Начало Блог Джамбазки: Имам подозрения, че премиерът е водил разговори да отстъпи от българската...

Джамбазки: Имам подозрения, че премиерът е водил разговори да отстъпи от българската позицията за РСМ

Според евродепутата това може да се случи около 24 май

Евродепутатът Ангел Джамбазки изрази съмнения, че министър-председателят е водил разговори около 24 май да се опита да отстъпи от българската позиция за РСМ. За да може след това на следващ съвет по общи въпроси, когато бъде попитан българският външен министър дали възразява да започнат преговори между Република Северна Македония и Европейския съюз, да не възрази. Министър-председателят със сигурност е водил подобни разговори.

Това заяви евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки в „Тази сутрин“ по БТВ.

Той очаква и в петък на изслушването на външния министър Теодора Генчовска да чуе обяснение.

Очаквам адекватна информация и обяснение за това какво се е случило на срещата в Люксембург, какъв е воденият разговор, защото след като тази информация се появи, външно министерство си мълчеше, защо не излезе самият министър да обясни за какво става дума, а пускат прессъобщения. Излизат други лица да обясняват какво е станало, какво се е случило и защо трябва да научаваме тези новини от германския външен министър, коментира Джамбазки.

На тази среща Генчовса се съгласи, че трябва да започнат преговорите за присъединяване на Албания и РСМ. Европа отдавна иска този въпрос да бъде разрешен, защото за пореден път представител на западноевропейските държави не споменава задълженията на република Северна Македония. Например да уважават правата и законните интереси на българите в република Северна Македония, каза евродепутатът.

Той поясни и че България не е трябвало да признава преброяването в РСМ.

Според него премиерът фриволно борави с фактите и ако не защити националния интерес на България, може да сложи край на политическата си кариера.

Джамбазки коментира и наложената му глоба в ЕП. Санкцията за помахване не доказва, че съм отправил нацистки поздрав в Европейския парламент, заяви той.

Това е тежко лицемерие. Утре някой може да каже, че костюмът ми напомня за някой държавен лидер, който е известен с лошата си политика. Това значи ли, че не трябва да носим костюми, попита Джамбазки.

Той определи мотивите за наказанието му, което той обжалва, като смешни. В тях се казва, че жестът му може да бъде изтълкуван от някого като нацистки поздрав, което е недопустимо.

Наказват ме, защото се гузни. Те имат гузна съвест заради скелетите им в гардероба и униформите на дядовците им, коментира евродепутатът.

Видео >>>

Последни Новини

Балабанов: Случаят с прострелян мигрант на границата ни е зле скроена комбинация и цели да компрометира България

Случаят с простреляния мигрант е зле скроена комбинация, която да компрометира България пред различни европейски и световни институции. Интересно ми е как...

Българите от РСМ атакуваха в съда дискриминационните закони срещу тях

Сдружението за македонско-българско приятелство в гр. Скопие внесе жалба в Конституционния съд на РС Македония с искане да бъде обявен за противоконституционен...

С кръгла маса бяха отбелязани 100 години от акцията на ВМРО в Кюстендил

С кръгла маса, посветена на събитията от началото на декември 1922 година, когато Кюстендил е окупиран от четите на ВМРО, водени от...

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Коментари