Начало Блог Джамбазки: Най-силният аргумент срещу Истанбулската конвенция е, че където е приета -...

Джамбазки: Най-силният аргумент срещу Истанбулската конвенция е, че където е приета – насилието над жени не е намаляло

Истанбулската конвенция няма нищо общо със защита от насилието над жени. Зад таз фасада се пробутват „трети полове“ и всякакви подобни извращения, далечни на българското общество. Има няколко текста в документа, в които се вменява социална роля на пола.

Това коментира евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки в „Лице в лице“ по БТВ. Джамбазки е единственият български представител в Европарламента, който гласува против приемането на Истанбулската конвенция.

По думите му това е класически пропаганден трик – под легитимен флаг за защита от насилие се пробутва джендър пропаганда.

Това са мотивите ми да гласувам против ИК в ЕП, да не говорим, че и Българският конституционен съд се произнесе и аз като български представител защитавам това, допълни той.

Според него в ЕП се оформят различни коалиции, едната се обединява зад принципа на единодушието, а друга – зад принципа на мнозинството.

Българските дела трябва да се решават в България, не в Люксембург или другаде, категоричен е съпредседателят на ВМРО.

Вижте статистиката – в държавите, които са ратифицирали Истанбулската конвенция, намаляло ли е насилието над жени? Не, напротив, увеличило се е. Това е пълен провал. Най-силният аргумент срещу Истанбулската конвенция е, че където е приета – насилието над жени не е намаляло, категоричен е евродепутатът.

Има един розов диктат – фашизъм на дъгата, няма нормални аргументи, а само идеологията си, която се опитват силово да ни налагат, каза още той.

Въпросите на българските граждани трябва да бъдат следвани – важните теми са битовата престъпност, доходите. Ако в България се сформира коалиция, която ще работи за разрешаване на тези въпроси, тя би била добра, а не просто да има коалиция, която да раздели власт. Кандидатът за премиер Мария Габриел ще се справи ако има пред себе си хоризонт за решаване на именно тези проблеми. А ако тръгне в защита на някакви истанбулски конвенции – ще се провали, коментира политическата ситуация в страната той.

Съпредседателят на ВМРО е категоричен, че Република Северна Македония започна да се държи нагло към българите, откакто ПП-ДБ, ГЕРБ и т.н. вдигнаха т.нар. вето.

В българското народно събрание липсва формация, която да изповядва родолюбие. Възраждане не са родолюбци, та те размахват чужди знамена – тяхното може да е родолюбие съветско, но не и българско. Да сте чули възраждане да са срещу ДПС – не, заяви Ангел Джамбазки.

В заключение той посочи кои са важните въпроси за ВМРО – сигурността на българските гражданите и борбата с растящите цени. От родолюбие и патриотизъм в България винаги нужда ще има, заключи той.

Видео >>>

Последни Новини

Каракачанов: Гражданите ще платим за правителството на компромиса на ПП-ДБ и ГЕРБ

Бяха смъртни врагове, сега се заобичаха, коментира почетният председател на ВМРО Проектокабинетът е по сметка, но за сметка на...

Ангел Джамбазки: Истанбулската конвенция е документ за налагане на пропаганда

Решенията на европейските институции нямат примат над решенията на Българския конституционен съд Истанбулската конвенция е част от джендър пропагандата,...

Кр. Каракачанов: Цената на подкрепата на ДПС е запазване на старата схема

След заявената вчера подкрепа за правителство на Денков и Габриел от страна на ДПС, на 100% съм сигурен, че в състава му...

Карлос Контрера: 4 екипа се занимават с линеен контрол на трафика в София

Предлага се в определени зони като паркове и градини скоростта на тротинетките да се ограничи софтуерно чрез GPS до 4 км/ч

Красимир Каракачанов: Правителство ще има и то ще е под мотото „Магнитски“

Дневнит ред на такъв кабинет е наложен от вън, това не е дневен ред на българите, категоричен е почетният председател на ВМРО

Ангел Джамбазки: Има координирана атака, организирана от властите в Скопие

Виждам координирана атака, организирана от властите в Скопие. Представители на РСМ събират евродепутати от различни групи и им дават предложения за промени в...

Контрера: Правилата за тротинетките влизат в сила в края на юли

Зачестили са оплакванията от граждани срещу двуколесните возила В последните месеци зачестиха оплакванията на граждани, особено на живущите в...

Коментари