Начало Блог Джамбазки: Зелената сделка убива европейската икономика, включително българската

Джамбазки: Зелената сделка убива европейската икономика, включително българската

Заради зелената сделка се убива европейската икономика, включително българската. Заради нея са високи цените на тока, заради тази безобразна политика, цените на горивата и на природния газ се вдигат.

Това заяви Ангел Джамбазки, съпредседател на ВМРО и водач на партийните листи с кандидати за народни представители в 25 МИР София и 1 МИР Благоевград, в „Пресечна точка“ по НОВА.

Монополното положение на поне две фирми в България – собственикът на рафинерията в Бургас, а другата е нашият национален оператор и газов доставчик. Тези две фирми са монополисти и взимат от джоба на всеки български гражданин. Двата монопола и зелената климатична идея са в основата на проблема, посочи той.

Джамбазки уточни, че когато националният газов оператор се управлява политически, ситуацията ще продължи да бъде трудна. Ако едно стратегическо дружество не се управлява добре, контрол върху него може да бъде предвиден от правителство, напомни той.

Джамбазки обясни, че в света има и друг газ, освен руски. Сега сме се отказали да добиваме газ от България, подчерта той и добави, че ако ние добиваме собствения си газ цените ще са по-ниски и производителността ще е по-висока. Съпредседателят на ВМРО каза, че трябва да се махнат монополите. За пръв път в Европа най-голям доставчик на природен газ е Алжир, посочи той и напомни, че преди време е предложил мерки за въглеродните емисии, но не са били приети и сега сме в тази позиция поради тази причина.

По темата за корупцията Джамбазки заяви, че ако някой си мисли, че корупцията я има само на изток, а я няма в Брюксел, жестоко се лъже. Корените се държат от тези, които овладяха икономическите и финансовите лостове след 1989 г. и се пребоядисаха – бяха деца на предишната бивша комунистическа номенклатура и станаха крайно леви и крайно европейски. Затова паразитна формация като ДБ направи коалиция с техните баби и дядовци и с БСП работиха заедно, заяви Джамбазки.

Той посочи, че предишното правителство е било много антикорупционно, но същевременно е имало корупция по високите етажи на властта. Тези хора въртяха и влязоха в тази корупционна схема, каза той и добави, че когато гледаме политическата корупция, трябва да погледнем „циганските гласове“. Джамбазки предупреди, че скоро ще станем свидетели на именно този вид корупция.

За войната в Украйна Джамбазки каза, че ескалацията е видима и заплахата също. Очевидно руското държавно ръководство се опитва да заплаши Запада правейки референдумите и размахвайки ядрената заплаха, посочи той и добави, че тук задачата на международната общност трябва да е да търси начин за гарантиране на териториалната цялост на Украйна.

Той посочи, че следват и няколко важни въпроса, а именно какво да правим ние, българите. Джамбазки каза, че благодарение на множеството фалшиви страници и профили се е преекспонирала ролята на русофили и русофоби.

България наистина е най-старата държава, българският национализъм трябва да бъде антикомунистически и антиглобалистки. Преди всичко трябва да се борим за българския национален интерес, категоричен е Джамбазки.

Той отправи апел на 2 октомври българите да гласуват за България и да се търси най-добрият вариант за защита и преследване на българския национален интерес. Ние се занимаваме с политика, защото България е над всичко, подчерта той.

Видео >>>

Последни Новини

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Ще останат ли училища без отопление през зимата?

Този въпрос става още по-актуален предвид липсата на адекватен бюджет в държавата за 2023 г. Сигналът, подаден от председателя...

Михов: Нападенията срещу български клубове в РСМ не са дело на обикновените граждани

доц. д-р Милен Михов – член на ръководството на ВМРО, в ефира на България 24. Нападенията срещу български клубове...

Кирил Петков разцепи българската позиция за Македония

Доц. Милен Михов, историк, бивш депутат от ВМРО, пред Труд News: Скопие натиска Европа България да признае за...

ВМРО – Стара Загора отдаде почит на патрона си Иван Гарванов

На 28 ноември се навършиха 115 години от убийството на двама от най-видните дейци на македоно-одринското революционно движение – Иван Гарванов и...

Коментари