Начало По места Добрич екна: Земя, напоена с кръв, не се продава

Добрич екна: Земя, напоена с кръв, не се продава

Срещу една от най-черните дати в българската история и против поредната антинационална стъпка на управляващите въстанаха членовете и симпатизантите на ВМРО в Добрич. С факелно шествие по централните улици на града те отбелязаха 94-ата годишнина от подписването на унищожителния за България Ньойски договор. Процесията премина под надслов „Земя, напоена с кръв, не се продава“.

Това послание към политиците ни, които намериха смелост само да удължат мораториума върху продажбата на българска земя на чужденци, „крещеше“ от транспаранта, който движеше шествието на родолюбците от Добрич.

Шествието, 15-о поред за структурата в града, тръгна от храм „Свети Георги“. Със запалени факли и патриотични песни и възгласи множеството премина пешеходната зона на Добрич.

Ние, българските родолюбци от ВМРО, помним Ньой и поуките на историята. Преди век нашите предци воюваха, за да обединят всички български земи в една държава. Днешните български политици са готови да продават земята, за която предците ни загиваха. Затова тази година насловът на нашето шествие е „Земя, напоена с кръв не се продава!”.

Това заяви координаторът на ВМРО в област Добрич Йордан Йорданов, който поведе колоната със запалена факла в ръка.

Видео от събитието можете да видите тук.

Фотогалерия от шествието можете да видите тук.

Как отбелязаха годишнината от Ньойския диктат в София, Русе, Варна, Бургас, Велико Търново и Шумен можете да прочетете тук.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Искрен Веселинов: Една от задачите на ВМРО е да има представителство от българофили в следващия парламент

ВМРО смята да влезе в парламента с представяне на идеите, с които смятаме, че са актуални и  със защитаване на тезата, че...

Коментари