Начало Блог Джамбазки за референдума в Турция: Ердоган е диктатор и заплаха за България

Джамбазки за референдума в Турция: Ердоган е диктатор и заплаха за България

Резултатът от турския референдум е лош. Тревожен. Очаквано. Опасен диктатор превзема държавата, чиято армия е втора по големина в НАТО. Армия, която все още окупира незаконно части от остров Кипър, която воюва в северен Ирак и северна Сирия. Която води гражданска война в собствената си държава срещу почти двадесет милионното кюрдско население.

Това написа в страницата си в социалната мрежа заместник-председателят на ВМРО и член на Европейския парламент Ангел Джамбазки по повод резултата от провелия се в Турция референдум за промяна на политическата система – от парламентарна към президентска република.

Диктатор, който грубо, арогантно и безпардонно се меси в нашите вътрешни работи. Чрез своите дипломати, чрез политически партии, които създава на българска територия, чрез ДИАНЕТ-а, който отдавна е превзел българското Главно мюфтийство и агресивно агитира и притиска българските граждани, изповядващи исляма, припомня Джамбазки.

Според патриота Ердоган и действията му са пряка заплаха за националната сигурност и териториалната цялост на Република България.

В навечерието на референдума Ангел Джамбазки направи обръщение към българските изселници в Турция:

Уважаеми граждани на Република Турция, изселници!

Днес светската турска република, завещана Ви от Мустафа Кемал паша Ататюрк, наречен Бащата на Турция, е в опасност. Сегашният турски президент е заплаха за наследството на Ататюрк. Турската република е заплашена. Референдумът на г-н Ердоган ще унищожи всичко, построено от Ататюрк, и ще унищожи турската държава.

Призовавам Ви, гласувайте за светска Турция, гласувайте за наследството на Ататюрк, гласувайте против налудните планове на Ердоган. Припомням Ви думите на Ататюрк:

„Няма да забравя приятните моменти, които съм преживял в България. Бил съм, съм и винаги ще бъда приятел на българския народ. Обичам безпределно българския народ още от детинство. В Солун съм другарувал през всичкото време само с българи. Всяко българско нещастие ми причинява невъобразима болка. Винаги съм правил всичко възможно да помогна на България. Турция и България трябва да бъдат приятели. Който е против България, е против Турция“.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Крепост Европа срещу нелегална миграция, иска Ангел Джамбазки

Крепост Европа Крепост Европа. Вишеградски подход. Нулева миграция. Стена, тел, ров с крокодили по границата. Християнски корени, християнски празници. Европейска...

Тазгодишната награда на НЖО „Достойнство и чест“ е за Райна Дрангова и Евгения Гешева

Националната женска организация на ВМРО не се уморява да търси и показва достойни за пример хора в българското общество. Тази година с...

Законът за личния фалит влезе в парламента

ВМРО внесе в НС закона за личния фалит Тази мярка ще избави много хора от капана „вечен длъжник“

Доц. Михов: За първи път тази година пенсиите са приоритет в бюджета

Приоритет ще имат и учителите, чиято заплата ще бъде с 20% над средната през следващата година, заяви депутатът

Паметна плоча извади от забвение търновски войвода в Илинденското въстание

Плоча на подпоручик Александър Панайотов бе официално поставена Плоча на подп. Александър Панайотов бе официално поставена на едноименната улица...

За новата вълна на коронавируса говори д-р Калин Поповски

Самият аз не очаквах да е толкова „стръмна“ новата вълна на коронавируса, споделя лекарят и депутат от ВМРО В...

Висока оценка за „Балканска стена 2020“

Тактическото учение се провежда на учебен полигон „Корен“ Висока оценка на подготовката и способностите на участниците в учение „Балканска...

Коментари