https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
Доц. Милен Михов: Войната е в Европа! Трябва да се въведе военно обучение -
Начало Блог Доц. Милен Михов: Войната е в Европа! Трябва да се въведе военно...

Доц. Милен Михов: Войната е в Европа! Трябва да се въведе военно обучение

Трябва ли да се въведе военно обучение в училище?“ – темата на предаването „Хитове в мрежата“ по ТВ България 24 коментира членът на ръководството на ВМРО доц. Милен Михов. Михов е бил народен представител и член на комисията по отбрана в парламента.

ВМРО отдавна поставя въпроса за подготовката на българските граждани за изпълнение на едно от най-важните конституционни задължения. Конституцията повелява, че за всеки един български гражданин без разлика, на пол, образование, религиозна принадлежност, политическа ориентация, ако щете и сексуална ориентация, е въпрос на дълг и чест да защитава Родината. Този дълг е конституционно, неотменно задължение, а и морално задължение за всеки българин да брани Родината, семейството, близките, децата и възрастните хора, заяви Михов.

Тук възниква въпросът дали българските граждани са подготвени да изпълнят своя дълг. В сега съществуващата уредба и в образованието, и във военната подготовка има огромни дефицити в тази посока. Т.е. българските младежи не са получили необходимите знания и умения да изпълнят, не дай Боже, при най-тежкия вариант, това свое конституционно задължение, анализира той.

Затова и отдавна ВМРО поставя отдавна въпроса за военното обучение, най-малкото тези обучени хора да могат да защитят себе си в екстремална ситуация – без значение дали е продиктувана от война, катаклизъм или някакво бедствие, заяви Михов. Даде пример със земетресението в Сирия Турция от преди месец, както и в Румъния, където предприемат мерки за справяне с последиците от едно евентуално разрушително земетресение.

В последните 9 години войната се завърна в Европа, войната в Украйна е вече реалност. Затова е дълг на управляващите да предприемат стъпки в посока на военното обучение. Когато ВМРО беше в управлението направи няколко важни неща. По инициатива на тогавашния вицепремиер и военен министър Красимир Каракачанов бяха променени текстове в Закона за отбраната и въоръжените сили и Закона за резерва – беше въведена доброволна военна служба. Тогава много опоненти, които сега играят ролята на политически фактори, ни упрекваха и ругаеха, наричаха ни ретроградни, заявяха как няма кой да отиде доброволно да служи в армията. Времето обаче ги опроверга категорично, каза Милен Михов.

Той напомни също, че по предложение на ВМРО е стартирала пилотна програма между министерство на отбраната и министерство на образованието и науката за изучаване и съхраняване на историята и традициите на българската армия. Тази програма завършваше с едноседмична военна подготовка на учениците в Националния военен университет. Програмата даде първите си положителни резултати, но „Промяната“ – която продължава, първата ѝ работа беше да спре тази програма с неясни мотиви, обясни Михов и продължи:

Днес войната е на прага и виждаме, че това, за което ВМРО предупреждаваше, днес се превръща в една грозна картина – войната се завърна в Европа.

Затова и трябва да положим максимални усилия – ако искаш мир, готви се за война, цитира Милен Михов. Но категорично поясни, че не става дума за насаждане на милитаризъм и агресия сред младите, а младите да поучат онези умения и знания, които на първо място трябва да ги защитят в екстремални условия и да могат да защитават и страната си.

Това военно обучение трябва да води и към едно патриотично възпитание към младите хора, категоричен е доцентът.

Целия разговор проследете във видеото >>>

Последни Новини

Ангел Джамбазки: България трябва да бъде лидер и да налага политики, гледайки националния си интерес

София е домакин на шестата конференция „Западни Балкани“ тази събота „Западните Балкани са част от Европа и трябва да...

ВМРО – София: Нискоемисионната зона да се отмени!

От началото бяхме против въвеждането ВМРО - София смята, че нискоемисионната зона е безсмислена, несправедлива и неефективна. Наредбата, която...

Слабаков: Нелегален трафик на мигранти има в Нидерландия, Австрия, Франция и Германия – справете се с този проблем!

България и Румъния трябва да са член на Шенгенското пространство, защото така границите ни ще станат по-сигурни. Не е вярно, че в...

София отново поставя развитието на Западните Балкани във фокуса на Европа

Руската агресия срещу Украйна върна разширяването като основен приоритет на европейския дневен ред Развитието на Западните Балкани, ще бъде...

Долу ръцете от децата! Джендър пропагандата няма място в българските училища!

От ВМРО неведнъж сме изразявали категоричната си позиция срещу джендър пропагандата и налудничавите идеи за промяна на пола. Резултатите от подобни политики...

ВМРО към ПП-ДБ: Не виждаме никаква промяна в чистотата на София. Столичните улици са блато!

ВМРО - София в сряда ще обсъжда предложението на кмета Васил Терзиев за почистването на София. Припомняме, че администрацията на ПП-ДБ-Спаси София...

Факелно шествие в Русе напомни за Ньойския диктат

За 27-а година във вечерта на 27 ноември с факелно шествие ВМРО - Русе отбеляза 104-годишнината от налагането на Ньойския диктат. 

Коментари