Начало Блог Доц. Милен Михов: ВМРО знае какви са проблемите на хората

Доц. Милен Михов: ВМРО знае какви са проблемите на хората

Гласувайте за ВМРО, защото това е българският проект! ВМРО не гледа на изток или на запад, ВМРО поставя в центъра българския национален интерес, призова кандидатът за президент

Насочването на фокуса от ВМРО към реалните проблеми на хората

ВМРО знае много добре какво е положението, знаем накъде сме тръгнали, знаем и проблемите на хората, с които всеки един гражданин се сблъсква, влизайки в магазина, зареждайки своя автомобил, включвайки фурната. И това е нашата цел – да поставим истинските проблеми на хората в центъра на политиката, в центъра на парламента, в центъра на президентската институция.

Това заяви кандидатът за президент, издигнат от ВМРО – Българско национално движение, доц. д-р Милен Михов в „Беновска пита“ по Радио К2.

Милен Михов обясни, че протестите са част от кампанията на ВМРО, защото сме свидетели на оглушаващо мълчание от страна на статуквото през последните месеци за истинските проблеми на хората. Тези проблеми са свързани с реалната икономика, доходите, инфлацията. Той добави, че раздадените предизборно пари от последния парламент вече са стопени от нарастващите цени. Това трябва да бъде център на кампанията.

Ролята на президента като върховен главнокомандващ

Милен Михов отговори, че е служил в казармата, в 31-ва фронтова, зенитно-ракетна бригада в Стара Загора, набор 1980-82 г. Бил е старши оператор на станция за насочване на ракети. Михов заяви, че е израсъл в семейство на офицер от БНА, свързан е с армията. В парламента е бил член на комисията по отбрана и познава проблемите на българската армия.

Президентът, като върховен главнокомандващ, има една много важна и основна функция по въпроса за националната сигурност и отбранителните способности. Той трябва да бъде гарант за една последователна, планомерна и целенасочена приемствена политика в сферата на отбраната. В последните 30 години се наруши тази приемственост и всяко правителство смяташе, че най-важно е това, което то прави. Вместо бойни машини се купуваха джипове и транспортни средства. Вместо да се купува бойна авиация се купуваше транспортна авиация, заяви Михов.

Михов допълни, че Красимир Каракачанов докато е бил министър на отбраната, е бил носител на истинската промяна в армията през последните 4 години, когато са поставени истинските проблеми.

Позицията на ВМРО за конституционни промени, които да засилят ролята на президентската институция

От много години ВМРО отстоява тезата, че ни е необходима силна президентска институция, която да носи и отговорността за изпълнителната власт. Според Михов последните два парламента ясно са демонстрирали как вотът на народа може да бъде подменен.

Михов заяви:

Хората гласуваха за Слави Трифонов, но след това получиха Николай Василев. След това казаха – не, няма да бъде този, ще бъде друго успяло момче, което май е преписвало. Не, няма да бъде този, защото другите са виновни. Тази илюстрация показва, че хората гласуват в една посока, а получават чрез конфигурирането на парламентарното мнозинство нещо друго, за което може би няма да гласуват. Ето защо в тази кампания ние повдигаме ясната теза, че ако искаме реална промяна, а не циклично извършваща се промяна на персоните в играта на политика, трябва да погледнем към конституционните реформи. И един от основните моменти в нашата предизборна кампания е отваряне на един сериозен дебат и една сериозна процедура за конституционни промени, а не както в предходни години конституцията да се използва като политически оперативен инструмент в изборите. Нека да си спомним, че само преди една година конституцията беше разиграна както от страна на президента, така и от страна на Борисов в острата политическа криза! Ние подкрепихме конституционен дебат, въпреки че знаехме, че това няма да доведе до действителни стъпки. Сега е моментът в тази кампания всички да заемат позиция по този въпрос! Не да го замитаме под килима или да смятаме, че когато влезем в парламента със Слави, Мая или „момчетата от Канада“, ще си направим мнозинство, ще си сложим човека, който сме замислили и конституцията и промяната може да почака.

Докъде ще стигне ВМРО зависи от избирателите, за мен е важно да играем с истината и да бъдем честни с хората. Да, истината може да не бъде приета от мнозинството днес, но утре, когато се реализира, хората ще припознаят този, който е носил истината и онзи, който е разказвал сладки приказки и сладки обещания, заяви също кандидат-президентът Милен Михов.

