Начало Новини Джамбазки с разкрития за нов скандал с директора на Фонд „Култура“ към...

Джамбазки с разкрития за нов скандал с директора на Фонд „Култура“ към МК

Къде е ходил Драгунчев и с каква цел с правителствения самолет в края март тази година?

Това пита българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки служебния министър-председател Гълъб Донев и служебния министър на културата Найден Тодоров.

Повод за поредния скандал с директора на Национален фонд „Култура“ е породен от появилите се в социалните мрежи снимки на Сава Драгунчев (прилагаме сн.). Те са от 29 март 2023 г., публикувани са във „Фейсбук“ и на тях ясно се вижда, че въпросното лице се намира на правителствения терминал на летище София пред червен килим, водещ към входа на правителствения самолет.

Проверка на Ангел Джамбазки е установила, че самолетът във въпросния ден е летял до Фарнбъро, Великобритания (прилагаме сн.). Предвид противоречивата дейност на управлявания от Драгунчев Национален фонд присъствието му на този полет повдига още повече въпроси, които българският евродепутат задава:

1. Къде отива директорът на Национален фонд „Култура“ и каква е причината да лети с правителствен самолет на Република България?

2. Каква е целта на неговото пътуване и има ли общо то с провеждането и организацията на предстоящите парламентарни избори в чужбина?

Припомняме, че в интернет вече изтекоха записи от вулгарното шоу, платено с държавни пари. Над 90 хиляди лева са отпуснатите по проекта, с който е кандидатствал миналата година организаторът на проявата – фондация „Сингъл Степ“. Редно е подчертаем, че проектът е с „присъстващ хазартен елемент“. Самото събитие беше анонсирано във „Фейсбук“ като „Бинго за лица над 18 години“.

В този контекст трябва да припомним също така, че парите са дадени по програмата „Възстановяване и развитие на частни културни организации“ в категорията „Културно предприемачество“. 

Вчера изявление на Сава Драгунчев отново скандализира обществото. Той обясни финансирането на проект с думите: „В Европа сме, има дадености, с които трябва да се съобразяваме“.

Отново в изминалите дни в публичното пространство се появиха и твърдения, че въпросното лице има профил в една от популярните гей мрежи за поръчков екстремен секс с профил „Кралицата“.

След всички изнесени данни и категоричното неприемане от българското общество с държавни пари да се финансират подобни „екстремни“ порнографски шоупрограми с хазартен елемент фактът, че директорът на Национален фонд „Култура“ е летял с правителствения самолет до Фарнбъро, Великобритания на 29 март т.г. изисква отговори в най-кратки срокове от страна на служебния кабинет. Въпросите, зададени от българския представител в ЕП и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки, към Гълъб Донев и Найден Тодоров биха дали търсените отговори. Ако има политическа воля да се покаже истината на българския народ, това би следвало да се случи официално преди изборния ден на 2-ри април 2023 г.

Прилагаме пълния текст на писмото на Ангел Джамбазки:

ДО ГЪЛЪБ ДОНЕВ

СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО НАЙДЕН ТОДОРОВ

СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

УВАЖАЕМИ Г-Н ДОНЕВ,

УВАЖАЕМИ Г-Н ТОДОРОВ,

Обръщам се към Вас във връзка със засиления обществен интерес около дейността на Национален фонд „Култура“ и в частност появилия се в социалните мрежи снимков материал на неговия директор г-н Сава Драгунчев. На публикувана снимка в социалната мрежа „Фейсбук“ от 29 март 2023 г. ясно се вижда, че въпросното лице се намира на правителствения терминал на летище София пред червен килим, водещ към входа на правителствения самолет. След направена от мен справка относно полета, с който твърди, че се придвижва г-н Драгунчев, става ясно, че самолетът трябва да е кацнал във Фарнбъро, Великобритания. Това поражда редица въпроси, чиито отговори смятам за необходимо българското общество да научи.

През последните дни ставаме свидетели на гигантска целенасочена провокация, свързана с културата в България, и по-специално с това как се изразходват публични средства за нейното развитие. След като стана ясно, че през 2022 година Национален фонд „Култура“, с благословията на Министерство на културата, е финансирал с над 90 000 лева дейности и събития, прокламиращи джендър пропаганда, днес отново се прокрадват съмнения относно нередности, свързани със служебното положение на въпросния директор.

Във връзка с гореизложените факти, бих искал да задам следните въпроси към Вас:

1. Къде отива директорът на Национален фонд „Култура“ и каква е причината да лети с правителствен самолет на Република България?

2. Каква е целта на неговото пътуване и има ли общо то с провеждането и организацията на предстоящите парламентарни избори в чужбина?

Последни Новини

Прокуратурата образува проверка по сигнала ни за престъпление против републиката срещу ПП

Скандалът беше изнесен чрез видеозапис на пресконференция от депутатът от ПГ на ПП-ДБ Радостин Василев в петък Припомняме...

В Брюксел беше представен документален филм, разобличаващ македонска кинолъжа

По покана на Ангел Джамбазки в сградата на Европейския парламент в Брюксел беше излъчен документалният филм „Последно полувреме“. Българският представител в Европейския...

ВМРО внесе сигнал до Главния прокурор за престъпление против републиката след пресконференцията на Радостин Василев

За пореден път се потвърждава, че хора от „Промяната“ работят срещу националния интерес и грубо нарушават българските закони Днешната...

По доклад на ВМРО СОС одобри конкретни срокове за възстановяването на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове

източник: БГНЕС Столичният общински съвет взе решение, регламентиращо процедурата и сроковете за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести...

Контрера, ВМРО към ГЕРБ и ДБ в СОС: В болест и здраве, в радост и мъка, докато следващата коалиция Ви раздели…

А новото сватбарско мнозинство ще се погрижи ли за проблемите на София? Ние напълно разбираме колко е трудно до...

Честит Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Честит „Букър“ на Георги Господинов – историческа победа за българската писменост в навечерието на 24 май Днес е двоен...

Коалицията между ГЕРБ и ПП-ДБ е тежко предателство към българските граждани

Бъдещото управление е неморално и безпринципно, целта е да се усвоят милиони от еврофондовете, отбелязаха съпредседателите на ВМРО Тримата...

Коментари