Начало Блог Димитър Антов: Трябва да има централизиран контрол върху погребалните фирми

Димитър Антов: Трябва да има централизиран контрол върху погребалните фирми

Задържаният траурен агент e част от сложна схема, полицията иска да потули случая?

Полицията откри останки на 7 трупа в гора край гробището в Банкя. Жена случайно се натъква на зловещата находка. По случая е задържан погребален агент, който разкрива, че работи по схемата от няколко години и така е погребал над 50 души от хосписи, но вместо да ги кремира, ги заровил в гората.

Отдавна няма контрол върху погребалните фирми. Става въпрос за малкото гробище в село Клисура, там са направени погребенията. За това е получил разрешение от кметския наместник, който обаче не е вписвал кой е погребван. А той е длъжен да го прави. Организатор за разкриването на тези факти е Стоян Макреев, един от лидерите на погребалните агенции в България. Той е присъствал на самата ексхумация. Пред него са разкопани три ями, в които има 7 трупа, коментира общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет, зам.-председателят на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие, отговарящ за контрола на траурните агенции Димитър Антов в България сутрин“.

Той заяви, че е факт стремежът на полицията да се потули този случай. Гостът поясни, че полицаите още по времето на разкопаването са повикали Общинското предприятие „Гробищни паркове“ и бобкат, преди да дойде разследващ прокурор. По думите му трябва да се направи ДНК тест и да се види кои са тези хора, защото може да се окаже, че там са заровени тела, които официално са кремирани.

Тези хора е трябвало да бъдат кремирани, а те са изхвърлени на кучетата. Това е недопустимо. Това е безобразна подмяна. Близките са получили някаква пепел от някъде. Не смятайте, че арестуваният човек го е направил сам това нещо. Той няма как да има 50 поръчки за кремация за кратко време. Този човек е изкупителна жертва на много по-сложна схема, изтъкна Антов пред Bulgaria ON AIR.

И подчерта, че трябва да има уважение към смъртта. Според него се опитват да прикрият случая с полуинформация, а накрая ще се заведе дело и информацията ще бъде обявена за доследствена тайна, защото това е голям скандал, в който виновна ще бъде администрацията на Софийската община или Общинските гробищни паркове. 

Трябва да има контрол кой къде се погребва. Трябва да има контрол кой кога се гори. Ако трябва – с видеонаблюдение. Имаше случаи, когато човек, който трябваше да бъде погребан, погрешка е изгорен и обратно, по време на пандемията. Това се потулваше. Има много потулени случаи. От години воювам с тази администрация на Общинското предприятие „Гробищни паркове“, която би трябвало да е суверен и да е лидерът, който да решава какво да се прави в гробищата в София и околността. Трябва да има централизиран контрол. Такъв няма, посочи Антов. 

Гледайте целия разговор във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари