Начало Блог Джамбазки: Северна България става циганизираща се пустиня

Джамбазки: Северна България става циганизираща се пустиня

Кандидатирам се от Габрово, защото ако този регион загуби бъдещето си, загубили сме всичко. Тук е сърцето на България. Това заявява Ангел Джамбазки пред „Габрово Дейли“.

Популярното лице на ВМРО Ангел Джамбазки е кандидат на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ за народен представител от 7-и Габровски многомандатен избирателен район. 17 е номерът на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ в бюлетината. Водач на листата е Борис Вангелов.

Ето какво разказва Джамбазки:

Често ме питат защо избрах да се кандидатирам от Габрово. Ще разкажа една история.

Много хора от Габрово и региона сигурно са виждали магистрала „Тракия“. Да, магистрала „Хемус“ така и не идва до този район, но сигурно сте виждали южната магистрала. И знаете, че магистрала „Тракия“ и районите около нея, буквално и преносно, са станали транзитна територия за турските тираджии.

Това е най-добрата метафора за българската инфраструктура днес. И за развитието на регионите у нас въобще. И за самата България. Развива се само южната част. Защото страната ни се превръща в транзитна територия: на тираджии от Турция към Запада, на мигранти от Турция към Запада, на ислямизъм от Турция към Запада.

И се влага в инфраструктура, но се влага по сбъркан начин и се разделя Северна и Южна България. Инфраструктурните проекти обслужват ГКПП „Капитан Андреево“ и „Калотина“.

Така действат властите в България, така развиват нашите региони – северна България гние, защото няма „щастието“ да бъде транзитна на Турция и т.нар. Запад. Нашите политици мислят, че България не e ценна сама за себе си, а е ценна като място за преминаване. Ценна е половин България. В най-добрия случай.

Къде е тунелът под Шипка? Или да вземем друг пример от Северна България: къде е железопътната двойна линия до Видин? Двойна жп линия с тунел до Петрохан? Къде е този проект, който може да свърже Солунското пристанище, оттам китайско и всякакво друго карго, което после стига до Видин или до Лом? Голямото товарно пристанище в Лом пустее.

Парите за тази линия бяха отклонени за довършване… пак на южни трасета. Разказвам тъжна история, нали?

Сега ще разкажа още една тъжна история – пак за северната част на България. Бях наскоро в Червен бряг и кметът ми каза: „Дойдоха хора да правят фабрика и не можаха да намерят работници“. Безработица е, по улиците се виждат само цигани, които пият бира и чакат социалните помощи. Идва инвеститорът и няма заварчик, електротехник, шлосер. Инвеститорът преместил фабриката в Горна Малина, Софийско. И сега хора от Червен бряг ходят до Горна Малина, за да работят.

Северна България става една циганизираща се пустиня.

Това ли спечелихме от десет години европейско членство? И не, не е виновен ЕС, виновни сме си ние. Нали най-големите евроентусиасти управляваха държавата 10 години? Защо се проваляме?

Задавахме въпроси в миналото Народно събрание, нашите народни представители от Северна България питаха и настояваха, правихме протести, различни начинания. Аз говорех в Европейския парламент. Защото неравномерното развитие на регионите чудовищно обезлюдява страната.

Затова казваме, че тази политика, която беше водена досега, е провалена. И искаме патриотично управление на България. Защото за нас, Обединените патриоти, не е ценна половин България или една трета от нея. Ценна е цялата. И тук, в Габровско, е нейното сърце.

Затова се кандидатирам от Габрово. Защото това място е символ. От тук започна замогването на българите като нация през Възраждането, пробуждането на култура и икономика. Тук от нищо се правеше нещо. Сега властта в София се мъчи от нещо да направи нищо. Тук се прояви геният на хора, които променяха света, сега ги няма дори хората.

Северна България, Габрово и регионът са нашият залог – ако места като Габрово и региона загубят перспективата си, загубили сме всичко. Тук е сърцето на България.

Последни Новини

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Ще останат ли училища без отопление през зимата?

Този въпрос става още по-актуален предвид липсата на адекватен бюджет в държавата за 2023 г. Сигналът, подаден от председателя...

Михов: Нападенията срещу български клубове в РСМ не са дело на обикновените граждани

доц. д-р Милен Михов – член на ръководството на ВМРО, в ефира на България 24. Нападенията срещу български клубове...

Кирил Петков разцепи българската позиция за Македония

Доц. Милен Михов, историк, бивш депутат от ВМРО, пред Труд News: Скопие натиска Европа България да признае за...

ВМРО – Стара Загора отдаде почит на патрона си Иван Гарванов

На 28 ноември се навършиха 115 години от убийството на двама от най-видните дейци на македоно-одринското революционно движение – Иван Гарванов и...

Коментари