Начало Национален младежки комитет Джамбазки и Каракачанов - гости на семинара на НМК

Джамбазки и Каракачанов – гости на семинара на НМК

Днес в Мелник се провежда традиционния семинар на младежките структури на ВМРО. Националният младежки комитет (НМК) обединява младите в Организацията и чертае политиката и бъдещите им действия през годината. Те се събират ежегодно в Мелник и събранието им е част от събитията по отбелязване на годишнината от гибелта на водача на ВМРО Тодор Александров, който пада убит в Пирин на 31 август 1924 г.

Съпредседателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки и почетният председател на Организацията д-р Красимир Каракачанов бяха гост лектори на събитието на младежите.

Никой, освен ВМРО, не се интересува от националната кауза. Няма национален интерес в момента – големите национални телевизии изключиха ВМРО от дневния ред на съобщенията за Македония. За човешки права се говори за всички, само не и когато става въпрос за българите в Македония. Няма друг, освен ВМРО, който да се интересува от съдбата на нашите братя. Националният интерес не се изчерпва със служенето на някое посолство, заяви пред членовете на НМК Джамбазки.

Каракачанов подчерта, че ВМРО е една Организация, която може да се похвали, освен с героичните страници от българката история, а че е организация на традицията. Той посочи, че Тодор Александров е най-значимата личност в историята на ВМРО и сред най-непреодолимите личности в историята на България.

В неделя ВМРО ще отдаде почит пред героя Тодор Александров на гроба му до параклиса „Свети Илия“ над Мелник.

Виждаме един национален разпад на националната идентичност на българите. Затова не харесват ВМРО – защото защитаваме идентичността на България, каза още пред присъстващите Красимир Каракачанов.

Историкът и член на централното ръководство на ВМРО доц. д-р Милен Михов говори пред младежите за живота и делото на Тодор Александров и направи паралел как трябва да следваме завета на Александров днес и да продължим борбата за свобода на сънародниците ни, където и да се намират те по света.

Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари