Начало Блог Димитър Антов: В новия СОС има хора с големи претенции, но малък...

Димитър Антов: В новия СОС има хора с големи претенции, но малък житейски опит

Притеснен съм от новия състав на Столичния общинския съвет, защото виждам хора с големи претенции от една страна, а от друга – с доста малък житейски опит.

Това каза в ефира на ТВ Европа общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Димитър Антов. Той посочи, че говори за голямата група съветници от ДБ, които към момента са дали заявка, че няма да работят прагматично. Но дано все пак при тях има мъдри хора, които знаят, че не са в Съвета, за да се показват, а да вършат работа, коментира съветникът от ВМРО.

За Антов настоящият мандат е третият му подред като съветник и той сподели, че за това време – 8 години, наблюденията му са, че София върви към по-добро. Това е нещо, което може би не се усеща в другите населени места, но за нас, които живеем в София, е осезаемо, каза той.

Димитър Антов определи ВМРО като стария и мъдър партньор в управлението на национално ниво, позовавайки се на факта, че Организацията има над 125 години традиции. Заради това и се е променило поведението на ГЕРБ и министър-председателя Борисов, който е започнал да изповядва по-консервативни идеи и по-голяма защита на националния интерес.

Общинският съветник обясни досега как е работено в Съвета. Коалиция няма с ГЕРБ. Когато предложат нещо, което смятаме за разумно, ние го подкрепяме, посочи той. Антов смята, че към момента не са се случили неща, които са непопулярни, защото от това би пострадал имиджа на ГЕРБ в ОбС. Например циганските гета, където се ползват ток и вода, които не се плащат, обясни той. „Софийска вода“ и ЧЕЗ разпределят тези разходи услужливо между всички останали, това е несправедливо. Но  и до момента от страна на ГЕРБ липсва ангажимент за решаване на този въпрос, сподели Димитър Антов и е категоричен, че кой каквото ползва, трябва да си го плаща.

За циганския въпрос съветникът обясни, че най-скъпият и несправедлив вариант е да бъдат съборени гетата, а обитателите им да получат общински жилища. Не е справедливо ние да отглеждаме децата им, да им плащаме социалните, а те да работят когато си искат. Това не е валидно за всички. В Бакърена фабрика например циганите работят, аз живея наблизо и съм запознат, те са отговорни, гледат си децата, работят и ги изхранват, сподели той.

Антов смята, че не трябва да се мълчи и да си затваряме очите за този проблем, а трябва да се говори и да се намери решение чрез конкретни мерки. Не е казано, че това трябва да са мерките, предлагани от ВМРО, но е задължително да се дискутира по темата за достигане до решение на този наболял въпрос, категоричен е той.

Целия разговор проследете във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари