https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
Джамбазки с разкрития за нов скандал с директора на Фонд „Култура“ към МК -
Начало Новини Джамбазки с разкрития за нов скандал с директора на Фонд „Култура“ към...

Джамбазки с разкрития за нов скандал с директора на Фонд „Култура“ към МК

Къде е ходил Драгунчев и с каква цел с правителствения самолет в края март тази година?

Това пита българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки служебния министър-председател Гълъб Донев и служебния министър на културата Найден Тодоров.

Повод за поредния скандал с директора на Национален фонд „Култура“ е породен от появилите се в социалните мрежи снимки на Сава Драгунчев (прилагаме сн.). Те са от 29 март 2023 г., публикувани са във „Фейсбук“ и на тях ясно се вижда, че въпросното лице се намира на правителствения терминал на летище София пред червен килим, водещ към входа на правителствения самолет.

Проверка на Ангел Джамбазки е установила, че самолетът във въпросния ден е летял до Фарнбъро, Великобритания (прилагаме сн.). Предвид противоречивата дейност на управлявания от Драгунчев Национален фонд присъствието му на този полет повдига още повече въпроси, които българският евродепутат задава:

1. Къде отива директорът на Национален фонд „Култура“ и каква е причината да лети с правителствен самолет на Република България?

2. Каква е целта на неговото пътуване и има ли общо то с провеждането и организацията на предстоящите парламентарни избори в чужбина?

Припомняме, че в интернет вече изтекоха записи от вулгарното шоу, платено с държавни пари. Над 90 хиляди лева са отпуснатите по проекта, с който е кандидатствал миналата година организаторът на проявата – фондация „Сингъл Степ“. Редно е подчертаем, че проектът е с „присъстващ хазартен елемент“. Самото събитие беше анонсирано във „Фейсбук“ като „Бинго за лица над 18 години“.

В този контекст трябва да припомним също така, че парите са дадени по програмата „Възстановяване и развитие на частни културни организации“ в категорията „Културно предприемачество“. 

Вчера изявление на Сава Драгунчев отново скандализира обществото. Той обясни финансирането на проект с думите: „В Европа сме, има дадености, с които трябва да се съобразяваме“.

Отново в изминалите дни в публичното пространство се появиха и твърдения, че въпросното лице има профил в една от популярните гей мрежи за поръчков екстремен секс с профил „Кралицата“.

След всички изнесени данни и категоричното неприемане от българското общество с държавни пари да се финансират подобни „екстремни“ порнографски шоупрограми с хазартен елемент фактът, че директорът на Национален фонд „Култура“ е летял с правителствения самолет до Фарнбъро, Великобритания на 29 март т.г. изисква отговори в най-кратки срокове от страна на служебния кабинет. Въпросите, зададени от българския представител в ЕП и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки, към Гълъб Донев и Найден Тодоров биха дали търсените отговори. Ако има политическа воля да се покаже истината на българския народ, това би следвало да се случи официално преди изборния ден на 2-ри април 2023 г.

Прилагаме пълния текст на писмото на Ангел Джамбазки:

ДО ГЪЛЪБ ДОНЕВ

СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО НАЙДЕН ТОДОРОВ

СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

УВАЖАЕМИ Г-Н ДОНЕВ,

УВАЖАЕМИ Г-Н ТОДОРОВ,

Обръщам се към Вас във връзка със засиления обществен интерес около дейността на Национален фонд „Култура“ и в частност появилия се в социалните мрежи снимков материал на неговия директор г-н Сава Драгунчев. На публикувана снимка в социалната мрежа „Фейсбук“ от 29 март 2023 г. ясно се вижда, че въпросното лице се намира на правителствения терминал на летище София пред червен килим, водещ към входа на правителствения самолет. След направена от мен справка относно полета, с който твърди, че се придвижва г-н Драгунчев, става ясно, че самолетът трябва да е кацнал във Фарнбъро, Великобритания. Това поражда редица въпроси, чиито отговори смятам за необходимо българското общество да научи.

През последните дни ставаме свидетели на гигантска целенасочена провокация, свързана с културата в България, и по-специално с това как се изразходват публични средства за нейното развитие. След като стана ясно, че през 2022 година Национален фонд „Култура“, с благословията на Министерство на културата, е финансирал с над 90 000 лева дейности и събития, прокламиращи джендър пропаганда, днес отново се прокрадват съмнения относно нередности, свързани със служебното положение на въпросния директор.

Във връзка с гореизложените факти, бих искал да задам следните въпроси към Вас:

1. Къде отива директорът на Национален фонд „Култура“ и каква е причината да лети с правителствен самолет на Република България?

2. Каква е целта на неговото пътуване и има ли общо то с провеждането и организацията на предстоящите парламентарни избори в чужбина?

Последни Новини

Ангел Джамбазки: България трябва да бъде лидер и да налага политики, гледайки националния си интерес

София е домакин на шестата конференция „Западни Балкани“ тази събота „Западните Балкани са част от Европа и трябва да...

ВМРО – София: Нискоемисионната зона да се отмени!

От началото бяхме против въвеждането ВМРО - София смята, че нискоемисионната зона е безсмислена, несправедлива и неефективна. Наредбата, която...

Слабаков: Нелегален трафик на мигранти има в Нидерландия, Австрия, Франция и Германия – справете се с този проблем!

България и Румъния трябва да са член на Шенгенското пространство, защото така границите ни ще станат по-сигурни. Не е вярно, че в...

София отново поставя развитието на Западните Балкани във фокуса на Европа

Руската агресия срещу Украйна върна разширяването като основен приоритет на европейския дневен ред Развитието на Западните Балкани, ще бъде...

Долу ръцете от децата! Джендър пропагандата няма място в българските училища!

От ВМРО неведнъж сме изразявали категоричната си позиция срещу джендър пропагандата и налудничавите идеи за промяна на пола. Резултатите от подобни политики...

ВМРО към ПП-ДБ: Не виждаме никаква промяна в чистотата на София. Столичните улици са блато!

ВМРО - София в сряда ще обсъжда предложението на кмета Васил Терзиев за почистването на София. Припомняме, че администрацията на ПП-ДБ-Спаси София...

Факелно шествие в Русе напомни за Ньойския диктат

За 27-а година във вечерта на 27 ноември с факелно шествие ВМРО - Русе отбеляза 104-годишнината от налагането на Ньойския диктат. 

Коментари