Начало Блог Доц. Милен Михов: Днешното общество е с по-изострена сетивност към корупцията и...

Доц. Милен Михов: Днешното общество е с по-изострена сетивност към корупцията и злоупотребите

Оставката на г-н Порожанов е работа на ГЕРБ, той е от тяхната квота, ВМРО уважава този избор, каза депутатът

Оставката на господин Порожанов е работа на ГЕРБ, това е тяхна квота, ние уважаваме този избор, аз лично възприемам положително новия министър на земеделието. И честно казано аз се доверявам много повече на една жена с власт, отколкото на мъж с власт – жените са по-добри управници.

Това заяви във „Всичко коз“ по Канал 3 доц. Милен Михов, депутат от ВМРО.

По думите му може само да се приветства начинанието на главния прокурор Сотир Цацаров да бъдат проверени всички недекларирани офшорки и офшорни сметки на лицата на висши публични длъжности, като депутати, министри, шефове на агенции и т.н.

Може би всяко нещо си идва с времето. Да си припомним преди година как огромни сделки с милиони от държавни средства и активи бяха подминавани от общественото мнение с едно странно мълчание, посочи доц. Михов.

Днешното общество е по-различно от преди, с по-изострена сетивност към корупцията и злоупотребите, може би сега е дошло времето това да бъде доведено до край, дано службите, ДАНС и прокуратурата да си свършат работата, пожела доц. Михов.

Според него службите вече имат доста натрупана подобна информация, която може да стане публична с инициативата на Сотир Цацаров. Все пак службите затова са служби, за да пазят конфиденциалност, ролята на прокуратурата и властта е да стори правилното. Би било жалко, ако това начинание го тълкуваме като част от предизборен сценарий на едни или други фактори – за мен главният прокурор заслужава уважение, за да му бъде спестено подозрение, че влиза в такъв сценарий, подчерта Милен Михов.

За активната роля на президента Румен Радев във вътрешната и във външната политика доц. Михов сподели, че само по себе си е добре един държавен глава да има активна позиция за живота в страната, друг е въпросът за детайлите в желанието му.

Задавам си въпроса в една друга плоскост – ако приемем, че политиката е една законна, нормална и рутинна подмяна на едни партии с други и се осъществи промяна, за каквато настоява опозицията, да си зададем въпроса дали той ще е толкова критичен към евентуално следващо управление на опозицията. Дали ще е такъв? Гражданите си задават този въпрос и си дават различни отговори. Това е изпитанието на една активна позиция, изтъкна историкът.

Цялото интервю с доц. Милен Михов  във видеото>>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Недопустимо е Вселенската патриаршия да назначи свой свещеник за православните българи в Истанбул!

Настояваме за възможно най-бърза реакция от Светия синод, в чиято юрисдикция е определянето и назначаването на български клирик в „Св. Стефан“.

ВМРО с декларация в парламента по повод 80-годишнината от връщането на Южна Добруджа

Тържествена декларация по повод 80 години от връщането на Южна Добруджа в пределите на България прозвуча от трибуната на Народното събрание. Декларацията...

Карлос Контрера: Новият Отечествен фронт в СОС е БСП, ДБ и Спаси София

В четвъртък – 24 септември 2020 г., по време на сесията на Столичния общински съвет новият Отечествен фронт – БСП, „Демократична България“...

Красимир Каракачанов: Северна Македония няма намерение да води искрен диалог с България

България няма да се противопостави, а ще каже, че не е дошло време за насрочване на дата за насрочване на първата междуправителствена...

Борис Вангелов: Наборната военна служба ще бъде върната

Според депутата от ВМРО за това има голям процент одобрение на хората Да има доброволна военна служба от 1...

Община Пловдив иска актуализация на бюджета, ВМРО против нов заем

Общинският съвет ще разгледа на сесия нова актуализация на бюджета, в която е заложен заем за реализиране на големите инфраструктурни проекти на...

ВМРО: Победа за патриотизма – парламентът прие доброволната военна служба

Идеята на вицепремиера Каракачанов вече е гласувана на първо четене в НС С промените в Закона за резерва на...

Коментари