Начало Парламентарни избори - 2021 Доц. Милен Михов дари първите 500 лв. за възстановяване на килийното училище...

Доц. Милен Михов дари първите 500 лв. за възстановяване на килийното училище в с. Полски Сеновец

500 лв. лични средства дари доц. Милен Михов, който води листата на Коалиция „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ във Велико Търново в полза на родолюбива идея за възстановяване на килийното училище към местната църква в с. Полски Сеновец. Зам.-председателят на ВМРО и областен лидер на Организацията връчи платежното нареждане на Красимир Колев, кмет на Полски Сеновец, община Полски Тръмбеш.

Килийното училище, построено малко след съграждането на възрожденската и красива църква „Св. Теодор Стратилат“ през 1838г., може да бъде реставрирано и кметът на селото, заедно с местната общност, са поели инициатива за това. Поемам ангажимента да дадем своя пример с принос за възстановяване на килийното училище – едно от образователните огнища на просветата в нашия великотърновски край, каза дарителят.

Доц. Михов пое ангажимент в следващите месеци като народен представител да отделя от заплатата си необходимите средства, като в рамките на година се съберат 5000 лв.

Надявам се да успеем да съберем средствата. Общо са необходими около 60 000 лв., като общината е обещала да ни подпомогне с половината от тях. Това е първото дарение, за което благодарим на доц. Михов, надявам се да ни подкрепят и други дарители и родолюбиви българи, каза кметът на Полски Сеновец Красимир Колев.

По думите му инициативният комитет е от 7-8 души, които искат да възстановят това училище, да бъде реставрирано и да стане като музей, защото то е историческа ценност.

Това не е първото дарение, което прави Милен Михов. В предходния мандат по същия начин е подпомагал със средства изографисването на църквата „Света Петка“ в кв. Картала във Велико Търново.

Грижата за нашите духовни паметници, изграждани в тежки условия, когато не е имало държава и бюджет, а се е разчитало на задружни усилия, е много важна. Ние, забравили тази духовност и ентусиазъм на старите българи, сме изправени пред заплахата да ги загубим. Затова БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ навсякъде в страната подкрепяме такива инициативи, включително и със свои средства, и с идеята да привлечем други родолюбиви българи, добави доц. Милен Михов.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Каракачанов: Новото правителство ще клекне пред натиска на САЩ да пуснем РС Македония в ЕС

Странно е съчетанието от интересите на кръга „Капитал” с Радев, казва лидерът на ВМРО пред Валерия Велева за „Епицентър“.

Венцислав Сивов: Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт

Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт на Варна, коментира за Varna24.bg Венцислав Сивов, председател...

Каракачанов: Отдавна не се правят партии, а проекти, защото няма каузи и идеи – всичко е за власт

От типичната байганьовщина да не би да разсърдим „големия брат“, много време са се опитвали да прикрият инцидента Чешнегирово

ВМРО направи опит да влезе в Министерството на енергетиката. В момента входът е обсаден

Започваме неподчинение и ще покажем какво трябва да се направи, за да изринем мафията от КЕВР Представители на ВМРО,...

Няма ляво, няма дясно – всичко е демагогия

Анализ на Кузман Илиев за в. „Труд“ Истината е, че не може да предприемеш политическо действие, без то да...

Красимир Богданов: Озадачаващо е как хората биха дали доверието си на кредит за нов политически проект

В България стана традиция вместо политически сили и партии, които имат идеология, история и имат принос в развитието на страната, да се...

Красимир Каракачанов: Няма как едно общество да просперира, като е умишлено разделяно

Няма как едно общество да просперира, като е умишлено разделяно. Промяната доведе до липса на диалог в обществото и див реваншизъм.

Коментари