Начало Блог Доц. Милен Михов: Времето за подписване на хартийки от страна на Скопие...

Доц. Милен Михов: Времето за подписване на хартийки от страна на Скопие отмина

Времето за подписване на хартийки от страна на Скопие отмина. Две години минаха от ясната декларация и позиция на българската държава относно еврочленството на Република Северна Македония. Ние искаме реални действия – проекти за учебници, реални законодателни действия за реабилитация и компенсация за наследниците на българите, избити през 1944 г. Ние искаме да видим строителни машини по железопътната линия от Крива паланка към Деве баир.

Това заяви в студиото на „Говори сега“ по БНТ кандидат-президентът на ВМРО доц. Милен Михов.

Той коментира срещата на върха Европейски съюз – Западни Балкани в Словения. На нея се очакваше България да отстъпи и да даде зелена светлина на Македония за членство в Европейския съюз. Това обаче не се случи. Президентът Румен Радев, който представи страната ни там, поиска правнообвързващ протокол за спазване на Договора за добросъседство.

Там се поискаха и други неща – като вписване на българите в конституцията на РСМ, според мен това е твърде дискусионен въпрос, защото реакцията от Скопие беше очаквана, заяви той.

Действията на президента Радев са грешка и излизат извън рамките на декларацията на Народното събрание от 2019 г., каза още доц. Михов.

ВМРО наблюдава събитията в последните месеци по отношение на Македония с изключителна тревога. Това, че президентът Радев се огъва под натиска на европейските сили се допълва от странното поведение на г-н Борисов – братските прегръдки със Заев. Явно се готви един тих, но много явен компромис с българските национални интереси. В тази кампания ВМРО ще настоява всеки кандидат-президент да каже ясно и просто – дали стои зад декларацията на Народното събрание от 2019 г. или не, заяви доц. Михов.

ВМРО и аз сме гласували за тази декларация и няма да се отметнем. Да видим дали някой ще прегърне идеята да ги пуснем, тъй като сме братски народ и ще капитулира пред един българомразен режим в Скопие, който продължава да възпроизвежда едни модели от времето на сталинизма, бе категоричен той.

Според него ГЕРБ са щели да продадат българския интерес в предното управление, ако Красимир Каракачанов не е бил вицепремиер. Нека да го докажат сега, след изборите, и аз лично ще се извиня на г-н Борисов, ако удържат позицията от 2019 г., заяви доц. Михов.

Аз бях номиниран от младежката организация на ВМРО и след един много дълъг дебат в националното ръководство бях избран за кандидат за президент. Тръгвам в тази кампания с ясното съзнание, че истината и правотата трябва да се отстояват. Мисля, че имам и подготовката, и качествата да направя това добре, коментира доц. Михов.

Той обясни, че Красимир Каракачанов не се е отказал, кандидатурата му е била сред основните предложения. Други обсъждани имена са били Ангел Джамбазки и Александър Сиди, но накрая изборът се е спрял на доц. Михов, като най-възрастен и ветеран в групата.

ВМРО повече няма да влиза в коалиции, тъй като това е желанието на симпатизантите на патриотичната организация. На въпрос кого би подкрепил на балотаж, ако самият той не стигне до него, доц. Михов каза, че ще прецени на базата на предизборните кампании на кандидатите.

Вижте целия разговор във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Закриването на 12 хил. работни места в Старозагорско без алтернатива е равносилно на геноцид

Позицията на Организацията ще бъде представена в цялост на пресконференция днес – 16 август 2022 г. от 16.00 ч. в пресклуба на...

Джамбазки: ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот

ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот.  Има решение на Организационния съвет, който натоварва Изпълнителния комитет да извърши действията по регистрация...

ВМРО в Ситово за 110 г. от Балканската война

Съпредседателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Александър Сиди бяха гости на традиционния събор на село Ситово, община Родопи. Двамата присъстваха на честванията за...

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Коментари