тази година

В резултат на взетите мерки се повишава интересът към военната служба.Само през първата половина на годината некомплектът в Българската армия е намалял...

Искрен Веселинов: Няма автоматизъм между резултата от референдума и промяната на Конституцията

Прокараната с измененията в Изборния кодекс поправка, даваща възможност за промяна в Конституцията чрез референдуми, според вносителя ѝ - Искрен Веселинов от...

Коментари