Начало Блог Доц. д-р Милен Михов: Ще се борим за доверието, основано на искреност...

Доц. д-р Милен Михов: Ще се борим за доверието, основано на искреност и нормалност в кампанията

Откровеността на политиците в тази кампания е задължителна и българският народ трябва да вижда искрени политици, категоричен е той.

Темата между мен и ВТУ е един трудово-правен спор, който ще се реши от Българския съд. Завел съм дело за възстановяване на преподавателските ми права. За мен този въпрос е ясно на какво се дължи – на дълговременен личен конфликт между мен и ръководството заради критични забележки към начина на управление. За мен това не е изненада, аз знаех, че след края на моя мандат като народен представител ме очаква такова нещо. Породено е от това, че изпратих сигнал до главния прокурор за нарушение на българското законодателство при обучението на споменатите италиански студенти. Прокуратурата си е свършила работата, очаква се въпросът да бъде разгледан от Българския съд и скоро обществеността ще получи отговори. Не смятам, че този въпрос трябва да влиза в политиката. Моето уволнение не е прецедент.

Това заяви в ефира на ТВ Европа – предаването „Темите“ кандидатът за президент от ВМРО доц. д-р Милен Михов по повод написаната публикация на интернет и Фейсбук страницата на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“

В тази кампания, както в парламентарните избори, ВМРО поставя няколко сериозни въпроса. Един от тях е промяна на правилата, не подмяна, каквато сме гледали преди години, гледаме и сега. Виждаме тази промяна в промяна на принципите и правилата, а това означава отваряне на конституционния въпрос. Ние повдигаме този въпрос в нашата кампания и настояваме всички кандидати да вземат отношение по този въпрос, както и всички политически партии.

Конституцията се използваше с политически цели в предходните години.

Време е да се погледне сериозно на този въпрос и ние отстояваме нашата стара идея за засилени правомощия на президента и промяна на правилата чрез една силна президентска институция, така че хората да знаят за кого гласуват и кой управлява страната, категоричен бе доц. Михов.

На второ място искаме да поставим социални въпроси, свързани с тежката икономическа криза, в която се намираме, цената на електроенергията, произтичащите от това инфлационни процеси. Затова ние поставяме въпроса за собствена енергийна независимост и категорично се противопоставяме на „Зелената сделка“, а в това не сме сами – с премиера на Унгария г-н Орбан сме на доста сходни позиции, сподели кандидатът за президент на ВМРО.

Либералната вълна ще дойде и у нас и ще се сблъска с консервативното начало, което е водещо във ВМРО.

И този сблъсък е много съществен. Ние виждаме как външни сили, чужди посолства, менажират българския политически живот, как генерират едни или други политически проекти с определени цели, които искат да наложат неприсъщи за нас и нашето общество културни и обществени стереотипи. В тази посока темата за еднополовите бракове е изключително сериозна и ние ще бъдем откровени с избирателите и ще искаме тези, които се борят за доверието на българския народ, да отговорят: дали са за или против еднополовите бракове; за или против допускането на Република Северна Македония, в този си антибългарски вид, да започне преговори с ЕС; за или против „Зелената сделка“, която предвижда затваряне на 45% от собствените ни енергийни източници – това е българският въгледобив и базираното на това производство на електроенергия, запита доцентът и заяви:

Не приемаме тезата на онези, които казват „Няма да се договаряме с едните и с другите и да правим коалиция, защото това ще намали броя на хората, които ще гласуват, но след това ще се разберем да управляваме“. Аз мисля, че откровеността на политиците в тази кампания е задължителна и българският народ трябва да вижда искрени политици, които ясно заявяват своите позиции. В тази кампания ние, като кандидати, и ВМРО ще се борим за доверието, основано на искреност и нормалност в кампанията.

Ако не стигна дотам, бих определил своето поведение на втори тур вследствие именно на тези важни отговори, които всички кандидати са длъжни да дадат. Тези, които стоят на позицията за „Зелената сделка“ и националния суверенитет, гарантиращ енергийна независимост, ще получат нашата подкрепа. Тези, които искат истинска промяна и решаване на конституционния въпрос, ще получат нашата подкрепа. Тези, които отстояват българските интереси по Македонския въпрос и стоят на позициите от Декларацията на НС от октомври 2019 г., ще получат нашата подкрепа. Българският избирател и избирателите на ВМРО са високоинтелигентни хора. Те не могат да бъдат накарани с лъжа или насилие да отидат да гласуват, категоричен е доц. д-р Милен Михов.

Последни Новини

ВМРО регистрира своите кандидати за София

В събота ВМРО - София регистрира своя кандидат за кмет, кандидати за районни кметове, кметове на кметства и общински съветници, съобщава БНР.

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Коментари