Начало Европейски парламент Джамбазки иска резолюция на ЕП срещу нелегалната имиграция

Джамбазки иска резолюция на ЕП срещу нелегалната имиграция

Европа бездейства пред случващото се в Ирак. И то не защото няма сили, а защото бюрокрацията и липсата на виждания какво да се прави конкретно опропастяват възможните мерки. Това заяви по време на разискванията в Европейския парламент в Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки, който е и заместник-председател на ВМРО.

Джамбазки е категоричен, че ситуацията в Ирак е пряка заплаха за националната сигурност на България, респективно и за останалите държави членки, защото проблемите в една страна, водят до същите проблеми в останалите поради ефекта на доминото.

Ангел Джамбазки настоява за приемане на резолюция от Европейския парламент, която да зададе програма за действие срещу нелегалната имиграция и навлизането на терористи от региона на Ирак и Сирия на територията на държавите членки.

Според заместник-председателя на ВМРО е необходимо Европейската комисия чрез механизма „Фронтекс” да окаже финансова, логистична и техническа помощ на България, за да се затвори границата с Турция по суша и по море с цел неутрализиране на очакваните вълни от десетки хиляди нелегални имигранти.

Той отправи директно питане – и към Комисията, и към Съвета – кога най-сетне ще се вземат мерки за спиране на нелегалната имиграция, за противодействие срещу всички онези лица, които се опитват да влязат в Европа през България, Гърция, Италия и Испания. Това са страните, които са на първа линия и най-много страдат от наплива на нелегални имигранти.

Джамбазки постави и въпроса за дейността на принадлежащи към терористични организации лица на територията на държавите членки. За никого не е тайна, че такива лица влизат, представяйки се като бежанци, и развиват дейност, свързаната с ислямисткия тероризъм.

Следва пълен текст на изявлението на българския евродепутат Ангел Джамбазки:

Уважаеми г-н председателстващ, уважаеми колеги,

Силно съм обезпокоен от критичната ситуация в Ирак. групировка „Ислямска държава в Ирак и Леванта” (ИДИЛ) владее обширни територии в Ирак и Сирия. ИДИЛ обяви „Халифат”, ислямска държава, и нейният „халиф” призова за кръстоносен поход в името на исляма.

Радикалният ислямизъм днес е най-голямата политическа и военна заплаха за Европа и нашата цивилизация. ИДИЛ ни обяви джихад, свещена война, и заплахата е сериозна. Картата на Халифата на ИДИЛ покрива България, Македония, Сърбия, Косово.

Особено съм обезпокоен, не само защото в рамките на тези държави има големи български общности, а защото западните Балкани са основна цел, предмостие на ИДИЛ в Европа поради наличието на големи мюсюлмански общности там.

Ние живеем в мир с нашите братя българите мюсюлмани и не желаем терористи от ИДИЛ да веят знамето на Халифата нито на наша територия, нито другаде в Европа. Миналата седмица това знаме се вееше при сблъсъци в Скопие, което ние възприемаме като заплаха за живота, здравето и правата на огромната българска общност в Македония.

Бедността, социалната изолация и лошото образование са причината ислямският фанатизъм да печели привърженици и тук, в Западна Европа. ИДИЛ набира днес своите бойци в Кардиф. Боя се, че това се случва и в други държави членки на ЕС.

Отделно ужасяващите престъпления срещу човечеството, извършвани от ИДИЛ в Ирак и Сирия ще предизвикат нова бежанска вълна, която е непосилно бреме за българската икономика.

Настоявам Парламентът да се заеме сериозно с проучване на тези въпроси и да вървим към приемане на резолюция, вече предложена от ЕКР и подписана от мен, която да даде конкретни препоръки за създаване на обща антитерористична политика. Настоявам Комисията и Съвета по линия на „Фронтекс“ да помогнат на България, Гърция, Италия, Испания да се справят с идващата нова бежанска вълна от Ирак и съседните територии.

Видео от изказването на евродепутата.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

127 години ВМРО!

На 23 октомври 2020 г. се навършват 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО.

Богданов: От нас зависи дали ще има по-строги мерки срещу коронавируса

От нас зависи дали ще има по-строги мерки. Нека да няма отново КПП-та, призова народният представител За да няма...

Смолянските родолюбци отбелязаха празника на Смолян – 108 години Освобождение

Cлeд Бepлинcĸия ĸoнгpec oт 1878 г. Смолян и Cмoлянcĸият ĸpaй ocтaвa пoд тypcĸo влaдичecтвo, нo нe и бългapcĸият дyx нa poдoпчaнинa. Чyждoтo...

Необходими са по-радикални мерки за овладяване на Ковид-19, смята д-р Поповски

Ковид-19 пациент струва между 2000 и 3000 лева на болницата Kовид-19 данните за последното денонощие са: положителни са 16,8%...

Хранителни продукти от първа необходимост раздаде д-р Петрова

Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост. Те...

Исторически момент за България – кирилицата е българска азбука

Исторически момент за България - кирилицата е българска азбука, поставила основата на славянската книжовност. Около тази формулировка се обединиха...

Нелегалната миграция ще доведе до халифат в Европа, предупреждава Джамбазки

Нелегалната миграция ще доведе до установяване на халифат в Европа. Вие, колеги от лявата част на залата, подкрепяте и продължавате да подкрепяте...

Коментари