Начало Блог Доц. д-р Милен Михов: ВМРО показа, че може да взима отговорни решения

Доц. д-р Милен Михов: ВМРО показа, че може да взима отговорни решения

Надявам се следващите президенти на Р България да имат отговорна политика спрямо българския интерес в Македония

Решенията винаги трябва да се взимат на база това, което е най-добре за народа. ВМРО е показала в предходните години, че може да взима отговорни решения. Преди година, когато имаше остро противопоставяне – тогава г-н Каракачанов предложи да седнат двата враждуващи лагера Радев – Борисов. Това не бе чуто. А днес по обиколките в стана си чувам от хората, че трябва да се търси диалог и сътрудничество, за да могат да функционират държавните институции. Трудните решения са трудни, защото могат да бъдат взети от отговорни фактори – ВМРО е такъв.

Това заяви за предаването „Седмицата“ по Дарик радио кандидатът за президент на ВМРО доц. д-р Милен Михов.

Доверието се изгражда с времето, то се доказва и много трудно се печели и лесно се губи. На тази основа ще градим екип, който трябва да формира правилните решения, а не угодните на шефа решения. В този смисъл ще подходим в правилната посока като вземем правилните хора. Това каза по отношение какъв екип би формирал зад себе си като президент.

Добрите ръководители се учат от собствените си грешки, а мъдрите от грешките на другите. Ние се поучихме от грешката ни юли месец – допуснахме я при коалицията с Воля и НФСБ. Това не беше одобрена от нашите избиратели. Тя ни е обеца на ухото. Социолозите показват, че 40% не гласуваха от нашите избиратели лятото, но показват данните, че и не са отишли да гласуват за някого друг. Така че нашите послания са за тях. Ние тръгваме самостоятелно, търсейки прошката и доверието на нашите избиратели, че сами може да се справим, категоричен бе Михов.

На въпроса на водещия как Михов си почива той отговори, че обича да майстори неща вкъщи, от време на време и с готварство да се занимава.

Истинската ми почивка е свързана с реконструктурските ми занимания – член съм на два клуба за исторически възстановки и реконструкции. Тези възстановки са полезни, защото хората виждат на живо героизма на българската армия, с истински мирис на барут. А най-лесното е и да попътувам с трабанта си из Велико Търново. Утре е рожденият ден на трабанта и нашият клуб във Велико Търново ще направи едно дефиле в центъра на града, каза кандидатът за президент на ВМРО.

Всички български президенти са достойни и почтени хора. В своето историческо битие имат достойни постъпки. Като член на ВМРО не мога да не откроя Петър Стоянов с неговото ясно дефиниране за историята на Македония, определяйки я като най-романтичната част от българската история. Президентът Първанов бе подготвен професионално по темата „Македония“. Лично съм чел негови трудове, той също не направи крачка назад. А да споменем и президента Желев, който има голям принос, признавайки Македония. Тези стъпки ценя, ВМРО подкрепя тази линия на приемственост. В бъдеще се надявам следващите президенти да следят тази линия на отстояване българския интерес в Македония, каза доц. д-р Милен Михов.

Целия разговор с Михов вижте тук >>>  

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Коментари