Начало Европейски парламент Джамбазки срещу преизбирането на Шулц

Джамбазки срещу преизбирането на Шулц

„Днешният ден е лош ден за всички в Европа!”, коментира евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки по повод избора на Мартин Шулц за председател на Европейския парламент.

„Аз и Групата на европейските консерватори и реформисти гласувахме против кандидатурата на Шулц, ние гласувахме против федералистката и безпринципна договорка между ЕНП и ПЕС“, съобщи от Страсбург Джамбазки.

Както е добре известно, между двете най-големи европейски партии има скрити договорки, които се постигат в тъмните задни стаички на Европейската комисия и Европейския парламент. Тези договорки предвиждат още по-голямо ограничение на националния суверенитет на отделните държави. Това означава повече диктат на Брюксел над националните правителства.

„Като български патриот не мога да приема, че хора като Юнкер и Шулц ще могат пряко да се месят във вътрешните работи на България. Аз и групата, към която се числя, застъпваме принципа за минимум намеса на Брюксел във вътрешните работи на отделните държави-членки“, каза още евродепутатът от ВМРО.

Днешният избор на Шулц показва, че ЕНП и ПЕС са двете страни на една и съща монета. И двете групи подкрепят размиването на националните държави за сметка на брюкселското чиновничество и администрация.

Добре е хората в България да си зададат въпроса затова ли гласуваха на Европейските избори – за да се съберат в крайна сметка Борисов и Станишев заедно?! Каква е тогава разликата между ГЕРБ и БСП?, допълва позицията ВМРО.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

21 октомври (сряда), 12.30 ч., Пловдив – пресконференция на ВМРО

На 21.10.2020 г. (сряда) от 12:30 ч. в клуба на ВМРО - Пловдив, намиращ се на бул. „Марица“ № 51 (под моста...

Откриха паметник на българщината

С официална церемония бе открит паметник на българщината в местността „Чековището“ в курортното селище Свети Константин край Пещера. Той е в памет на...

Избраха общински комитет на ВМРО в Септември

На 18 октомври в град Септември бе проведена общинска конференция на структурите на Организацията в общината. Представителите на местните организации от Септември,...

Така се прави! Младежите от ВМРО с личен пример – чистиха около р. Марица

Младите членове на студентската организация ВМРО в град Пловдив проведоха зелена акция. Те дадоха личен пример как може да си полезен за...

23 октомври (петък), 16.00 ч., с. Струпец – паметна плоча на Гено Димитров

На 23 октомври 2020 г. (петък) от 16.00 ч. в с. Струпец, общ. Роман ще бъде открита паметна плоча на Гено Димитров...

Д-р Петрова поздрави дамите от „Зонта клуб – София“

От организацията отбелязват 25 години от основаването си Днес съвременната жена има много превъплъщения – на майка, съпруга, любима,...

Коментари