Кого биха подкрепили ВМРО, ако се стигне до балотаж между Радев и Герджиков?

Ясно е, че тук има сблъсък между ГЕРБ и БСП, заяви Милен Михов и продължи:

Двуполюсният модел на сблъсък между синьото и червеното днес е може би по-лъскаво опакован под формата инициативни комитети и независими кандидати. Това може някого да заблуди или по-скоро да го подтикне, че ще гласува не за БСП, не за ГЕРБ, а за персоната. В тази посока ние поставяме другия акцент, че синьото и червеното, изтока и запада винаги, когато бъдат абсолютизирани, водят до неуспех.

Той допълни, че изборите предстоят, резултатите все още са неясни, в зависимост от резултатите ВМРО ще заеме позиция, но избирателите на партията не са хора, които могат насила да бъдат закарани до урните. Те са свободни граждани и ясно са го показали на последните избори. Аз мисля, че ние ще се вслушаме в мъдростта на нашите избиратели и ще ги следваме, а няма да ги водим в една или друга посока, добави Михов.

Основните послания на Михов и ВМРО в предстоящата кампания

Гласувайте за ВМРО, защото това е българският проект! ВМРО не гледа на изток или на запад, ВМРО поставя в центъра българския национален интерес. ВМРО не приема „зелената сделка“ не защото е против екологията, а защото това представлява идеологизация на икономиката, която ние сме преживели по времето на социализма и която ни води към бедност. Ние не приемаме тази идеологизация, защото това означава по-бедна България, защото това означава затваряне на енергийните ни мощности. След блокове на АЕЦ „Козлодуй“ следва затваряне на маришкия басейн заедно с електроцентралите, които дават 45% от нашата енергетика, призова Михов.

Милен Михов разказа за себе си, че има 3 деца. От голямата си дъщеря вече има 3 внуци. Всичките му роднини живеят в България, те сами са направили този избор и това е голямо щастие.

Ние сме за нормалността. Това е нормалността Ние смятаме, че едно семейство е нормално да бъде съставено от мъж, жена, деца, баба и дядо, посочи кандидатът за президент на ВМРО.

Каква кампания ще води ВМРО за изборите на 14 ноември

Кампанията няма да бъде анти някого, анти персонално, но ние няма да скриваме и да премълчаваме функционалните критики и допуснатите грешки от президента Радев, от ГЕРБ, от нашите конкуренти в кампанията. Както е казал Апостолът: „Кажи ми байно кривиците, да се поправим и да вървим напред!“, заяви доц. Милен Михов.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Доц. д-р Милен Михов: Човешкият живот е над политиката, а здравето е над рейтинга

Зелените сертификати вместо да бъдат стимул се превърнаха в репресия Ако бях на мястото на президента Румен Радев...

Красимир Каракачанов: Най-смелите закони в парламента бяха на ВМРО

🟥 ⬛️ Тази година издигаме нашите кандидатури, както за кандидати за народни представители, така и за президент и вицепрезидент. Доц. д-р Милен...

ВМРО е единственият български проект 🇧🇬

„Браним България!“ е нашият лозунг за тези избори. Защото ние близо 130 години браним Родината ни. Това е нещо, което всеки един...

ВМРО: Служебният кабинет се провали и с управлението на коронакризата. Мерките са социален геноцид. Оставка на Кацаров!

Седем месеца хаос и бездействие и за 48 часа отнемат основни конституционни права на българите. Настроиха всеки срещу всеки. Безсилие и немощ...

Доц. Михов: Извеждаме на преден план волята на народа към национален суверенитет

ВМРО е добре да има президент, защото България има своя път, има свои цели и когато България ги следва е добре...

С молебен ВМРО откри предизборната си кампания в Ямбол

С молебен, отслужен от отец Стоян в един от най-старите храмове в Ямбол „Св. Георги”, ВМРО даде старт на предизборната си кампания...

Каракачанов в Добрич: Йордан Йорданов с № 21 заслужава доверието на добруджанци!

Красимир Каракачанов посети Добрич на 18.10.2021, срещна се и разговаря с граждани и заяви своята пълна подкрепа за добруджанската листа с кандидати...

Коментари