Начало Европейски парламент Джамбазки коментира доклада „Влиянието на Русия в България“

Джамбазки коментира доклада „Влиянието на Русия в България“

Всяко едно българско правителство трябва да отстоява българския национален интерес, независимо от това дали на власт са русофили, или русофоби.

Това заяви по време на представянето на доклада „Влиянието на Русия в България“ Ангел Джамбазки, евродепутат от групата на Европейските консерватори и реформисти и заместник-председател на ВМРО.

Докладът е възложен на доктора по международни отношения Димитър Бечев от Фондация „Нова посока“ (New Direction) по инициатива на Джефри Ван Орден, евродепутат и консерватор от Обединеното кралство и бивш докладчик за присъединяването на България към ЕС.

Липсата на национален интерес отслабва България на международната сцена и води до загуба на национален суверенитет. Националният интерес на България трябва да бъде поставен над всичко, а тези, които търгуват с него за лични облаги са национални предатели, категоричен е Джамбазки.

В речта си заместник-председателят на ВМРО изложи неизвестни за чуждестранните си колеги факти, като това, че по време на средновековието можем да говорим за българско влияние в Русия, защото именно българските свещеници са пренесли православието, културата и кирилицата в Киевска Рус.

Джамбазки обърна особено внимание на вредите, нанесени от комунистическия режим на българите, живеещи в Македония, а именно изоставянето на идеята за обединение на българската нация и земи и откритото пропагандиране за съществуване на несъществуващата македонска нация.

Евродепутатът не пропусна да отбележи, че в момента на територията на България се води геополитическа война на интереси между Русия и Турция чрез намеса във вътрешните работи на Родината ни. В заключение Джамбазки  опроверга твърдението, че ВМРО е съпричастна с руските интереси, заявявайки че Организацията на два пъти е била забранена и нейните дейци са били преследвани и заклеймявани като врагове на режима, тъй като са се противопоставяли на политиката на македонизиране и сърбизиране на комунистическите власти.

ВМРО е организация, която винаги е поставяла българския национален интерес над всичко и има дългогодишна история в борбата срещу враговете на България, включително и срещу руските и турските интереси в страната, завърши изявлението си Джамбазки.

снимка: евродепутатите Томаш Пореба, Джефри ван Орден и Ангел Джамбазки

Доклада може да разгледате тук >>> 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Крепост Европа срещу нелегална миграция, иска Ангел Джамбазки

Крепост Европа Крепост Европа. Вишеградски подход. Нулева миграция. Стена, тел, ров с крокодили по границата. Християнски корени, християнски празници. Европейска...

Тазгодишната награда на НЖО „Достойнство и чест“ е за Райна Дрангова и Евгения Гешева

Националната женска организация на ВМРО не се уморява да търси и показва достойни за пример хора в българското общество. Тази година с...

Законът за личния фалит влезе в парламента

ВМРО внесе в НС закона за личния фалит Тази мярка ще избави много хора от капана „вечен длъжник“

Доц. Михов: За първи път тази година пенсиите са приоритет в бюджета

Приоритет ще имат и учителите, чиято заплата ще бъде с 20% над средната през следващата година, заяви депутатът

Паметна плоча извади от забвение търновски войвода в Илинденското въстание

Плоча на подпоручик Александър Панайотов бе официално поставена Плоча на подп. Александър Панайотов бе официално поставена на едноименната улица...

За новата вълна на коронавируса говори д-р Калин Поповски

Самият аз не очаквах да е толкова „стръмна“ новата вълна на коронавируса, споделя лекарят и депутат от ВМРО В...

Висока оценка за „Балканска стена 2020“

Тактическото учение се провежда на учебен полигон „Корен“ Висока оценка на подготовката и способностите на участниците в учение „Балканска...

Коментари