Начало Парламентарни избори - 2021 Доц. Милен Михов дари първите 500 лв. за възстановяване на килийното училище...

Доц. Милен Михов дари първите 500 лв. за възстановяване на килийното училище в с. Полски Сеновец

500 лв. лични средства дари доц. Милен Михов, който води листата на Коалиция „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ във Велико Търново в полза на родолюбива идея за възстановяване на килийното училище към местната църква в с. Полски Сеновец. Зам.-председателят на ВМРО и областен лидер на Организацията връчи платежното нареждане на Красимир Колев, кмет на Полски Сеновец, община Полски Тръмбеш.

Килийното училище, построено малко след съграждането на възрожденската и красива църква „Св. Теодор Стратилат“ през 1838г., може да бъде реставрирано и кметът на селото, заедно с местната общност, са поели инициатива за това. Поемам ангажимента да дадем своя пример с принос за възстановяване на килийното училище – едно от образователните огнища на просветата в нашия великотърновски край, каза дарителят.

Доц. Михов пое ангажимент в следващите месеци като народен представител да отделя от заплатата си необходимите средства, като в рамките на година се съберат 5000 лв.

Надявам се да успеем да съберем средствата. Общо са необходими около 60 000 лв., като общината е обещала да ни подпомогне с половината от тях. Това е първото дарение, за което благодарим на доц. Михов, надявам се да ни подкрепят и други дарители и родолюбиви българи, каза кметът на Полски Сеновец Красимир Колев.

По думите му инициативният комитет е от 7-8 души, които искат да възстановят това училище, да бъде реставрирано и да стане като музей, защото то е историческа ценност.

Това не е първото дарение, което прави Милен Михов. В предходния мандат по същия начин е подпомагал със средства изографисването на църквата „Света Петка“ в кв. Картала във Велико Търново.

Грижата за нашите духовни паметници, изграждани в тежки условия, когато не е имало държава и бюджет, а се е разчитало на задружни усилия, е много важна. Ние, забравили тази духовност и ентусиазъм на старите българи, сме изправени пред заплахата да ги загубим. Затова БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ навсякъде в страната подкрепяме такива инициативи, включително и със свои средства, и с идеята да привлечем други родолюбиви българи, добави доц. Милен Михов.

Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари