Начало Новини Джамбазки иска оставката на Генчовска, ако е поела ангажимент за Скопие

Джамбазки иска оставката на Генчовска, ако е поела ангажимент за Скопие

Съпредседателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки поиска оставката на външния министър на България Теодора Генчовска, ако се потвърди информацията, че е поела ангажимент до средата на тази година България да вдигне ветото за започване на преговори с Република Северна Македония за членство в ЕС.

По стара традиция на това правителство, не научихме от него, че се водят разговори за национално предателство. Затова пък министърът на външните работи на Федералната република Германия бе така любезна да ни уведоми, че е водила разговор със своята българска колега Генчовска, в която последната се била съгласила, че Република Северна Македония трябва да започне преговори с ЕС до средата на тази година, написа Джамбазки във „Фейсбук“.

Повтарям, научихме това от външния министър на ФРГ, а не от българския такъв, продължава Ангел Джамбазки и настоява:

Ако това съобщение е вярно и министър Генчовска се е съгласила на подобно предателство, искам незабавно нейната оставка. Изнесената от външния министър на ФРГ информация само потвърждава нашите подозренията, че се готви национално предателство около 24 май, което ще бъде завършено на заседание на съвет на външните министри на ЕС, като българският министър просто няма да възрази на провеждането на първата междуправителствена конференция между ЕС и Северна Македония.

Вижте доводите на съпредседателя на ВМРО във видеото >>>

Последни Новини

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Ще останат ли училища без отопление през зимата?

Този въпрос става още по-актуален предвид липсата на адекватен бюджет в държавата за 2023 г. Сигналът, подаден от председателя...

Михов: Нападенията срещу български клубове в РСМ не са дело на обикновените граждани

доц. д-р Милен Михов – член на ръководството на ВМРО, в ефира на България 24. Нападенията срещу български клубове...

Кирил Петков разцепи българската позиция за Македония

Доц. Милен Михов, историк, бивш депутат от ВМРО, пред Труд News: Скопие натиска Европа България да признае за...

ВМРО – Стара Загора отдаде почит на патрона си Иван Гарванов

На 28 ноември се навършиха 115 години от убийството на двама от най-видните дейци на македоно-одринското революционно движение – Иван Гарванов и...

Коментари