Начало По места Добротворец изрисува Ботев, Левски и Кирил и Методий на полигона на столичната...

Добротворец изрисува Ботев, Левски и Кирил и Методий на полигона на столичната АПП

Талантлив художник добави и патриотична визия на полигона на дирекция на „Аварийна помощ и превенция“ (АПП) на Столична община. На зоната за обучение и превенция при бедствия, аварии и кризи в Панчарево младеж от ВМРО безвъзмездно изрисува огромни стени с ликовете на Христо Ботев, Васил Левски и братята Кирил и Методий. Полигонът почти ежедневно се посещава от деца от софийски училища и от страната, както и служители на чуждестранни мисии и корпорации, които също минават на обучение за реакция при природни бедствия, съобщава Stolica.bg.

Заедно с Красимир Димитров, ръководител на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община, завършихме в дните около Априлското въстание тази стара идея. На Полигона за обучение при бедствия, аварии и кризи в Панчарево изрисувахме сивите и мрачни стени и фасади с образите на Левски, Ботев и Св. св. Кирил и Методий. Идеята се зароди, защото ежегодно на полигона се обучават ученици (и не само) от София за реакции в извънредни ситуации. Това е част от програмата по превенция на кризи, бедствия и аварии. Сметнахме, че ликове на наши национални герои ще бъдат подходящи да си напомняме кои сме, какви са нашите корени и, че българският народ е жилав и силен и устоява на предизвикателствата на времето, написа във Фейсбук общинският съветник Карлос Контрера, който е и председател на Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност в СОС.

Лично той е намерил талантливия художник, който безвъзмездно е изобразил на огромните стени на модула за пътна безопасност, Ботев и Левски. На обновения и модерен модул за пътна безопасност първи вчера се радваха и обучаваха около 20 деца от столичното 103 Основно училище „Васил Левски“ във Филиповци. Малчуганите сами пожелали да се обучат и затова учетилката им заедно с АПП им осигурили транспорт, за да отидат на полигона в Панчарево.

По-прекрасни деца скоро не сме имали, впечатлени са обучаващите служители на АПП. Те споделят, че възпитаниците на 103 ОУ „Васил Левски“ са се справили отлично в усвояването на практическите знания, участвали са в дискусия и са задавали безброй въпроси за реакция при бедствия аварии, кризи, пътна безопасност.

Има ли специална лекциия и за причините за наводненията и защо не трябва да се изхвърлят боклуци в речните корита, както и опасността от палене на гуми и отпадъци. Вчера във Филиповци се запалиха 3 къщи, сега вече ще им кажем какво да правят, за да не се палят, със задоволство споделили учениците. Още с пристигането на полигона децата от 103 ОУ „Васил Левски“ били впечатлени от портретите на Ботев, Левски и Кирил и Методий и бързо започнали за разказват какво знаят за тях.

Отскоро модулът за пътна безопасност е модернизиран и не него вече има регулировчик, светофар и патрул. Децата от Филиповци са порявили интерес и към дейността на Планинската спасителна служба и спасяването на хора в планината.

Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари